Studenti RIT Croatia donirali inhalatore u vrijednosti od 20.000,00 kn Udruzi „Zajedno do zdravlja“

21-12-2017
Studenti RIT Croatia donirali inhalatore u vrijednosti od 20.000,00 kn Udruzi „Zajedno do zdravlja“
RIT Croatia studenti nastavili su na poseban način obilježavati blagdansko razdoblje organiziranjem tradicionalne dobrotvorne aukcije u kojoj sudjeluju svi studenti i zaposlenici RIT Croatia.

Ove su godine studenti dubrovačkog kampusa tijekom aukcije prikupili rekordnih 20.000,00 kuna, a prikupljeni iznos iskorišten je za nabavu potrebnih inhalatora i raspršivača za djecu oboljelu od cistične fibroze pri udruzi kronično bolesnog djeteta „Zajedno do zdravlja“ iz Dubrovnika.

U srijedu, 20.12.2017., predstavnici studentskog vijeća uručili su inhalatore predstavnicima udruge te predsjednici udruge, gđi. Kristini Batina. „Zahvaljujemo od srca svim studentima na sudjelovanju u ovoj divnoj akciji. Našoj djeci će biti puno lakše obavljati svakodnevne terapije koje su im neophodne za što kvalitetniji život“, poručila je gđa. Batina.

Niko Katušić, podpredsjednik studentskog vijeća RIT Croatia istaknuo je važnost postojanja ovakvih događanja u organizaciji studenata, kako iz perspektive iskustva kojeg su stekli tijekom cijelog procesa organizacije i izvedbe, tako i iz perspektive vraćanja zajednici. „Bilo je izuzetno iskustvo vidjeti toliko puno mladih ljudi, mojih kolega i kolegica, koji su došli na aukciju i bili spremni pomoći drugima. Ponosan sam na činjenicu da smo timski i u duhu ovih blagdana uspjeli prikupiti čak 20.000,00 kn za nabavljanje potrebnih inhalatora i raspršivača udruzi „Zajedno do zdravlja“, izjavio je Niko.

 

Blagdanska aukcija tradicionalno je događanje koje svake godine organizira studentsko vijeće RIT Croatia. Članovi studentskog vijeća unaprijed biraju primatelja sredstava koja će biti prikupljena tijekom aukcije te potom i organiziraju samu aukciju. Studenti i zaposlenici RIT Croatia sami doniraju različite predmete za koje se poslije natječu na aukciji. Pritom je važno spomenuti da su, uz zaposlenike i studente, ovo događanje donirale organizacije i tvrtke s kojima RIT Croatia surađuje, kao i velik broj diplomanata koji su se rado odazvali pozivu za sudjelovanje. Uz odličnu zabavu i atmosferu, predmeti se tijekom licitacije prodaju za iznose znatno više od njihove tržišne vrijednosti.

 

 


NOVOSTI

Radionice mekih vještina

Informadur je u protekla dva tjedna vodio radionice na temu mekih vještina za učenike Obrtničke i tehničke škole.


Obavještenje - Dubrovački muzeji

Dubrovački muzeji - ljetno radno vrijeme


Ježeva kućica

Kazališna družina Kolarin će na radost mnogobrojne dječice ponovo odigrati "Ježevu kućicu"!


Predavanje: Demografske Promjene u Hrvatskoj

OMH u Dubrovniku i Vijeće za kulturu i znanost Dubrovačke biskupije organiziraju predavanje prof. dr.sc. Anđelka Akrapa ''Demografske promjene u Hrvatskoj''.


Oduševio još jedan Forum mladih!

U srijedu, 20.03.2019, održana je šesta radionica Foruma mladih pod nazivom Mladi Kantautori i Bendovi.