Studenti RIT Croatia donirali inhalatore u vrijednosti od 20.000,00 kn Udruzi „Zajedno do zdravlja“

21-12-2017
Studenti RIT Croatia donirali inhalatore u vrijednosti od 20.000,00 kn Udruzi „Zajedno do zdravlja“
RIT Croatia studenti nastavili su na poseban način obilježavati blagdansko razdoblje organiziranjem tradicionalne dobrotvorne aukcije u kojoj sudjeluju svi studenti i zaposlenici RIT Croatia.

Ove su godine studenti dubrovačkog kampusa tijekom aukcije prikupili rekordnih 20.000,00 kuna, a prikupljeni iznos iskorišten je za nabavu potrebnih inhalatora i raspršivača za djecu oboljelu od cistične fibroze pri udruzi kronično bolesnog djeteta „Zajedno do zdravlja“ iz Dubrovnika.

U srijedu, 20.12.2017., predstavnici studentskog vijeća uručili su inhalatore predstavnicima udruge te predsjednici udruge, gđi. Kristini Batina. „Zahvaljujemo od srca svim studentima na sudjelovanju u ovoj divnoj akciji. Našoj djeci će biti puno lakše obavljati svakodnevne terapije koje su im neophodne za što kvalitetniji život“, poručila je gđa. Batina.

Niko Katušić, podpredsjednik studentskog vijeća RIT Croatia istaknuo je važnost postojanja ovakvih događanja u organizaciji studenata, kako iz perspektive iskustva kojeg su stekli tijekom cijelog procesa organizacije i izvedbe, tako i iz perspektive vraćanja zajednici. „Bilo je izuzetno iskustvo vidjeti toliko puno mladih ljudi, mojih kolega i kolegica, koji su došli na aukciju i bili spremni pomoći drugima. Ponosan sam na činjenicu da smo timski i u duhu ovih blagdana uspjeli prikupiti čak 20.000,00 kn za nabavljanje potrebnih inhalatora i raspršivača udruzi „Zajedno do zdravlja“, izjavio je Niko.

 

Blagdanska aukcija tradicionalno je događanje koje svake godine organizira studentsko vijeće RIT Croatia. Članovi studentskog vijeća unaprijed biraju primatelja sredstava koja će biti prikupljena tijekom aukcije te potom i organiziraju samu aukciju. Studenti i zaposlenici RIT Croatia sami doniraju različite predmete za koje se poslije natječu na aukciji. Pritom je važno spomenuti da su, uz zaposlenike i studente, ovo događanje donirale organizacije i tvrtke s kojima RIT Croatia surađuje, kao i velik broj diplomanata koji su se rado odazvali pozivu za sudjelovanje. Uz odličnu zabavu i atmosferu, predmeti se tijekom licitacije prodaju za iznose znatno više od njihove tržišne vrijednosti.

 

 


NOVOSTI

Imagine Europe

Otvoren je natječaj za prijavu ideja o viziji Europe 2050. godine u kratkom pisanom i video uratku


Animafest Zagreb

Svjetski festival animiranog filma otvorio je natječaj za prijave na 29. izdanje Festivala


Obavijest za sudionike Foruma mladih

Prijavite svoje radove na radionicu foruma mladih filmsko i video stvaralaštvo.


Zimska praksa u Valamaru

Sveučilište u Dubrovniku je objavilo novi natječaj za praksu


Kreativni natječaj "EU2EU"

Otvoren novi kreativni natječaj za mlade