Informiraj se o porezima

Autor: , 04-01-2018
Informiraj se o porezima
Pokrenut je portal TAXEDU za informiranje mladih Europljana o porezima. Informacije na portalu su prilagođene trima dobnim skupinama – djeci, tinejdžerima i mladima.

Svrha portala je obrazovati mlade europske građane o porezime te pružiti europskim građanima informacije o uslugama i mogućnostima koje su dostupne zahvaljujući porezu (obrazovanje, zdravstvena skrb itd.).

Pokrenut je portal TAXEDU za informiranje mladih Europljana o porezima. Portal je nastao kao pilot-projekt Europske unije s ciljem da se mlade europske građane obrazuje o porezu i njegovom utjecaju na njihove živote.

Voditelji projekta su Europski parlament i Europska komisija (Glavna uprava za oporezivanje i carinsku uniju), a u izradi portala sudjelovale su nacionalne porezne uprave zemalja Europske unije. Naziv portala izveden je iz riječi „Tax“ (porez) i „Education“ (obrazovanje).

Informacije na portalu su prilagođene trima dobnim skupinama – djeci, tinejdžerima i mladima. Odjeljak za djecu je prilagođen njihovoj dobi jezikom i sadržajem. Upoznaju se za porezima koje svatko susreće svaki dan i upoznaju se sa zanimljivim činjenicama o porezima unutar EU. Tinejdžeri se također upoznaju sa svakodnevnim porezima, ali njihov odjeljak sadržava više informacija koje odgovaraju njihovim interesima. Mladi će u svom odjeljku pronaći informacije koje se odnose na potrebe u njihovoj fazi života (moraju li plaćati porez kada kreću na sveučilište, pokreću svoje poslovanje, rade u drugoj zemlji, itd).

Na portalu se nalazi i kutak za učitelje koji pruža izvore, savjete i trikove za učenje o porezu i njegovim prednostima u školi.

Svrha je mrežnog portala TAXEDU pridonijeti obrazovanju mladih europskih građana u području poreza; smanjiti broj utaja poreza i poreznih prijevara diljem Europe boljim informacijama i obrazovanjem u tom području te pružiti europskim građanima informacije o uslugama i mogućnostima koje su dostupne zahvaljujući porezu (obrazovanje, zdravstvena skrb itd.).

Portal se nalazi na slijedećoj poveznici.


NOVOSTI

HANFA stipendira mjesečnim iznosom od 1750 kn

HANFA poziva studente ekonomije, prava, matematike ili informatičkih tehnologija da se prijave na natječaj za stipendiranje koji je otvoren do 30. lipnja 2019.


Sveučilište u Splitu otvara nove studijske programe u Makarskoj

Već sada možete upisati nove studijske programe pod nazivom Mediteranska poljoprivreda i Hotelijerstvo i gastronomija, koji će se održavati u Makarskoj.


Ljetno radno vrijeme Dubrovačkih knjižnica

Provjerite ljetno radno vrijeme Dubrovačkih knjižnica za razdoblje od 17. lipnja 2019. do 31. kolovoza 2019.godine.


FOTOGALERIJA: Mladi proslavili kraj školske godine ispred Katedrale!

Sinoć pred brojnom publikom ispred Katedrale, održao se posljednji Forum ove školske godine pod nazivom "Gotovo je, gotovo!".


Forum mladih: Velika proslava kraja škole ispred Katedrale

Forum mladih grada Dubrovnika priprema završni kolažni program na velikoj pozornici u srijedu, 12. lipnja ispred Katedrale.