Besplatan online trening - #SkillMe

Autor: , 04-01-2018
Besplatan online trening -  #SkillMe
Mreža mladih Hrvatske poziva zainteresirane osobe koje rade s mladima (eng. youth workere) i volontere da se prijave na besplatan online trening “#Skill me”. Trening počinje 20. siječnja i traje 5 tjedana.

Cilj treninga je upoznati sudionike s neformalnim metodama učenja i procesom planiranja radionice u neformalnom okruženju.

Mreža mladih Hrvatske poziva zainteresirane osobe koje rade s mladima (eng. youth workere) i volontere da se prijave na besplatan online trening “#Skill me”. Online trening namijenjen je volonterima u organizacijama civilnog društva te youth workerima na početku svog rada u sektoru, s ciljem učenja izrade radionica neformalnog učenja.

Online trening provodi se u okviru projekta „European Wide Web of Youth Work“ kojeg implementira sedam partnerskih organizacija: NAPOR, Srbija (nositelj projekta), Professional Open Youth Work in Europe (POYWE), Austrija; Socialna Akademija, Slovenija; NGO “Nectarus”, Litva; Interculutural Association NUR, Italija; Professional Association of Children and Youth Workers – Bvjong, Nizozemska i Mreža mladih Hrvatske. Osnovni cilj projekta je poticanje upotrebe mrežnih (online) alata u neformalnom obrazovanju kako bi se unaprijedili postojeći programi usavršavanja za osobe aktivne u radu s mladima. Provedbu online edukacija je podržala Europska unija, u sklopu Erasmus+ programa, kroz akciju Izgradnje kapaciteta u području mladih, Balkanski prozor.

O treningu

Cilj “#Skill me” online treninga je upoznati sudionike s neformalnim metodama učenja i procesom planiranja radionice u neformalnom okruženju. Osim toga, cilj je potaknuti praktičnu primjenu naučenog, što uključuje izradu vlastite radionice, na koju će sudionici dobiti povratnu informaciju trenerica.

Nakon završetka ovog online treninga, sudionici će moći definirati pojmove formalnog i neformalnog učenja, nabrojati metode neformalnog učenja, objasniti proces planiranja radionice te primijeniti stečena znanja i vještine kroz izradu radionice.

Kroz pet tjedana, polaznici će, uz pomoć i nadzor stručnih trenera, moći usvojiti i/ili utvrditi znanja o neformalnom obrazovanju i neformalnim metodama učenja te naučiti kako se pripremiti za radionicu, provesti ju kroz unaprijed zadane etape i zatim osmisliti svoju radionu prema zadanim metodama neformalnog učenja.

#SkillMe se sastoji od ukupno 5 modula (uključujući i uvodni dio) koji su raspoređeni na pet tjedana kroz koje će vas treneri voditi i savjetovati kako osmisliti, organizirati, provesti i evaluirati vaše radionice.
I. modul: ŠTO JE NEFORMALNO OBRAZOVANJE - važnost i pristup neformalnog obrazovanja 
II. modul: METODE NEFORMALNOG OBRAZOVANJA 
III. modul: KAKO PLANIRATI RADIONICU 
IV. modul: DIY TIME 
V. modul: EVALUACIJA 

Predviđeno trajanje edukacije na tjednoj bazi je od jednog do dva sata kroz pet tjedana. Svakog tjedna će se otvoriti novi modul, na temelju ispunjenog zadatka kojeg ćete morati dostaviti trenericama. 

Online trening će biti proveden koristeći online platformu Moodle. Nakon informacije o tome da ste odabrani za trening, dodijelit će vam se korisničko ime i lozinka putem kojeg ćete moći pristupiti sadržaju. Osim toga, dobit ćete detaljne upute kako koristiti Moodle platformu kako bi vam sudjelovanje bilo lakše! 

Trening započinje 20. siječnja 2018. godine i trajat će kroz pet tjedana. Za sudjelovanje će biti odabrano 15 sudionika/ca od kojih se očekuje aktivno sudjelovanje. 
Trenerice na online treningu su Valentina Gambiroža iz udruge Carpe Diem te Branimira Penić iz udruge Turbina promjena.

Za koga je ovaj trening?

Ovaj trening je baš za tebe ako si: 
• aktivan/na kao volonter u svojoj organizaciji ili si youth worker na početku svog rada u organizaciji; 
• željan/na unaprijediti svoja znanja i vještine u području neformalnog učenja i izradi radionica; 
• spreman/na dobiti kvalitetnu podršku od strane trenerica i povratnu informaciju na izrađenu radionicu; 
• spreman/na izdvojiti od 1 do 2 sata tjedno za ovaj online trening kroz 5 tjedana; 
• motiviran/a i želiš pokrenuti promjene u među mladima u svojoj lokalnoj zajednici!

Koje su prednosti ako se uključim? 

Već si sigurno mogao/la uočiti mnoge prednosti za uključivanje, ali ćemo ih i ovdje istaknuti! Ovime dobivaš: 
• besplatan trening; 
• fleksibilnost pohađanja treninga – sadržaj možeš pogledati u bilo koje vrijeme tijekom tjedna, i s bilo koje lokacije – jedino što ti je potrebno je računalo; 
• nova znanja i vještine u području neformalnog obrazovanja i izrade neformalnih radionica za mlade.

Gdje da se prijavim i kako izgleda proces selekcije?

Poziv na prijavu za sudionike/ce traje do 15. siječnja 2018. Svi zainteresirani mogu se prijaviti popunjavanjem prijavnog obrasca dostupnog OVDJE

Selekciju kandidata će napraviti Mreža mladih Hrvatske zajedno s trenericama, a prijavljeni će o rezultatima selekcije biti obaviješteni najkasnije do 17. siječnja 2018.

Trening započinje 20. siječnja 2018. godine i trajat će kroz pet tjedana. Za sve dodatne informacije i pitanja slobodno se obratite Domagoju Moriću, stručnjaku na projektu na email domagoj.moric@gmail.com te trenericama Valentini Gambiroža (valentine@carpediem.hr) i Branimiri Penić (branimira.penic@gmail.com).


NOVOSTI

Od sljedećeg tjedna započinju filmske večeri u Centru za mlade Dubrovnik

U Centru za mlade Dubrovnik u organizaciji Udruge za promicanje medijske kulture Luža odražavat će se projekcije filmova bioetičke, društvene i socijalne tematike.


Pomozite Gogi i licitirajte za umjetnička djela

Ukoliko želite doći do slike ili skulpture naših poznatih umjetnika i istovremeno učiniti dobro djelo u vidu da budete jedna karika u lancu koji će našoj maloj sugrađanki Gordani Knego pomoći da samostalno stane na svoje noge onda evo prilike.


Večer društvenih igara / Otvorena vrata tehničke radionice u Centru za mlade Dubrovnik

U sklopu obilježavanja Dana otvorenih vrata udruga 2020. u Centru za mlade Dubrovnik održat će se Večer društvenih igara i otvorenih vrata tehničke radionice u subotu 26. rujna.


Predstavljanje udruga koje djeluju u Centru za mlade Dubrovnik građanima i strateškim partnerima

Iz Centra za mlade Dubrovnik pozivaju Vas na jedan mali susret i predstavljanje potencijala za suradnju koji će se i kao dio manifestacije Dan otvorenih vrat udruga 2020. održati u petak, 25. rujna od 9 do 15 sati.


ZELENI POJAS - INA sufinancira projekte koje doprinose zaštiti okoliša

INA sedmu godinu zaredom objavljuje poziv na natječaj Zeleni pojas u sklopu kojeg sufinancira projekte koje doprinose zaštiti okoliša.