Bilten mladih za mlade

Autor: , 17-01-2018
Bilten mladih za mlade
Mreža mladih Hrvatske objavila je 8. bilten Studiji o mladima za mlade kojeg su napisali sjajni mladi polaznici generacije 2016./2017.

Mreža mladih Hrvatske objavila je 8. bilten Studiji o mladima za mlade kojeg su napisali sjajni mladi polaznici generacije 2016./2017. Pisali su o inkluziji drugih i drugačijih, volontiranju, građanskom odgoju i obrazovanju, participaciji mladih, migracijama mladih te mentalnom zdravlju.

Studiji o mladima za mlade su neformalni program koji Mreža mladih Hrvatske (MMH) provodi od 2009. godine. Fokus studija je rad s mladima i za mlade, zagovaranje politika za mlade i društvena promjena. Ciljevi programa su poticanje mladih na odgovornost u svojoj zajednici i uključivanje u sudioničke procese demokracije, izgrađivanje sposobnosti prepoznavanja, analize i artikulacije potreba i problema mladih uz zagovaranje održivih rješenja, poticanje kritičkog promišljanja pojedinih metoda, tehnika i mogućnosti djelovanja u zajednici s utjecajem na razvoj politike za mlade i pozitivne društvene promjene te poticanje konkretne primjene znanja u zajednici.

U biltenu se nalaze istraživački radovi polaznika generacija 2015.-2017. kroz koje su istraživali potrebe mladih u svojim lokalnim zajednicama te učili kritički promišljati o metodama i mogućnostima djelovanja u zajednici s utjecajem na razvoj politika za mlade i pozitivne društvene promjene. Na samom kraju biltena navedeni su primjeri provedenih akcija.

Bilten možete pročitati na www.mmh.hr.

 


NOVOSTI

Najveća 'studentska' ove godine!

Nova akademska godina već je odavno krenula, a prava prilika za opustiti se prije kolokvija i svih obveza je studentska brucošijada koja će se održati u subotu u C.C. Revelin.


Besplatne pripreme za državnu maturu iz Hrvatskoga jezika

Dubrovačke knjižnice pozivaju maturante i sve zainteresirane srednjoškolce na besplatne pripreme za državnu maturu iz Hrvatskoga jezika.


Obavijest izlagačima Foruma mladih

Ne zaboravite se prijaviti i svoje radove dostaviti na vrijeme.


Istinska saznanja su teška.

Imam malu priču za sve vas: stojim u redu u trgovini i dopuštam si biti zadovoljan proteklim danom. Imao sam tri mala nerviranja, pokoji razgovor i dnevni zadatak koji su se prikrali i potiho zaprijetili narušavanju moga mira.


Dubrovačko-neretvanska županija objavila je natječaj za dodjelu stipendija

Prenosimo tekst natječaja i potrebnu dokumentaciju.