Bilten mladih za mlade

Autor: , 17-01-2018
Bilten mladih za mlade
Mreža mladih Hrvatske objavila je 8. bilten Studiji o mladima za mlade kojeg su napisali sjajni mladi polaznici generacije 2016./2017.

Mreža mladih Hrvatske objavila je 8. bilten Studiji o mladima za mlade kojeg su napisali sjajni mladi polaznici generacije 2016./2017. Pisali su o inkluziji drugih i drugačijih, volontiranju, građanskom odgoju i obrazovanju, participaciji mladih, migracijama mladih te mentalnom zdravlju.

Studiji o mladima za mlade su neformalni program koji Mreža mladih Hrvatske (MMH) provodi od 2009. godine. Fokus studija je rad s mladima i za mlade, zagovaranje politika za mlade i društvena promjena. Ciljevi programa su poticanje mladih na odgovornost u svojoj zajednici i uključivanje u sudioničke procese demokracije, izgrađivanje sposobnosti prepoznavanja, analize i artikulacije potreba i problema mladih uz zagovaranje održivih rješenja, poticanje kritičkog promišljanja pojedinih metoda, tehnika i mogućnosti djelovanja u zajednici s utjecajem na razvoj politike za mlade i pozitivne društvene promjene te poticanje konkretne primjene znanja u zajednici.

U biltenu se nalaze istraživački radovi polaznika generacija 2015.-2017. kroz koje su istraživali potrebe mladih u svojim lokalnim zajednicama te učili kritički promišljati o metodama i mogućnostima djelovanja u zajednici s utjecajem na razvoj politika za mlade i pozitivne društvene promjene. Na samom kraju biltena navedeni su primjeri provedenih akcija.

Bilten možete pročitati na www.mmh.hr.

 


NOVOSTI

HANFA stipendira mjesečnim iznosom od 1750 kn

HANFA poziva studente ekonomije, prava, matematike ili informatičkih tehnologija da se prijave na natječaj za stipendiranje koji je otvoren do 30. lipnja 2019.


Sveučilište u Splitu otvara nove studijske programe u Makarskoj

Već sada možete upisati nove studijske programe pod nazivom Mediteranska poljoprivreda i Hotelijerstvo i gastronomija, koji će se održavati u Makarskoj.


Ljetno radno vrijeme Dubrovačkih knjižnica

Provjerite ljetno radno vrijeme Dubrovačkih knjižnica za razdoblje od 17. lipnja 2019. do 31. kolovoza 2019.godine.


FOTOGALERIJA: Mladi proslavili kraj školske godine ispred Katedrale!

Sinoć pred brojnom publikom ispred Katedrale, održao se posljednji Forum ove školske godine pod nazivom "Gotovo je, gotovo!".


Forum mladih: Velika proslava kraja škole ispred Katedrale

Forum mladih grada Dubrovnika priprema završni kolažni program na velikoj pozornici u srijedu, 12. lipnja ispred Katedrale.