Bilten mladih za mlade

Autor: , 17-01-2018
Bilten mladih za mlade
Mreža mladih Hrvatske objavila je 8. bilten Studiji o mladima za mlade kojeg su napisali sjajni mladi polaznici generacije 2016./2017.

Mreža mladih Hrvatske objavila je 8. bilten Studiji o mladima za mlade kojeg su napisali sjajni mladi polaznici generacije 2016./2017. Pisali su o inkluziji drugih i drugačijih, volontiranju, građanskom odgoju i obrazovanju, participaciji mladih, migracijama mladih te mentalnom zdravlju.

Studiji o mladima za mlade su neformalni program koji Mreža mladih Hrvatske (MMH) provodi od 2009. godine. Fokus studija je rad s mladima i za mlade, zagovaranje politika za mlade i društvena promjena. Ciljevi programa su poticanje mladih na odgovornost u svojoj zajednici i uključivanje u sudioničke procese demokracije, izgrađivanje sposobnosti prepoznavanja, analize i artikulacije potreba i problema mladih uz zagovaranje održivih rješenja, poticanje kritičkog promišljanja pojedinih metoda, tehnika i mogućnosti djelovanja u zajednici s utjecajem na razvoj politike za mlade i pozitivne društvene promjene te poticanje konkretne primjene znanja u zajednici.

U biltenu se nalaze istraživački radovi polaznika generacija 2015.-2017. kroz koje su istraživali potrebe mladih u svojim lokalnim zajednicama te učili kritički promišljati o metodama i mogućnostima djelovanja u zajednici s utjecajem na razvoj politika za mlade i pozitivne društvene promjene. Na samom kraju biltena navedeni su primjeri provedenih akcija.

Bilten možete pročitati na www.mmh.hr.

 


NOVOSTI

Animafest Zagreb

Svjetski festival animiranog filma otvorio je natječaj za prijave na 29. izdanje Festivala


Obavijest za sudionike Foruma mladih

Prijavite svoje radove na radionicu foruma mladih filmsko i video stvaralaštvo.


Zimska praksa u Valamaru

Sveučilište u Dubrovniku je objavilo novi natječaj za praksu


Kreativni natječaj "EU2EU"

Otvoren novi kreativni natječaj za mlade


U subotu mađioničarski show s animatorima i žonglerima, band Nianse i Sugarfree

Spektakularan show u Uvali kao završnica programa Šarene zime!