Savjetovalište: Upravljanje vremenom

Autor: , 22-01-2018
Savjetovalište: Upravljanje vremenom
Nova godina je vrijeme za nove početke. Ako ste uvijek u utrci s vremenom i „ništa ne stižite“, možda će vam bolja organizacija početkom godine pomoći.

Vrijeme ne možemo kupiti, skladištiti, vrijeme prolazi neprestano i bezuvjetno.

Za vrijeme se kaže da je kapital, novac. Da li sa svojim vremenom upravljate jednako pažljivo kao i sa svojim novcem? Kraj godine može biti povod da analizirate načine na koje trošite svoje vrijeme. Kada otkrijete gdje činite pogreške  možete ih početi mijenjati. Nedostatak planiranja određivanje jasnih ciljeva i prioriteta dovodi do gubitka vremena.

Vrijeme treba svjesno koristiti za postizanje osobnih i poslovnih ciljeva.

Razdvojiti zadatke prema važnosti i na početku dana izdvojiti nekoliko minuta određujući ciljeve za taj dan. Uvečer provjerite što ste napravili u skladu s planiranim.

Ponekad ne ide kako smo planirali jer se pojavljuju smetnje. Za neke smo sami odgovorni a na neke ne možemo utjecati. Kod planiranja treba realno sagledati mogućnosti za realizaciju kako bismo smanjili frustraciju koja nastaje kad se jave barijere.

Da bismo uživali u sadašnjosti trebamo znati njome upravljati. Opterećenost prošlošću koju ne možemo promijeniti i strah od neizvjesne budućnosti  „kradljivci“ su vremena.

Radite ono što je najhitnije , zadatke koje mogu drugi obaviti prepustite njima.

Ostavite dovoljno vremena za  ljubav i druženje jer je to izvor radosti.

Ne zanemarujte posao jer je vezan uz egzistenciju i osjećaj uspjeha.

Planirajte vrijeme za razmišljanje i čitanje, tako ćete biti mudri.

Ne zaboravite odvojiti vrijeme za zabavu i igru. To je genetski određena potreba svakog čovjeka i izvor je pozitivne energije.

Jedan period u danu odmaknite se od ekrana ( malih i velikih), ne šaljite i ne provjeravajte poruke, iskoristite to vrijeme za dnevni odmor. Takav odmor u kojem vas neće ometati veoma je važan za izbjegavanje stresa i uspostavljanje unutarnje ravnoteže.

Sami možete prepoznati svoj bioritam. Jutra su nam važna da u dan krenemo smireni i s pozitivnim mislima. Konačno, za sve što nismo stigli napraviti u jednom danu, sutra je novi dan.


NOVOSTI

HANFA stipendira mjesečnim iznosom od 1750 kn

HANFA poziva studente ekonomije, prava, matematike ili informatičkih tehnologija da se prijave na natječaj za stipendiranje koji je otvoren do 30. lipnja 2019.


Sveučilište u Splitu otvara nove studijske programe u Makarskoj

Već sada možete upisati nove studijske programe pod nazivom Mediteranska poljoprivreda i Hotelijerstvo i gastronomija, koji će se održavati u Makarskoj.


Ljetno radno vrijeme Dubrovačkih knjižnica

Provjerite ljetno radno vrijeme Dubrovačkih knjižnica za razdoblje od 17. lipnja 2019. do 31. kolovoza 2019.godine.


FOTOGALERIJA: Mladi proslavili kraj školske godine ispred Katedrale!

Sinoć pred brojnom publikom ispred Katedrale, održao se posljednji Forum ove školske godine pod nazivom "Gotovo je, gotovo!".


Forum mladih: Velika proslava kraja škole ispred Katedrale

Forum mladih grada Dubrovnika priprema završni kolažni program na velikoj pozornici u srijedu, 12. lipnja ispred Katedrale.