U susret Festi održane radionice izrade makarula

02-02-2018
U susret Festi održane radionice izrade makarula
DEŠA – Dubrovnik je u okviru programa U susret Festi organizirala radionice izrade mljetskih, šporkih i žrnovskih makarula. Radionice su bile otvorene i besplatne za javnost, a održale su se u prostorijama DEŠE u Lazaretima.

Radionica izrade mljetskih makarula pod vodstvom Jany Hansal, predsjednice DEŠE održala se u srijedu, 31.01.'18., a radionica izrade žrnovskih i šporkih makarula održala se u četvrtak, 01.02.'18. i vodila ju je Ana Grgić, zaposlenica DEŠE.

Program je realiziran i financiran kroz projekt Lazareti – kreativna četvrt Dubrovnika. Ovim projektom  unapređuje se  upravljanje kulturnom baštinom s ciljem doprinosa održivom razvoju na lokalnoj i regionalnoj razini kroz valorizaciju objekata kulturne baštine te proširenje kulturno-turističkih sadržaja vezanih uz kulturnu baštinu Grada Dubrovnika. Nositelj projekta je Grad Dubrovnik, DEŠA je partner u projektu, a financira se iz sredstava EU kroz Europski fond za regionalni razvoj.

Festa sv. Vlaha idealna je prilika za naučiti  kako se spravljaju neka tradicionalna jela našeg kraja. Mljetski makaruli, ručno izrađeni te potom začinjeni češnjakom i servirani s kozijim sirom, uče nas strpljenju jer svaki od njih  da bi se pripravio prolazi kroz vrijedne ruke vješte domaćice. Domišljatosti nas pak  uče žrnovski makaruli; naime ovi makaruli oblikuju se  uz pomoć igle za pletenje. Naposljetku, šporki dubrovački makaruli uče nas zahvalnosti, uče nas cijeniti svaki komad namirnice koji nam je na raspolaganju. Želja je ovim radionicama, ne samo uveličati Festu  i prenijeti  tradiciju, već i očuvati pozitivne vrijednosti u ljudima.

Radionice izrade mljetskih, šporkih i žrnovskih

NOVOSTI

Animafest Zagreb

Svjetski festival animiranog filma otvorio je natječaj za prijave na 29. izdanje Festivala


Obavijest za sudionike Foruma mladih

Prijavite svoje radove na radionicu foruma mladih filmsko i video stvaralaštvo.


Zimska praksa u Valamaru

Sveučilište u Dubrovniku je objavilo novi natječaj za praksu


Kreativni natječaj "EU2EU"

Otvoren novi kreativni natječaj za mlade


U subotu mađioničarski show s animatorima i žonglerima, band Nianse i Sugarfree

Spektakularan show u Uvali kao završnica programa Šarene zime!