Zanimljivi načini promocije Dubrovnika: Američka studentica RIT-a organizirala gastro doživljaj Dubrovnika u obiteljskom restoranu u Rochesteru, NY, SA

Autor: , 06-02-2018
Zanimljivi načini promocije Dubrovnika: Američka studentica RIT-a organizirala gastro doživljaj Dubrovnika u obiteljskom restoranu u Rochesteru, NY, SA
Tražilo se mjesto više za kušanje dubrovačkih delicija u američkom restoranu!

Amerikanka Michaela Bleier, studentica sveučilišta RIT, provela je jesenski semestar 2017. / 2018. godine na kampusu RIT-ja u Dubrovniku. Dubrovnik su posjetili i njezini roditelji koji u Rochesteru, SAD vode restoran. Svi su bili toliko oduševljeni lokalnom kulturom i gastro ponudom da su u svojem restoranu organizirali „Večer u Dubrovniku“ i posluživali dubrovačka jela. Gosti su bili oduševljeni, a restoran rasprodan tu večer!

 

Studiranje u inozemstvu je nezaboravno iskustvo za svakog studenta koji se odluči proširiti svoje obzore izlažući se drugačijoj kulturi življenja. Takav je slučaj bio i za Amerikanku Michaelu Bleier, studenticu sveučilišta RIT u Rochesteru, SAD, koja je provela jesenski semestar studirajući na dubrovačkom kampusu RIT Croatia.

Po povratku u Ameriku, Michaela je bila prepuna pozitivnih dojmova i želje da promovira Dubrovnik i Hrvatsku u svojoj zajednici. Iskustvo o destinaciji može se prenijeti na bezbroj načina, a Michaela je svoje iskustvo odlučila prenijeti kroz hranu te je u obiteljskom restoranu Caledonia Village Inn, nedaleko od Rochestera, organizirala svojevrstan gastronomski hommage pod nazivom „Večer u Dubrovniku“.

Večera se održala 24. siječnja, a na meniju su se našle razne domaće delicije, od crnog rižota, mušula na buzaru, do hobotnice i škampi sa žara, ali i neka jela iz bosanske kuhinje, poput popularnih ćevapa. S obzirom na slikovitu promociju preko socijalnih mreža, postera i letaka, restoran je te večeri bio pun, a kako nam javlja Michaela, gosti su bili više nego oduševljeni delicijama.

Prema informacija koje smo dobili, Michaeli Bleier je boravak u Dubrovniku bio nezaboravno iskustvo. Tijekom jesenskog semestra, imala je priliku upoznati nove prijatelje, ljepote i povijest Dubrovnika i okolice, ali i ostalih dijelova Hrvatske i regije. S obzirom na njenu poveznicu s turizmom kroz obiteljski restoran, ne čudi činjenica da je hrana bila jedno od njenih najvažnijih iskustava. Skupljala je recepte, uživala u isprobavanju novih okusa, i vratila se u Ameriku sa velikim poštovanjem prema kulturi življenja i povijesti ovog dijela Europe. Također je presretna što je bila u mogućnosti kroz gastronomski doživljaj podijeliti svoje iskustvo Hrvatske sa ljudima koji možda još nisu posjetili našu zemlju.


NOVOSTI

HANFA stipendira mjesečnim iznosom od 1750 kn

HANFA poziva studente ekonomije, prava, matematike ili informatičkih tehnologija da se prijave na natječaj za stipendiranje koji je otvoren do 30. lipnja 2019.


Sveučilište u Splitu otvara nove studijske programe u Makarskoj

Već sada možete upisati nove studijske programe pod nazivom Mediteranska poljoprivreda i Hotelijerstvo i gastronomija, koji će se održavati u Makarskoj.


Ljetno radno vrijeme Dubrovačkih knjižnica

Provjerite ljetno radno vrijeme Dubrovačkih knjižnica za razdoblje od 17. lipnja 2019. do 31. kolovoza 2019.godine.


FOTOGALERIJA: Mladi proslavili kraj školske godine ispred Katedrale!

Sinoć pred brojnom publikom ispred Katedrale, održao se posljednji Forum ove školske godine pod nazivom "Gotovo je, gotovo!".


Forum mladih: Velika proslava kraja škole ispred Katedrale

Forum mladih grada Dubrovnika priprema završni kolažni program na velikoj pozornici u srijedu, 12. lipnja ispred Katedrale.