Zanimljivi načini promocije Dubrovnika: Američka studentica RIT-a organizirala gastro doživljaj Dubrovnika u obiteljskom restoranu u Rochesteru, NY, SA

Autor: , 06-02-2018
Zanimljivi načini promocije Dubrovnika: Američka studentica RIT-a organizirala gastro doživljaj Dubrovnika u obiteljskom restoranu u Rochesteru, NY, SA
Tražilo se mjesto više za kušanje dubrovačkih delicija u američkom restoranu!

Amerikanka Michaela Bleier, studentica sveučilišta RIT, provela je jesenski semestar 2017. / 2018. godine na kampusu RIT-ja u Dubrovniku. Dubrovnik su posjetili i njezini roditelji koji u Rochesteru, SAD vode restoran. Svi su bili toliko oduševljeni lokalnom kulturom i gastro ponudom da su u svojem restoranu organizirali „Večer u Dubrovniku“ i posluživali dubrovačka jela. Gosti su bili oduševljeni, a restoran rasprodan tu večer!

 

Studiranje u inozemstvu je nezaboravno iskustvo za svakog studenta koji se odluči proširiti svoje obzore izlažući se drugačijoj kulturi življenja. Takav je slučaj bio i za Amerikanku Michaelu Bleier, studenticu sveučilišta RIT u Rochesteru, SAD, koja je provela jesenski semestar studirajući na dubrovačkom kampusu RIT Croatia.

Po povratku u Ameriku, Michaela je bila prepuna pozitivnih dojmova i želje da promovira Dubrovnik i Hrvatsku u svojoj zajednici. Iskustvo o destinaciji može se prenijeti na bezbroj načina, a Michaela je svoje iskustvo odlučila prenijeti kroz hranu te je u obiteljskom restoranu Caledonia Village Inn, nedaleko od Rochestera, organizirala svojevrstan gastronomski hommage pod nazivom „Večer u Dubrovniku“.

Večera se održala 24. siječnja, a na meniju su se našle razne domaće delicije, od crnog rižota, mušula na buzaru, do hobotnice i škampi sa žara, ali i neka jela iz bosanske kuhinje, poput popularnih ćevapa. S obzirom na slikovitu promociju preko socijalnih mreža, postera i letaka, restoran je te večeri bio pun, a kako nam javlja Michaela, gosti su bili više nego oduševljeni delicijama.

Prema informacija koje smo dobili, Michaeli Bleier je boravak u Dubrovniku bio nezaboravno iskustvo. Tijekom jesenskog semestra, imala je priliku upoznati nove prijatelje, ljepote i povijest Dubrovnika i okolice, ali i ostalih dijelova Hrvatske i regije. S obzirom na njenu poveznicu s turizmom kroz obiteljski restoran, ne čudi činjenica da je hrana bila jedno od njenih najvažnijih iskustava. Skupljala je recepte, uživala u isprobavanju novih okusa, i vratila se u Ameriku sa velikim poštovanjem prema kulturi življenja i povijesti ovog dijela Europe. Također je presretna što je bila u mogućnosti kroz gastronomski doživljaj podijeliti svoje iskustvo Hrvatske sa ljudima koji možda još nisu posjetili našu zemlju.


NOVOSTI

Najveća 'studentska' ove godine!

Nova akademska godina već je odavno krenula, a prava prilika za opustiti se prije kolokvija i svih obveza je studentska brucošijada koja će se održati u subotu u C.C. Revelin.


Besplatne pripreme za državnu maturu iz Hrvatskoga jezika

Dubrovačke knjižnice pozivaju maturante i sve zainteresirane srednjoškolce na besplatne pripreme za državnu maturu iz Hrvatskoga jezika.


Obavijest izlagačima Foruma mladih

Ne zaboravite se prijaviti i svoje radove dostaviti na vrijeme.


Istinska saznanja su teška.

Imam malu priču za sve vas: stojim u redu u trgovini i dopuštam si biti zadovoljan proteklim danom. Imao sam tri mala nerviranja, pokoji razgovor i dnevni zadatak koji su se prikrali i potiho zaprijetili narušavanju moga mira.


Dubrovačko-neretvanska županija objavila je natječaj za dodjelu stipendija

Prenosimo tekst natječaja i potrebnu dokumentaciju.