Informadur organizirao predavanje - Suvremeni izazovi roditeljstva

Autor: , 23-02-2018
Informadur organizirao predavanje - Suvremeni izazovi roditeljstva
INFORMADUR je povodom 11. tjedna psihologije organizirao interaktivno predavanje na temu suvremenih izazova u odgoju djece s kojima se susreću današnji roditelji.

Interes za predavanje bio je izražen te su se roditelji mogli dodatno posavjetovati s profesoricom Salčić i saznati nove metode koje pomažu u svakodnevnim izazovima s djecom. 

Roditeljstvo je jedno od najodgovornijih zanimanja i ima najvažniju ulogu u psihosocijalnom razvoju djeteta.  Obiteljske zajednice doživjele su značajnu promjenu s razvojem tehnologije i modernizacijom pa u suvremenom odgoju sve više dolaze do izražaja izazovi koje društvo nameće. Ti novi izazovi značajno su drukčiji u odnosu na tradicionalni način odgoja. Prisutnost medija, promijenjeni načini komunikacije, brojnost i raznovrsnost institucija u kojima se radi s djecom važni su u formiranju djetetovih osobina i navika te ih ne smijemo zanemariti. Sami roditelji odlučuju koliko će biti zastupljeni u djetetovom životu i koji pristup odgoju će preuzeti.

Predavačica je profesorica psihologije i pedagogije Suada Salčić, koje je ujedno i psiholog u Savjetovalištu za mlade grada Dubrovnika. Mladi se u svakodnevnom životu susreću s mnoštvom problema: nedostatak motivacije za učenje, nesigurnost pri donošenju odluka o izboru škole, fakulteta ili partnera, prilagodba na odvojeni život izvan obitelji, odnosi s roditeljima, vlastita očekivanja i mogućnosti realizacije istih, manjak samopouzdanja, partnerski odnosi, raskid veze ili neplanirano roditeljstvo. Savjetovalište je namijenjeno mladima koji se prepoznaju nešto od navedenog kao vlastiti problem i koji se mogu anonimno,  jednostavno, brzo i s povjerenjem obratiti za pomoć u psihološko savjetovalište. Potrebno je telefonom dogovoriti termin kako bi se zadržala diskrecija i neometanost. Zainteresirani se mogu zatražiti konzultacije na broj telefona 020/642-751 ili na mail adresu: savjetovaliste@informadur.com.

Suvremeni izazovi roditeljstva

NOVOSTI

Imagine Europe

Otvoren je natječaj za prijavu ideja o viziji Europe 2050. godine u kratkom pisanom i video uratku


Animafest Zagreb

Svjetski festival animiranog filma otvorio je natječaj za prijave na 29. izdanje Festivala


Obavijest za sudionike Foruma mladih

Prijavite svoje radove na radionicu foruma mladih filmsko i video stvaralaštvo.


Zimska praksa u Valamaru

Sveučilište u Dubrovniku je objavilo novi natječaj za praksu


Kreativni natječaj "EU2EU"

Otvoren novi kreativni natječaj za mlade