Informadur organizirao predavanje - Suvremeni izazovi roditeljstva

Autor: , 23-02-2018
Informadur organizirao predavanje - Suvremeni izazovi roditeljstva
INFORMADUR je povodom 11. tjedna psihologije organizirao interaktivno predavanje na temu suvremenih izazova u odgoju djece s kojima se susreću današnji roditelji.

Interes za predavanje bio je izražen te su se roditelji mogli dodatno posavjetovati s profesoricom Salčić i saznati nove metode koje pomažu u svakodnevnim izazovima s djecom. 

Roditeljstvo je jedno od najodgovornijih zanimanja i ima najvažniju ulogu u psihosocijalnom razvoju djeteta.  Obiteljske zajednice doživjele su značajnu promjenu s razvojem tehnologije i modernizacijom pa u suvremenom odgoju sve više dolaze do izražaja izazovi koje društvo nameće. Ti novi izazovi značajno su drukčiji u odnosu na tradicionalni način odgoja. Prisutnost medija, promijenjeni načini komunikacije, brojnost i raznovrsnost institucija u kojima se radi s djecom važni su u formiranju djetetovih osobina i navika te ih ne smijemo zanemariti. Sami roditelji odlučuju koliko će biti zastupljeni u djetetovom životu i koji pristup odgoju će preuzeti.

Predavačica je profesorica psihologije i pedagogije Suada Salčić, koje je ujedno i psiholog u Savjetovalištu za mlade grada Dubrovnika. Mladi se u svakodnevnom životu susreću s mnoštvom problema: nedostatak motivacije za učenje, nesigurnost pri donošenju odluka o izboru škole, fakulteta ili partnera, prilagodba na odvojeni život izvan obitelji, odnosi s roditeljima, vlastita očekivanja i mogućnosti realizacije istih, manjak samopouzdanja, partnerski odnosi, raskid veze ili neplanirano roditeljstvo. Savjetovalište je namijenjeno mladima koji se prepoznaju nešto od navedenog kao vlastiti problem i koji se mogu anonimno,  jednostavno, brzo i s povjerenjem obratiti za pomoć u psihološko savjetovalište. Potrebno je telefonom dogovoriti termin kako bi se zadržala diskrecija i neometanost. Zainteresirani se mogu zatražiti konzultacije na broj telefona 020/642-751 ili na mail adresu: savjetovaliste@informadur.com.

Suvremeni izazovi roditeljstva

NOVOSTI

Održan Forum mladih: Što smo znali, to smo odabrali

Usprkos kratkoj kiši, Forum mladih pod nazivom "Što smo znali to smo odabrali", održan je sinoć ispred Luže.


Nova usluga Dubrovačkih knjižnica – online obnova zaduženja!

Dubrovačke knjižnice Dubrovnik ponosno predstavljaju novu uslugu koja je krenula s radom.


Željko Pervan stiže na Sveučilište!

Jedan od najvećih hrvatskih komičara, Željko Pervan, održat će večer stand up komedije ovoga petka od 20 sati u amfiteatru Kampusa. Ulaz je slobodan.


Javni natječaj za dodjelu donacija 'Pružimo znanje, potaknimo inicijative'

Sredstva natječaja su namijenjena za provođenje projekata kojima se potiče zapošljivost, samozapošljavanje i utemeljenje društvenog poduzetništva.


Nagradni natječaj #EUElections2019

Sudjeluj u nagradnom natječaju #EUElections2019, objasni vršnjacima zašto je važno glasati i osvoji putni vaučer vrijedan do 200 €.