Informadur organizirao predavanje - Suvremeni izazovi roditeljstva

Autor: , 23-02-2018
Informadur organizirao predavanje - Suvremeni izazovi roditeljstva
INFORMADUR je povodom 11. tjedna psihologije organizirao interaktivno predavanje na temu suvremenih izazova u odgoju djece s kojima se susreću današnji roditelji.

Interes za predavanje bio je izražen te su se roditelji mogli dodatno posavjetovati s profesoricom Salčić i saznati nove metode koje pomažu u svakodnevnim izazovima s djecom. 

Roditeljstvo je jedno od najodgovornijih zanimanja i ima najvažniju ulogu u psihosocijalnom razvoju djeteta.  Obiteljske zajednice doživjele su značajnu promjenu s razvojem tehnologije i modernizacijom pa u suvremenom odgoju sve više dolaze do izražaja izazovi koje društvo nameće. Ti novi izazovi značajno su drukčiji u odnosu na tradicionalni način odgoja. Prisutnost medija, promijenjeni načini komunikacije, brojnost i raznovrsnost institucija u kojima se radi s djecom važni su u formiranju djetetovih osobina i navika te ih ne smijemo zanemariti. Sami roditelji odlučuju koliko će biti zastupljeni u djetetovom životu i koji pristup odgoju će preuzeti.

Predavačica je profesorica psihologije i pedagogije Suada Salčić, koje je ujedno i psiholog u Savjetovalištu za mlade grada Dubrovnika. Mladi se u svakodnevnom životu susreću s mnoštvom problema: nedostatak motivacije za učenje, nesigurnost pri donošenju odluka o izboru škole, fakulteta ili partnera, prilagodba na odvojeni život izvan obitelji, odnosi s roditeljima, vlastita očekivanja i mogućnosti realizacije istih, manjak samopouzdanja, partnerski odnosi, raskid veze ili neplanirano roditeljstvo. Savjetovalište je namijenjeno mladima koji se prepoznaju nešto od navedenog kao vlastiti problem i koji se mogu anonimno,  jednostavno, brzo i s povjerenjem obratiti za pomoć u psihološko savjetovalište. Potrebno je telefonom dogovoriti termin kako bi se zadržala diskrecija i neometanost. Zainteresirani se mogu zatražiti konzultacije na broj telefona 020/642-751 ili na mail adresu: savjetovaliste@informadur.com.

Suvremeni izazovi roditeljstva

NOVOSTI

Najveća 'studentska' ove godine!

Nova akademska godina već je odavno krenula, a prava prilika za opustiti se prije kolokvija i svih obveza je studentska brucošijada koja će se održati u subotu u C.C. Revelin.


Besplatne pripreme za državnu maturu iz Hrvatskoga jezika

Dubrovačke knjižnice pozivaju maturante i sve zainteresirane srednjoškolce na besplatne pripreme za državnu maturu iz Hrvatskoga jezika.


Obavijest izlagačima Foruma mladih

Ne zaboravite se prijaviti i svoje radove dostaviti na vrijeme.


Istinska saznanja su teška.

Imam malu priču za sve vas: stojim u redu u trgovini i dopuštam si biti zadovoljan proteklim danom. Imao sam tri mala nerviranja, pokoji razgovor i dnevni zadatak koji su se prikrali i potiho zaprijetili narušavanju moga mira.


Dubrovačko-neretvanska županija objavila je natječaj za dodjelu stipendija

Prenosimo tekst natječaja i potrebnu dokumentaciju.