Sveučilište u Splitu otvara nove studijske programe u Makarskoj

Autor: , 17-06-2019
Sveučilište u Splitu otvara nove studijske programe u Makarskoj
Već sada možete upisati nove studijske programe pod nazivom Mediteranska poljoprivreda i Hotelijerstvo i gastronomija, koji će se održavati u Makarskoj.

Sveučilište u Splitu od sljedeće akademske godine (2019/2020) nudi novepreddiplomske studijske programe koje ovogodišnji maturanti mogu već sada odabrati kao željeni smjer. Riječ je o studijima pod nazivom Mediteranska poljoprivreda i Hotelijerstvo i gastronomija, koji će se provoditi u Makarskoj.

Preddiplomski sveučilišni studijski program Mediteranska poljoprivreda nudi smjerove Vinogradarstvo i vinarstvo te Hortikultura, na kojim će savladati vještine iz svih važnih faktora uspješne proizvodnje u poljoprivredi. Studenti ovog studija stječu kvalifikaciju: sveučilišni prvostupnik/prvostupnica odnosno inženjer/inženjerka mediteranske poljoprivrede. Daljnje informacije o studiju možete pronaći na linku. 

Studij Hotelijerstvo i gastronomija moderan je studij koji je koncipiran po uzoru na najbolje studijske programe ovakvog tipa u svijetu. Namijenjen je prije svega mladima koji se ne boje izazova kakve donosi hotelijerstvo i ugostiteljstvo kao svjetski prosperitetna djelatnost. Studenti ovih smjerova mogu nastaviti studij na diplomskom studiju hotelijerstva i gastronomije koji će u međuvremenu pokrenuti Sveučilište u Splitu ili na drugom srodnom studiju ovog ili nekog drugog sveučilišta.

Oba studijska programa traju šest semestara i imaju upisnu kvotu od 30 studenata, a prva dva semestra zajednička su za studijske smjerove.


NOVOSTI

Besplatno predavanje o studiranju u inozemstvu u Dubrovačkim knjižnicama

Besplatne prezentacije o mogućnostima obrazovanja i usavršavanja u inozemstvu ”Integral Edukacijski Programi” održat će se u ponedjeljak, 16. rujna 2019. godine u Čitaonici Narodne knjižnice Grad s početkom u 18 sati.


Edukacija o migracijama i održivom razvoju u Dubrovniku 27. i 28. rujna

Sveučilište u Splitu poziva vas na dvodnevnu radionicu Migracije i održivi razvoj: primjena metode Zajednice interaktivnog učenja u sklopu trogodišnjeg projekta InterCap na kojem je Sveučilište u Splitu jedan od partnera.


Mažoretkinje Grada Dubrovnika pozivaju na audiciju

Mažoretkinje Grada Dubrovnika pozivaju sve zainteresirane djevojčice od 7 do 13 godina na audiciju za prijem novih članica


68 filmova na ovogodišnjem DUff-u!

Pod sloganom „Create beyond measure“ selekcijski žiri DUffa 2019 – Filmskog festivala djece i mladih mediteranskih zemalja objavio je konačan popis filmova koji će se u listopadu natjecati za jedan od festivalskih brodova.


Prijavite se na radionice brodomaketarstva

U ponedjeljak 09. rujna počinje novi ciklus radionica brodomaketarstva u Centru brodomaketarstva na Batali (Ulica Nikole Tesle 10).