Sveučilište u Splitu otvara nove studijske programe u Makarskoj

Autor: , 17-06-2019
Sveučilište u Splitu otvara nove studijske programe u Makarskoj
Već sada možete upisati nove studijske programe pod nazivom Mediteranska poljoprivreda i Hotelijerstvo i gastronomija, koji će se održavati u Makarskoj.

Sveučilište u Splitu od sljedeće akademske godine (2019/2020) nudi novepreddiplomske studijske programe koje ovogodišnji maturanti mogu već sada odabrati kao željeni smjer. Riječ je o studijima pod nazivom Mediteranska poljoprivreda i Hotelijerstvo i gastronomija, koji će se provoditi u Makarskoj.

Preddiplomski sveučilišni studijski program Mediteranska poljoprivreda nudi smjerove Vinogradarstvo i vinarstvo te Hortikultura, na kojim će savladati vještine iz svih važnih faktora uspješne proizvodnje u poljoprivredi. Studenti ovog studija stječu kvalifikaciju: sveučilišni prvostupnik/prvostupnica odnosno inženjer/inženjerka mediteranske poljoprivrede. Daljnje informacije o studiju možete pronaći na linku. 

Studij Hotelijerstvo i gastronomija moderan je studij koji je koncipiran po uzoru na najbolje studijske programe ovakvog tipa u svijetu. Namijenjen je prije svega mladima koji se ne boje izazova kakve donosi hotelijerstvo i ugostiteljstvo kao svjetski prosperitetna djelatnost. Studenti ovih smjerova mogu nastaviti studij na diplomskom studiju hotelijerstva i gastronomije koji će u međuvremenu pokrenuti Sveučilište u Splitu ili na drugom srodnom studiju ovog ili nekog drugog sveučilišta.

Oba studijska programa traju šest semestara i imaju upisnu kvotu od 30 studenata, a prva dva semestra zajednička su za studijske smjerove.


NOVOSTI

Veliki svjetski uspjeh Dubrovčanina Gjina Šutića

Gjino Šutić, direktor UR Instituta, ušao je u krug nominiranih za prestižnu nagradu Europske komisije za inovacije STARTS 2020.


Stipendije HNB-a za studente

Hrvatska narodna banka raspisala je natječaj za stipendiranje osam studenata iz nekoliko područja.


Stipendije Ministarstva mora, prometa i infrastrukture

Stipendije se dodjeljuju za akademsku, to jest školsku godinu, 2020/2021.


Važna vijest za sve koji studiraju ili planiraju studirati u Americi

Strani studenti koji se obrazuju u SAD-u neće moći ući u zemlju ako se nastavi s online nastavom, a ako su već ondje – morat će otići.


I ove srijede besplatne radionice za školski i predškolski uzrast u ljetnikovcu Skočibuha

U sklopu projekta #kulturauđiru, Odjel za djecu i mlade Dubrovačkih knjižnica i ove srijede organizira besplatne radionice za školski i predškolski uzrast u ljetnikovcu Skočibuha ( ul. Anice Bošković 28).