Sveučilište u Splitu otvara nove studijske programe u Makarskoj

Autor: , 17-06-2019
Sveučilište u Splitu otvara nove studijske programe u Makarskoj
Već sada možete upisati nove studijske programe pod nazivom Mediteranska poljoprivreda i Hotelijerstvo i gastronomija, koji će se održavati u Makarskoj.

Sveučilište u Splitu od sljedeće akademske godine (2019/2020) nudi novepreddiplomske studijske programe koje ovogodišnji maturanti mogu već sada odabrati kao željeni smjer. Riječ je o studijima pod nazivom Mediteranska poljoprivreda i Hotelijerstvo i gastronomija, koji će se provoditi u Makarskoj.

Preddiplomski sveučilišni studijski program Mediteranska poljoprivreda nudi smjerove Vinogradarstvo i vinarstvo te Hortikultura, na kojim će savladati vještine iz svih važnih faktora uspješne proizvodnje u poljoprivredi. Studenti ovog studija stječu kvalifikaciju: sveučilišni prvostupnik/prvostupnica odnosno inženjer/inženjerka mediteranske poljoprivrede. Daljnje informacije o studiju možete pronaći na linku. 

Studij Hotelijerstvo i gastronomija moderan je studij koji je koncipiran po uzoru na najbolje studijske programe ovakvog tipa u svijetu. Namijenjen je prije svega mladima koji se ne boje izazova kakve donosi hotelijerstvo i ugostiteljstvo kao svjetski prosperitetna djelatnost. Studenti ovih smjerova mogu nastaviti studij na diplomskom studiju hotelijerstva i gastronomije koji će u međuvremenu pokrenuti Sveučilište u Splitu ili na drugom srodnom studiju ovog ili nekog drugog sveučilišta.

Oba studijska programa traju šest semestara i imaju upisnu kvotu od 30 studenata, a prva dva semestra zajednička su za studijske smjerove.


NOVOSTI

Svjetski je dan dobrote, pravo vrijeme za učiniti dobro!

Danas, 13. studenog, diljem kugle zemaljske obilježava se Svjetski dan dobrote.


Nove potpore za tradicijsku glazbu

Cilj Natječaja je poduprijeti i promovirati glazbeno stvaralaštvo u području tradicijske i narodne glazbe, te poduprijeti festivale, smotre, natjecanja ili koncerte navedenih vrsti glazbe na način kojim se stimulira kvaliteta i izvrsnost.


Putopisno predavanje ´Put 88 hramova na japanskom otoku Shikoku´ u Dubrovačkoj knjižnici

U programu Mjeseca hrvatske knjige, u Putositnicama utorkom, Dubrovačke knjižnice 12. studenoga 2019., ugostit će Maju Klarić koja će održati putopisno predavanje i predstaviti svoju knjigu „Put 88 hramova na japanskom otoku Shikoku“.


Sudjeluj na razmjeni mladih u Moravskim toplicama

Društvo Connect traži sedmero zainteresiranih za sudjelovanje na razmjeni mladih u Moravskim toplicama u Sloveniji. Razmjena na temu “Entrepreneurship as we need it” održat će se od 27. studenog do 7. prosinca 2019. godine.


Iskustvo putovanja po Balkanu otkrij uz Mr. Balkania

Mr. Balkania kaže: „Nisam siguran postojim li uopće. U meni su sadržani svi autori koje sam ikada čitao, svi ljudi koje sam ikada sreo, svi gradovi koje sam ikada posjetio, svi moji preci…“