Sveučilište u Splitu otvara nove studijske programe u Makarskoj

Autor: , 17-06-2019
Sveučilište u Splitu otvara nove studijske programe u Makarskoj
Već sada možete upisati nove studijske programe pod nazivom Mediteranska poljoprivreda i Hotelijerstvo i gastronomija, koji će se održavati u Makarskoj.

Sveučilište u Splitu od sljedeće akademske godine (2019/2020) nudi novepreddiplomske studijske programe koje ovogodišnji maturanti mogu već sada odabrati kao željeni smjer. Riječ je o studijima pod nazivom Mediteranska poljoprivreda i Hotelijerstvo i gastronomija, koji će se provoditi u Makarskoj.

Preddiplomski sveučilišni studijski program Mediteranska poljoprivreda nudi smjerove Vinogradarstvo i vinarstvo te Hortikultura, na kojim će savladati vještine iz svih važnih faktora uspješne proizvodnje u poljoprivredi. Studenti ovog studija stječu kvalifikaciju: sveučilišni prvostupnik/prvostupnica odnosno inženjer/inženjerka mediteranske poljoprivrede. Daljnje informacije o studiju možete pronaći na linku. 

Studij Hotelijerstvo i gastronomija moderan je studij koji je koncipiran po uzoru na najbolje studijske programe ovakvog tipa u svijetu. Namijenjen je prije svega mladima koji se ne boje izazova kakve donosi hotelijerstvo i ugostiteljstvo kao svjetski prosperitetna djelatnost. Studenti ovih smjerova mogu nastaviti studij na diplomskom studiju hotelijerstva i gastronomije koji će u međuvremenu pokrenuti Sveučilište u Splitu ili na drugom srodnom studiju ovog ili nekog drugog sveučilišta.

Oba studijska programa traju šest semestara i imaju upisnu kvotu od 30 studenata, a prva dva semestra zajednička su za studijske smjerove.


NOVOSTI

Prijave na Ljetnu školu brodogradnje 2019

Ljetna škole brodogradnje će se i ove godine održati na Otoku Lokrumu u subotu i nedjelju, 27.7. i 28.7. 2019. godine.


Najbolji dubrovački studenti potpisali ugovore o stipendiranju

Rektor prof. dr. sc. Nikša Burum i studenti Sveučilišta potpisali su danas u Rektoratu ugovore o dodjeli „A“ i „E“ državne stipendije. Uz rektora, potpisivanju Ugovora nazočila je i prorektorica za studije i studente izv. prof. dr. sc. Sanja


Koncert Ivana Vidovića u Mokošici

Zaplešite i razbudite Mokošicu ove nedjelje s mladom pjevačkom nadom iz Metkovića, Ivanom Vidovićem - finalistom show-a "Zvijezde - Ljetni hit".


Udruga mladih Orlando provodi crowdfunding kampanju

U prostorima Udruge mladih Orlando održana je konferencija za medije povodom crowdfunding kampanje koja se provodi unutar projekta UniActive.


Osmislite svoj događaj u povodu Dana Erasmusa 2019.

Želite li sudjelovati u ovogodišnjoj proslavi najvećeg programa Europske unije u području obrazovanja, osposobljavanja, mladih i sporta, programa Erasmus+?