Edukacija o migracijama i održivom razvoju u Dubrovniku 27. i 28. rujna

12-09-2019
Edukacija o migracijama i održivom razvoju u Dubrovniku 27. i 28. rujna
Sveučilište u Splitu poziva vas na dvodnevnu radionicu Migracije i održivi razvoj: primjena metode Zajednice interaktivnog učenja u sklopu trogodišnjeg projekta InterCap na kojem je Sveučilište u Splitu jedan od partnera.

Projekt InterCap financiran je iz fonda EuropeAid i bavi se problemom percepcije migracija u javnosti, utjecajem javne percepcije na razumijevanje migracija, održivog razvoja, odgovornosti i stila života građana EU u međuzavisnom svijetu te pitanjem (ne)sigurnosti i rizika koji se razvijaju iz javne percepcije migracija.

 

Edukacija je namijenjena svim predstavnicima organizacija civilnog društva, profesorima, asistentima i suradnicima na Sveučilištu u Dubrovniku, predstavnicima lokalne i regionalne samouprave, te predstavnicima različitih odgojno-obrazovnih institucija (agencije, centri, domovi).

 

Nakon završetka edukacije, sudionici će dobiti potvrdu o usavršavanju, a postoji mogućnost da zainteresirane udruge nastave suradnju na projektu u pogledu održavanja daljnih edukacija za učitelje i nastavnike osnovnih i srednjih škola te studente, praktičnih projekata  i plaćenog stažiranja studenata u udrugama.

 

Edukacija je besplatna te su svi materijali za edukaciju osigurani kao i coffee break i ručak.

 

Datum održavanja radionice: 27. i 28. rujna (mjesto održavanja Sveučilište u Dubrovniku (Kampus), Branitelja Dubrovnika 41, predavaonica  br. 121.

 

Broj mjesta na edukaciji je ograničen. Prijave obavezne na:

https://forms.gle/6qCLzkNpLKEvtQsA8

 

Za više informacija, slobodno se obratite voditeljici projekta pri

Sveučilištu u Splitu Marini Meić na: marina.meic@unist.hr

 

Dodatne informacije možete pronaći u Pozivu na edukaciju i Agendi u

privitku maila.

 

Više o projektu InterCap možete doznati na:

https://www.developtogether.eu/hr/


NOVOSTI

Za kampanju borbe protiv klimatskih promjena možete dobiti 10 tisuća kuna

Učeničkim akcijama protiv klimatskih promjena!


Besplatna radionica ´Pokreni svoj posao´

Dubrovačka razvojna agencija nastavlja sa Startup Akademijom. U suradnji s tvrtkom „Adut“ organizira besplatnu radionicu „Pokreni svoj posao" koji će se održati u četvrtak, 21. studenog, u prostorijama DURA-e u 10 sati.


URBACT III – Centar za mlade Dubrovnika primjer dobrog upravljanja civilnog društva

Predstavnici Centra za mlade Mirna Jokić i Gjino Šutić, Grada Dubrovnika Marko Grgurević i koordinatorica URBACT-ove lokalne grupe Petra Marčinko sudjelovali su na sastanku URBACT III programa koji je održan u Sirakuzi na Siciliji.


Održan četvrti Robo.DU Day

Četvrti po redu Robo.DU Day održao se u subotu, 16. studenog, u Kampusu Sveučilišta u Dubrovniku, sudjelovalo je preko 100 djece, mladih i građana.


UTVRDE KOJE UZDIŠU PONOSOM -osobni doživljaj grada studentice Josipe Čović

Donosimo vam crticu autorice Josipe Čović, studentice Medija i kulture društva na Sveučilištu u Dubrovniku. Josipa je s nama podijelila svoje doživljaje grada, njegovog povijesnog i kulturnog naslijeđa, a i vi ga možete pročitati u nastavku.