Edukacija o migracijama i održivom razvoju u Dubrovniku 27. i 28. rujna

12-09-2019
Edukacija o migracijama i održivom razvoju u Dubrovniku 27. i 28. rujna
Sveučilište u Splitu poziva vas na dvodnevnu radionicu Migracije i održivi razvoj: primjena metode Zajednice interaktivnog učenja u sklopu trogodišnjeg projekta InterCap na kojem je Sveučilište u Splitu jedan od partnera.

Projekt InterCap financiran je iz fonda EuropeAid i bavi se problemom percepcije migracija u javnosti, utjecajem javne percepcije na razumijevanje migracija, održivog razvoja, odgovornosti i stila života građana EU u međuzavisnom svijetu te pitanjem (ne)sigurnosti i rizika koji se razvijaju iz javne percepcije migracija.

 

Edukacija je namijenjena svim predstavnicima organizacija civilnog društva, profesorima, asistentima i suradnicima na Sveučilištu u Dubrovniku, predstavnicima lokalne i regionalne samouprave, te predstavnicima različitih odgojno-obrazovnih institucija (agencije, centri, domovi).

 

Nakon završetka edukacije, sudionici će dobiti potvrdu o usavršavanju, a postoji mogućnost da zainteresirane udruge nastave suradnju na projektu u pogledu održavanja daljnih edukacija za učitelje i nastavnike osnovnih i srednjih škola te studente, praktičnih projekata  i plaćenog stažiranja studenata u udrugama.

 

Edukacija je besplatna te su svi materijali za edukaciju osigurani kao i coffee break i ručak.

 

Datum održavanja radionice: 27. i 28. rujna (mjesto održavanja Sveučilište u Dubrovniku (Kampus), Branitelja Dubrovnika 41, predavaonica  br. 121.

 

Broj mjesta na edukaciji je ograničen. Prijave obavezne na:

https://forms.gle/6qCLzkNpLKEvtQsA8

 

Za više informacija, slobodno se obratite voditeljici projekta pri

Sveučilištu u Splitu Marini Meić na: marina.meic@unist.hr

 

Dodatne informacije možete pronaći u Pozivu na edukaciju i Agendi u

privitku maila.

 

Više o projektu InterCap možete doznati na:

https://www.developtogether.eu/hr/


NOVOSTI

Iskoristite stipendiju za studij u Latviji

Izvrsna prilika za bolje upoznati jednu od baltičkih zemalja.


Prijavite se na DigiTelling - program razvoja inovativnih indie videoigara

Jedna od radionica održat će se i u Dubrovniku


Prijavite se na Akademiju razvoja lokalne zajednice

Zaklada za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva drugu godinu zaredom kreće s posebnim programom edukacija vezanima uz razvoj lokalnih zajednica.


Mladi kantautori i bendovi glazbom razvalili još jedan Forum mladin

Mladi kantautori i bendovi, šesta radionica Foruma mladih, održala se u prostorijama Udruge mladih Orlando u srijedu, 19. veljače.


Simulacija Gradskog vijeća za mlade – Naučite kako biti aktivnim građanima

Riječ je o aktivnostima kroz koje bi mladi trebali naučiti kako funkcionira donešenje odluka na razini lokalne vlasti, ali i na koji način oni sami mogu biti ti koji će kroz vlastiti aktivizam doprinjeti boljitku društva.