Edukacija o migracijama i održivom razvoju u Dubrovniku 27. i 28. rujna

12-09-2019
Edukacija o migracijama i održivom razvoju u Dubrovniku 27. i 28. rujna
Sveučilište u Splitu poziva vas na dvodnevnu radionicu Migracije i održivi razvoj: primjena metode Zajednice interaktivnog učenja u sklopu trogodišnjeg projekta InterCap na kojem je Sveučilište u Splitu jedan od partnera.

Projekt InterCap financiran je iz fonda EuropeAid i bavi se problemom percepcije migracija u javnosti, utjecajem javne percepcije na razumijevanje migracija, održivog razvoja, odgovornosti i stila života građana EU u međuzavisnom svijetu te pitanjem (ne)sigurnosti i rizika koji se razvijaju iz javne percepcije migracija.

 

Edukacija je namijenjena svim predstavnicima organizacija civilnog društva, profesorima, asistentima i suradnicima na Sveučilištu u Dubrovniku, predstavnicima lokalne i regionalne samouprave, te predstavnicima različitih odgojno-obrazovnih institucija (agencije, centri, domovi).

 

Nakon završetka edukacije, sudionici će dobiti potvrdu o usavršavanju, a postoji mogućnost da zainteresirane udruge nastave suradnju na projektu u pogledu održavanja daljnih edukacija za učitelje i nastavnike osnovnih i srednjih škola te studente, praktičnih projekata  i plaćenog stažiranja studenata u udrugama.

 

Edukacija je besplatna te su svi materijali za edukaciju osigurani kao i coffee break i ručak.

 

Datum održavanja radionice: 27. i 28. rujna (mjesto održavanja Sveučilište u Dubrovniku (Kampus), Branitelja Dubrovnika 41, predavaonica  br. 121.

 

Broj mjesta na edukaciji je ograničen. Prijave obavezne na:

https://forms.gle/6qCLzkNpLKEvtQsA8

 

Za više informacija, slobodno se obratite voditeljici projekta pri

Sveučilištu u Splitu Marini Meić na: marina.meic@unist.hr

 

Dodatne informacije možete pronaći u Pozivu na edukaciju i Agendi u

privitku maila.

 

Više o projektu InterCap možete doznati na:

https://www.developtogether.eu/hr/


NOVOSTI

Upitnik o procjeni potreba OCD-a tijekom pandemije koronavirusa

Ured za udruge je u procesu izrade prijedloga mjera za očuvanje radnih mjesta i održivosti djelovanja. Daj svoje mišljenje!


Expelliarmus dosada! JK Rowling lansirala stranicu ''Harry Potter at Home'' za djecu u samoizolaciji

"Harry Potter kod kuće" okuplja brojne izvore povezane s ovom međunarodnom franšizom, uključujući besplatan pristup audio verziji prve knjige u seriji.


Hackathon DATA vs COVID-19; prijave još u tijeku

Hackathon kreće 4. travnja, a cilj je pronaći solucije koje bi olakšale nošenje s aktualnom pandemijom.


Bilo je to iskustvo koje me povezalo s cijelim svijetom – razgovarali smo s nutricionisticom Mirnom Sarić o školovanju na prestižnoj francuskoj kulinarskoj akademiji

Povod za intervju s nutricionisticom Mirnom Sarić bilo je njeno školovanje na prestižnoj kulinarskoj akademiji Gastronomicom u gradiću Agde na jugu Francuske.


METAFORIČNA STANKA KAO UPOZORENJE, NE KRAJ!

Trenutno smo u situaciji u kojoj smo na neki način zarobljeni opasnošću koronavirusa, držimo se distance, osobito fizičke. No, emocionalno nikad nismo bili bliži jedni drugima. To je primijetila i Josipa Čović koja je napisala zanimljiv osvrt.