'Semester At Sea' u volonterskim akcijama na otocima Lokrumu i Olipi

Autor: , 11-10-2019
Fotografirao: Libero portal
'Semester At Sea' u volonterskim akcijama na otocima Lokrumu i Olipi
Dvadesetak studenata i profesora sa „studentskog kruzera“ igralo je s dubrovačkom djecom i volonterima pomalo već zaboravljenih društvenih igara

Udruga Bonsai i Tumlare Corporation Croatia su prekjučer na Lokrumu uz podršku Javne Ustanove Rezervat Lokrum i UR Instituta organizirali volontersku akciju u kojoj se dvadesetak studenata i profesora sa „studentskog kruzera“ igralo s dubrovačkom djecom i volonterima pomalo već zaboravljenih društvenih igara.

 

U igrama skrivača i lovice, krađe slanine, lastike i improvizacija mali Dubrovčani imali su priliku zabaviti se u jedinstvenom ambijentu sa studentima i profesorima čiji edukacijski semestar podrazumijeva 4 mjeseca plovidbe i posjeta raznim zemljama te do 75 raznih programa terenske nastave. Neke od igara imaju i svoju dodanu vrijednost u razvoju samorefleksije i samopoštovanja kod djece i mladih što se također podijelilo sa studentima i profesorima. Uz puno dobrih vibracija, natjecateljskog duha i smijeha, bilo je i puno pitanja te su sudionici anketirali nekoliko predstavnika SAS (Semestar At Sea) o njihovoj edukacijskoj avanturi koja kao program US nonprofit Institute for Shipboard Education (ISE) postoji već 60 godina. Članak naših mladih novinarki će biti objavljen u školskom listu Osnovne Škole Marina Getaldić.

 

U toku jučerašnjeg dana u suradnji s udrugom Green Sea Safari, studenti su sudjelovali u ekološko - edukativnoj akciji na otoku Olipa koji je najzapadniji od svih otoka, otočića i hridi u Elafitima.


NOVOSTI

Sudjeluj na razmjeni mladih u Moravskim toplicama

Društvo Connect traži sedmero zainteresiranih za sudjelovanje na razmjeni mladih u Moravskim toplicama u Sloveniji. Razmjena na temu “Entrepreneurship as we need it” održat će se od 27. studenog do 7. prosinca 2019. godine.


Iskustvo putovanja po Balkanu otkrij uz Mr. Balkania

Mr. Balkania kaže: „Nisam siguran postojim li uopće. U meni su sadržani svi autori koje sam ikada čitao, svi ljudi koje sam ikada sreo, svi gradovi koje sam ikada posjetio, svi moji preci…“


Prilika za kratkoročno volontiranje u Francuskoj

Alfa Albona nudi novu priliku za kratkoročno volontiranje u Francuskoj.


Prijenosno računalo za mlade osobe s invaliditetom

Na natječaj se mogu javiti učenici i studenti s invaliditetom od 16 do 29 godina, državljani RH. Prijave se primaju do 20. studenog 2019. godine.


Putuj Europom uz DiscoverEU

Danas, 7. studenog 2019. godine točno u podne startala je nova runda DiscoverEU besplatnih putovanja!