'Semester At Sea' u volonterskim akcijama na otocima Lokrumu i Olipi

Autor: , 11-10-2019
Fotografirao: Libero portal
'Semester At Sea' u volonterskim akcijama na otocima Lokrumu i Olipi
Dvadesetak studenata i profesora sa „studentskog kruzera“ igralo je s dubrovačkom djecom i volonterima pomalo već zaboravljenih društvenih igara

Udruga Bonsai i Tumlare Corporation Croatia su prekjučer na Lokrumu uz podršku Javne Ustanove Rezervat Lokrum i UR Instituta organizirali volontersku akciju u kojoj se dvadesetak studenata i profesora sa „studentskog kruzera“ igralo s dubrovačkom djecom i volonterima pomalo već zaboravljenih društvenih igara.

 

U igrama skrivača i lovice, krađe slanine, lastike i improvizacija mali Dubrovčani imali su priliku zabaviti se u jedinstvenom ambijentu sa studentima i profesorima čiji edukacijski semestar podrazumijeva 4 mjeseca plovidbe i posjeta raznim zemljama te do 75 raznih programa terenske nastave. Neke od igara imaju i svoju dodanu vrijednost u razvoju samorefleksije i samopoštovanja kod djece i mladih što se također podijelilo sa studentima i profesorima. Uz puno dobrih vibracija, natjecateljskog duha i smijeha, bilo je i puno pitanja te su sudionici anketirali nekoliko predstavnika SAS (Semestar At Sea) o njihovoj edukacijskoj avanturi koja kao program US nonprofit Institute for Shipboard Education (ISE) postoji već 60 godina. Članak naših mladih novinarki će biti objavljen u školskom listu Osnovne Škole Marina Getaldić.

 

U toku jučerašnjeg dana u suradnji s udrugom Green Sea Safari, studenti su sudjelovali u ekološko - edukativnoj akciji na otoku Olipa koji je najzapadniji od svih otoka, otočića i hridi u Elafitima.


NOVOSTI

Rekreiraj naslovnicu knjige i sudjeluj u nagradnom natječaju

Hoću knjigu provodi Nagradni natječaj naziva “Lice s naslovnice” koji je otvoren do 8. svibnja 2020. godine.


Online program Centra za mlade je iza virtualnog ugla!

Prenosimo u cijelosti objavu Centra za mlade Dubrovnik.


Stres i kako se nositi s njim u vrijeme krize

Psihologinja Suada Salčić donosi nekoliko stručnih savjeta kako lakše prebroditi ovo stresno i nesigurno razdoblje te se osjećati mirnije i opuštenije.


Upitnik o procjeni potreba OCD-a tijekom pandemije koronavirusa

Ured za udruge je u procesu izrade prijedloga mjera za očuvanje radnih mjesta i održivosti djelovanja. Daj svoje mišljenje!


Expelliarmus dosada! JK Rowling lansirala stranicu ''Harry Potter at Home'' za djecu u samoizolaciji

"Harry Potter kod kuće" okuplja brojne izvore povezane s ovom međunarodnom franšizom, uključujući besplatan pristup audio verziji prve knjige u seriji.