'Semester At Sea' u volonterskim akcijama na otocima Lokrumu i Olipi

Autor: , 11-10-2019
Fotografirao: Libero portal
'Semester At Sea' u volonterskim akcijama na otocima Lokrumu i Olipi
Dvadesetak studenata i profesora sa „studentskog kruzera“ igralo je s dubrovačkom djecom i volonterima pomalo već zaboravljenih društvenih igara

Udruga Bonsai i Tumlare Corporation Croatia su prekjučer na Lokrumu uz podršku Javne Ustanove Rezervat Lokrum i UR Instituta organizirali volontersku akciju u kojoj se dvadesetak studenata i profesora sa „studentskog kruzera“ igralo s dubrovačkom djecom i volonterima pomalo već zaboravljenih društvenih igara.

 

U igrama skrivača i lovice, krađe slanine, lastike i improvizacija mali Dubrovčani imali su priliku zabaviti se u jedinstvenom ambijentu sa studentima i profesorima čiji edukacijski semestar podrazumijeva 4 mjeseca plovidbe i posjeta raznim zemljama te do 75 raznih programa terenske nastave. Neke od igara imaju i svoju dodanu vrijednost u razvoju samorefleksije i samopoštovanja kod djece i mladih što se također podijelilo sa studentima i profesorima. Uz puno dobrih vibracija, natjecateljskog duha i smijeha, bilo je i puno pitanja te su sudionici anketirali nekoliko predstavnika SAS (Semestar At Sea) o njihovoj edukacijskoj avanturi koja kao program US nonprofit Institute for Shipboard Education (ISE) postoji već 60 godina. Članak naših mladih novinarki će biti objavljen u školskom listu Osnovne Škole Marina Getaldić.

 

U toku jučerašnjeg dana u suradnji s udrugom Green Sea Safari, studenti su sudjelovali u ekološko - edukativnoj akciji na otoku Olipa koji je najzapadniji od svih otoka, otočića i hridi u Elafitima.


NOVOSTI

„Našu glazbu zamišljamo kao onu koja svira nakon koncerta“ -  razgovor s Melkom Dragojevićem, članom benda SFT

U ovotjednom izdanju Ure od Informadura imali smo priliku razgovarati s mladim glazbenikom Melkom Dragojevićem, članom benda SFT.


Volontiranjem do Finske

Traže se 2 volontera za sudjelovanje u projektu #YOUTHere! Volonteri će sudjelovati u timskom volonterskom kampu u Finskoj kroz ERASMUS+ programe mobilnosti.


Kultna Casablanca za Valentinovo u Visiji

Film koji se ne zaboravlja, složit će se malo starije generacije, a vjerujemo i one mlađe koje imaju priliku pogledati ovu kultnu ljubavnu dramu na Dan ljubavi u Dvorani Visia.


U srijedu još jedan Forum mladih - Mladi kantautori i bendovi

Nakon bogate i lijepe manifestacije u kojoj su djeca i mladi pokazali na koje se sve načine izražavaju filmskim jezikom, pred nama je još jedan zanimljiv Forum mladih.


Simulacija Gradskog vijeća za mlade – Naučite kako biti aktivnim građanima

Riječ je o aktivnostima kroz koje bi mladi trebali naučiti kako funkcionira donešenje odluka na razini lokalne vlasti, ali i na koji način oni sami mogu biti ti koji će kroz vlastiti aktivizam doprinjeti boljitku društva.