Prijavi se za stažiranje u Bruxellesu

Autor: , 17-10-2019
Prijavi se za stažiranje u Bruxellesu
Stažiraj šest tjedana u Bruxellesu i upoznaj iznutra rad Europskog parlamenta!

Zastupnik Karlo Ressler traži osobe za stažiranje u Uredu zastupnika u Europskom parlamentu u Bruxellesu. Planirano trajanje staža je 6 tjedana, a odvijat će se kroz 2020. godinu. Stažisti se zapošljavaju na puno radno vrijeme, a te imaju pravo na mjesečnu naknadu, sukladno odgovarajućim pravilima Europskog parlamenta.

Zaduženja stažista
Opis posla uključuje: stručna i administrativna potpora zastupniku i asistentima, praćenje rad parlamentarnog Odbora za građanske slobode, pravosuđe i unutarnje poslove (LIBE), Odbora za proračune (BUDG), Izaslanstva za odnose s Narodnom Republikom Kinom, Izaslanstva u Parlamentarnom odboru za stabilizaciju i pridruživanje EU-a i Albanije te ostalih parlamentarnih odbora i plenarnih sjednica. Uz praćenje, angažirano bi analizirali relevantne zakonodavne prijedloge, pratili relevantne događaje u Hrvatskoj i Europskoj uniji, te bili podrška u organizaciji konferencija, dolaska posjetitelja te odgovaranja na upite zainteresiranih građana.

Uvjeti za prijavu
Kandidat/kinja mora biti državljanin/ka države članice Europske unije ili države pristupnice/kandidatkinje. Uvjet je da nije prethodno radio/la kao stažist ili asistent u zastupničkom uredu. Očekuje se izvrsno poznavanje hrvatskog jezika, napredno korištenje engleskog jezika, a znanje drugih službenih jezika Europske unije je prednost. Također, kandidat/kinja mora pohađati ili imati završen preddiplomski ili diplomski studij (poželjno društvenog usmjerenja), uz poznavanje osnova informatičke pismenosti, rada na računalu te rada na društvenim mrežama.
Kandidat/kinja ne smije za vrijeme stažiranja imati potpisan ugovor o radu ili bilo kakav radni ugovorni odnos (osim ako staž predstavlja dio stručnog usavršavanja ili dio akademskih istraživačkih aktivnosti).

Od kandidata/kinja očekuju se razvijene analitičke i istraživačke vještine, uz izraženu spremnost na rad u intenzivnom međunarodnom okruženju. Izražen interes za međunarodne te europske poslove i politike, razumijevanje strukture, nadležnosti i procedura europskih institucija te vrlo dobro izražavanje u govoru i pismu također su poželjne osobine kandidata/kinja.

Kako se prijaviti?
Prijaviti se možeš slanjem životopisai na adresu e-pošte info@karloressler.eu , uz naznaku "Stažiranje - [prezime kandidata]", najkasnije do 28. listopada 2019. Za kandidate koji prođu inicijalni selekcijski postupak, bit će organizirano testiranje s područja općeg znanja, međunarodnih odnosa i europskih institucija.

 


NOVOSTI

Stipendije programa Hubert H. Humphrey za akademsku godinu 2021./2022.

Znanstveno-stručno usavršavanje na sveučilištima u SAD-u namijenjeno je zainteresiranim kandidatima iz javnoga i privatnoga sektora koji zadovoljavaju uvjete natječaja.


Nagrada Post scriptum za književnost na društvenim mrežama 2019/20

Udruga Kultipraktik raspisala je natječaj za Nagradu Post scriptum za književnost na društvenim mrežama 2019/20, čija je svrha poticanje i popularizacija književnosti na društvenim mrežama i u društvu.


Javni poziv za dodjelu jednokratnih isplata kao potpore umjetničkim strukovnim udrugama

Ministarstvo kulture objavilo je 15. svibnja 2020. godine Javni poziv za dodjelu jednokratnih isplata kao potpore umjetničkim strukovnim udrugama.


Srednjoškolci okupite tim i smislite ideju godine

Započele su prijave timova za ovogodišnje online natjecanje "Ideja godine 2020". Okupi tim, prijavi ideju!


Zajednica tehničke kulture sa svojim udrugama pripremila sustav za online sjednicu Gradskog vijeća Grada Dubrovnika

Zajednica tehničke kulture Grada Dubrovnika i Dubrovačko-neretvanske županije s udrugama koje djeluju u njihovom sastavu, u suradnji sa Sveučilištem u Dubrovniku pripremili su sustav za podršku izvedbe online sjednica Gradskog vijeća.