Promocija dječje slikovnice Ane Bašić u Narodnoj knjižnici

Autor: , 30-10-2019
Fotografirao: Dubrovačke knjižnice
Promocija dječje slikovnice Ane Bašić u Narodnoj knjižnici
U suradnji Dubrovačkih knjižnica i Udruge samostalnih umjetnika Dubrovnik (USUD), večeras, 30 listopada, će se održati promocija slikovnice i književna večer u Čitaonici Narodne knjižnice s početkom u 18 sati.

 

Ana Bašić će imati promociju slikovnice ”Šaljivi brojevi” koji na primjeren način uči djecu kako se pišu osnovni brojevi i što oni znače. Slikovnica nije obojana, već je djeci prepuštena u interakciju crteža i slikovne obrade istog, kako bi dojam upoznavanja samog broja bio efektniji, a pisana je u stihu. Glavni i sporedni likovi slikovnice su životinje koje poprimaju govorni jezik, pa je komunikacija između čitatelja i Šaljivih brojeva jednostavnog karaktera,dok djeci omogućava među ostalim da razvijaju i svoju kreativnu osobnost.U promociji slikovnice sudjelovat će i Dječji zbor Dubrovnik koji vode Sanja Dražić i Paola Dražić Zekić.

 

Nakon toga slijedi sudjelovanje autorica kojima je Županija preko Udruge otkupila knjige a to su: Katica Protić i Janja Previšić. Također, Antun Anđelić će promovirati svoju prvu zbirku ‘’Poezija moje duše’’, a događaj će uveličati i glazbene izvedbe operne pjevačice Diane Hilje, prof klavira Marine Asić, i na gitari učenice muzičke škole Katarine Mrvalj.

 

 


NOVOSTI

Sudjeluj na razmjeni mladih u Moravskim toplicama

Društvo Connect traži sedmero zainteresiranih za sudjelovanje na razmjeni mladih u Moravskim toplicama u Sloveniji. Razmjena na temu “Entrepreneurship as we need it” održat će se od 27. studenog do 7. prosinca 2019. godine.


Iskustvo putovanja po Balkanu otkrij uz Mr. Balkania

Mr. Balkania kaže: „Nisam siguran postojim li uopće. U meni su sadržani svi autori koje sam ikada čitao, svi ljudi koje sam ikada sreo, svi gradovi koje sam ikada posjetio, svi moji preci…“


Prilika za kratkoročno volontiranje u Francuskoj

Alfa Albona nudi novu priliku za kratkoročno volontiranje u Francuskoj.


Prijenosno računalo za mlade osobe s invaliditetom

Na natječaj se mogu javiti učenici i studenti s invaliditetom od 16 do 29 godina, državljani RH. Prijave se primaju do 20. studenog 2019. godine.


Putuj Europom uz DiscoverEU

Danas, 7. studenog 2019. godine točno u podne startala je nova runda DiscoverEU besplatnih putovanja!