Promocija dječje slikovnice Ane Bašić u Narodnoj knjižnici

Autor: , 30-10-2019
Fotografirao: Dubrovačke knjižnice
Promocija dječje slikovnice Ane Bašić u Narodnoj knjižnici
U suradnji Dubrovačkih knjižnica i Udruge samostalnih umjetnika Dubrovnik (USUD), večeras, 30 listopada, će se održati promocija slikovnice i književna večer u Čitaonici Narodne knjižnice s početkom u 18 sati.

 

Ana Bašić će imati promociju slikovnice ”Šaljivi brojevi” koji na primjeren način uči djecu kako se pišu osnovni brojevi i što oni znače. Slikovnica nije obojana, već je djeci prepuštena u interakciju crteža i slikovne obrade istog, kako bi dojam upoznavanja samog broja bio efektniji, a pisana je u stihu. Glavni i sporedni likovi slikovnice su životinje koje poprimaju govorni jezik, pa je komunikacija između čitatelja i Šaljivih brojeva jednostavnog karaktera,dok djeci omogućava među ostalim da razvijaju i svoju kreativnu osobnost.U promociji slikovnice sudjelovat će i Dječji zbor Dubrovnik koji vode Sanja Dražić i Paola Dražić Zekić.

 

Nakon toga slijedi sudjelovanje autorica kojima je Županija preko Udruge otkupila knjige a to su: Katica Protić i Janja Previšić. Također, Antun Anđelić će promovirati svoju prvu zbirku ‘’Poezija moje duše’’, a događaj će uveličati i glazbene izvedbe operne pjevačice Diane Hilje, prof klavira Marine Asić, i na gitari učenice muzičke škole Katarine Mrvalj.

 

 


NOVOSTI

Rekreiraj naslovnicu knjige i sudjeluj u nagradnom natječaju

Hoću knjigu provodi Nagradni natječaj naziva “Lice s naslovnice” koji je otvoren do 8. svibnja 2020. godine.


Online program Centra za mlade je iza virtualnog ugla!

Prenosimo u cijelosti objavu Centra za mlade Dubrovnik.


Stres i kako se nositi s njim u vrijeme krize

Psihologinja Suada Salčić donosi nekoliko stručnih savjeta kako lakše prebroditi ovo stresno i nesigurno razdoblje te se osjećati mirnije i opuštenije.


Upitnik o procjeni potreba OCD-a tijekom pandemije koronavirusa

Ured za udruge je u procesu izrade prijedloga mjera za očuvanje radnih mjesta i održivosti djelovanja. Daj svoje mišljenje!


Expelliarmus dosada! JK Rowling lansirala stranicu ''Harry Potter at Home'' za djecu u samoizolaciji

"Harry Potter kod kuće" okuplja brojne izvore povezane s ovom međunarodnom franšizom, uključujući besplatan pristup audio verziji prve knjige u seriji.