Promocija dječje slikovnice Ane Bašić u Narodnoj knjižnici

Autor: , 30-10-2019
Fotografirao: Dubrovačke knjižnice
Promocija dječje slikovnice Ane Bašić u Narodnoj knjižnici
U suradnji Dubrovačkih knjižnica i Udruge samostalnih umjetnika Dubrovnik (USUD), večeras, 30 listopada, će se održati promocija slikovnice i književna večer u Čitaonici Narodne knjižnice s početkom u 18 sati.

 

Ana Bašić će imati promociju slikovnice ”Šaljivi brojevi” koji na primjeren način uči djecu kako se pišu osnovni brojevi i što oni znače. Slikovnica nije obojana, već je djeci prepuštena u interakciju crteža i slikovne obrade istog, kako bi dojam upoznavanja samog broja bio efektniji, a pisana je u stihu. Glavni i sporedni likovi slikovnice su životinje koje poprimaju govorni jezik, pa je komunikacija između čitatelja i Šaljivih brojeva jednostavnog karaktera,dok djeci omogućava među ostalim da razvijaju i svoju kreativnu osobnost.U promociji slikovnice sudjelovat će i Dječji zbor Dubrovnik koji vode Sanja Dražić i Paola Dražić Zekić.

 

Nakon toga slijedi sudjelovanje autorica kojima je Županija preko Udruge otkupila knjige a to su: Katica Protić i Janja Previšić. Također, Antun Anđelić će promovirati svoju prvu zbirku ‘’Poezija moje duše’’, a događaj će uveličati i glazbene izvedbe operne pjevačice Diane Hilje, prof klavira Marine Asić, i na gitari učenice muzičke škole Katarine Mrvalj.

 

 


NOVOSTI

„Našu glazbu zamišljamo kao onu koja svira nakon koncerta“ -  razgovor s Melkom Dragojevićem, članom benda SFT

U ovotjednom izdanju Ure od Informadura imali smo priliku razgovarati s mladim glazbenikom Melkom Dragojevićem, članom benda SFT.


Volontiranjem do Finske

Traže se 2 volontera za sudjelovanje u projektu #YOUTHere! Volonteri će sudjelovati u timskom volonterskom kampu u Finskoj kroz ERASMUS+ programe mobilnosti.


Kultna Casablanca za Valentinovo u Visiji

Film koji se ne zaboravlja, složit će se malo starije generacije, a vjerujemo i one mlađe koje imaju priliku pogledati ovu kultnu ljubavnu dramu na Dan ljubavi u Dvorani Visia.


U srijedu još jedan Forum mladih - Mladi kantautori i bendovi

Nakon bogate i lijepe manifestacije u kojoj su djeca i mladi pokazali na koje se sve načine izražavaju filmskim jezikom, pred nama je još jedan zanimljiv Forum mladih.


Simulacija Gradskog vijeća za mlade – Naučite kako biti aktivnim građanima

Riječ je o aktivnostima kroz koje bi mladi trebali naučiti kako funkcionira donešenje odluka na razini lokalne vlasti, ali i na koji način oni sami mogu biti ti koji će kroz vlastiti aktivizam doprinjeti boljitku društva.