Poziv na edukaciju: Kritičko čitanje kao osnova kritičkog razmišljanja

Autor: , 20-11-2019
Fotografirao: informadur
Poziv na edukaciju: Kritičko čitanje kao osnova kritičkog razmišljanja
Udruga Bonsai u petak, 22. studenog, u 17 sati u prostorijama DURA-e organizira besplatnu edukaciju za mlade, ali i ostale građane grada Dubrovnika pod nazivom „Kritičko čitanje kao osnova kritičkog razmišljanja“.

Voditelj radionice će biti Ivan Matić, diplomirani politolog s magisterijem s Odjela za nacionalizam Central European University-a u Budimpešti.

Zašto bi kritičko čitanje uopće bilo važno mladim ljudima?

U sve povezanijem svijetu u kojem nikada lakše nije bilo dijeliti (kako provjereni, tako i neprovjereni) sadržaj, iznimno je važno znati i čitati i pročitati. Svi smo mi, a napose mlade generacije, suočeni na dnevnoj bazi s ogromnom količinom informacija, polu-informacija, različitih misljenja, činjenica, mišljenja predstavljenih kao činjenice...  U toj kakofoniji važno je moći razlikovati bitno od nebitnoga te propitivati ponuđene informacije bez automatskog usvajanja i reproduciranja. Okosnica radionice kritičkog čitanja je postavljanje pitanja "Zasto?" te odgovaranje na to pitanje kroz argumentiran razgovor u tolerantnom okruženju uvažavanja različitih mišljenja.

Ova radionica dio je kompleta radionica koje su dio projekta Centar za mlade Dubrovnik u svrhu  povećanja informiranosti i uključivanje mladih u političke procese, a uključuju  još i „Aktivizam u zajednici“, „Vrijednosti i ciljevi suradnje“, „Od problema do legitimnog prijedloga“, „Pripremanje mladih za modeliranje rada Gradskog Vijeća Grada Dubrovnika“ te aktualno modeliranje sjednice Gradskog Vijeća po definiranom dnevnom redu u realnim uvjetima.

 

Dodatne informacije i pitanja možete dobiti na: ured.vcd@gmail.com

 

 


NOVOSTI

Izložba radova učenika Umjetničke škole koji su nastali u sklopu radionice `Ovaj grad treba postere!´

Završna Masterclass radionica na kojoj će učenici Umjetničke škole javno predstaviti svoje radove održat će se u ljetnikovcu Bunić-Kaboga u nedjelju 1. ožujka, s početkom u 11 sati.Aeroklub Nimbus organizira pravu poslasticu za ljubitelje adrenalina!

Aeroklub Nimbus po prvi put, kao klub, organizira školu padobranstva za svoje članove i za sve zainteresirane sugrađane. 


Predavanje Kulturno-turistička valorizacija dubrovačkih ljetnikovaca

Projekt „Dubrovački ljetnikovci online 2“ financira Grad Dubrovnik, Upravni odjel za urbanizam, prostorno planiranje i zaštitu okoliša.


Radionica Uvod u SEO optimizaciju

Posljednjih nekoliko godina mnogo se priča o SEO optimizaciji, a malo ljudi zna što je zapravo to.