Poziv na edukaciju: Kritičko čitanje kao osnova kritičkog razmišljanja

Autor: , 20-11-2019
Fotografirao: informadur
Poziv na edukaciju: Kritičko čitanje kao osnova kritičkog razmišljanja
Udruga Bonsai u petak, 22. studenog, u 17 sati u prostorijama DURA-e organizira besplatnu edukaciju za mlade, ali i ostale građane grada Dubrovnika pod nazivom „Kritičko čitanje kao osnova kritičkog razmišljanja“.

Voditelj radionice će biti Ivan Matić, diplomirani politolog s magisterijem s Odjela za nacionalizam Central European University-a u Budimpešti.

Zašto bi kritičko čitanje uopće bilo važno mladim ljudima?

U sve povezanijem svijetu u kojem nikada lakše nije bilo dijeliti (kako provjereni, tako i neprovjereni) sadržaj, iznimno je važno znati i čitati i pročitati. Svi smo mi, a napose mlade generacije, suočeni na dnevnoj bazi s ogromnom količinom informacija, polu-informacija, različitih misljenja, činjenica, mišljenja predstavljenih kao činjenice...  U toj kakofoniji važno je moći razlikovati bitno od nebitnoga te propitivati ponuđene informacije bez automatskog usvajanja i reproduciranja. Okosnica radionice kritičkog čitanja je postavljanje pitanja "Zasto?" te odgovaranje na to pitanje kroz argumentiran razgovor u tolerantnom okruženju uvažavanja različitih mišljenja.

Ova radionica dio je kompleta radionica koje su dio projekta Centar za mlade Dubrovnik u svrhu  povećanja informiranosti i uključivanje mladih u političke procese, a uključuju  još i „Aktivizam u zajednici“, „Vrijednosti i ciljevi suradnje“, „Od problema do legitimnog prijedloga“, „Pripremanje mladih za modeliranje rada Gradskog Vijeća Grada Dubrovnika“ te aktualno modeliranje sjednice Gradskog Vijeća po definiranom dnevnom redu u realnim uvjetima.

 

Dodatne informacije i pitanja možete dobiti na: ured.vcd@gmail.com

 

 


NOVOSTI

Besplatna ZOOM edukacija

U sklopu virtualnog programa Centra za mlade Dubrovnik Udruga Bonsai poklanja vam edukaciju o ZOOM video aplikaciji.


Stipendije programa Hubert H. Humphrey za akademsku godinu 2021./2022.

Znanstveno-stručno usavršavanje na sveučilištima u SAD-u namijenjeno je zainteresiranim kandidatima iz javnoga i privatnoga sektora koji zadovoljavaju uvjete natječaja.


Nagrada Post scriptum za književnost na društvenim mrežama 2019/20

Udruga Kultipraktik raspisala je natječaj za Nagradu Post scriptum za književnost na društvenim mrežama 2019/20, čija je svrha poticanje i popularizacija književnosti na društvenim mrežama i u društvu.


Javni poziv za dodjelu jednokratnih isplata kao potpore umjetničkim strukovnim udrugama

Ministarstvo kulture objavilo je 15. svibnja 2020. godine Javni poziv za dodjelu jednokratnih isplata kao potpore umjetničkim strukovnim udrugama.