Od 22. do 24. studenog jubilarno peto izdanje AERONAUT-a!

Autor: , 21-11-2019
Fotografirao: ZTK Dubrovnik
Od 22. do 24. studenog jubilarno peto izdanje AERONAUT-a!
Ovaj vikend od petka, 22. studenog, do nedjelje 24. studenog, održava se jubilarno peto izdanje manifestacije Aeronaut!
Cilj ove manifestacije je popularizacija zrakoplovnih sportova i zrakoplovne tehničke kulture, svim uzrastima od najmlađih do starijih i iskusnijih građana. U sklopu Aeronauta 5 će se održati zanimljiva predavanja i natjecanja.
 
U petak 22. studenog na Kampusu Sveučilišta u Dubrovniku od 17 sati će Vinko Šoljan održati predavanja "Zrakoplovno jedriličarstvo" i "Pilot jedrilice". Nakon njega od 18:30 će Stjepan Bedić održati predavanja "Komercijalno zrakoplovstvo - pilot zrakoplova" i "Let u Stratosferu".
 
U subotu 23. studenog  od 14 do 16 sati u dvorani Pomorsko-tehničke škole Dubrovnik će se održati tradicionalno natjecanje u izradi i bacanju papirnatih aviona. Najbolji natjecatelji će osvojiti vrijedne nagrade.
 
Zadnjeg dana Aeronauta 5 u nedjelju 24. studenog od 13 do 15 sati u dvorani Pomorsko-tehničke škole Dubrovnik će započeti nova Liga modela. Liga modela će se nakon toga nastaviti i sljedeće dvije subote 30. studenog i 7. prosinca.
 
Aerounat 5 organizira Aeroklub Nimbus u suradnji sa Zajednicama tehničke kulture Dubrovačko-neretvanske županije i Grada Dubrovnika, te uz potporu Sveučilišta u Dubrovniku i Pomorsko-tehničke škole Dubrovnik.
AERONAUT 5 -NAJAVA

NOVOSTI

Besplatna ZOOM edukacija

U sklopu virtualnog programa Centra za mlade Dubrovnik Udruga Bonsai poklanja vam edukaciju o ZOOM video aplikaciji.


Stipendije programa Hubert H. Humphrey za akademsku godinu 2021./2022.

Znanstveno-stručno usavršavanje na sveučilištima u SAD-u namijenjeno je zainteresiranim kandidatima iz javnoga i privatnoga sektora koji zadovoljavaju uvjete natječaja.


Nagrada Post scriptum za književnost na društvenim mrežama 2019/20

Udruga Kultipraktik raspisala je natječaj za Nagradu Post scriptum za književnost na društvenim mrežama 2019/20, čija je svrha poticanje i popularizacija književnosti na društvenim mrežama i u društvu.


Javni poziv za dodjelu jednokratnih isplata kao potpore umjetničkim strukovnim udrugama

Ministarstvo kulture objavilo je 15. svibnja 2020. godine Javni poziv za dodjelu jednokratnih isplata kao potpore umjetničkim strukovnim udrugama.