JESENSKA ČAR U STANCI VREMENA - novi rad studentice Josipe Čović

Autor: , 27-11-2019
Fotografirao: Nikša Sentić
JESENSKA ČAR U STANCI VREMENA - novi rad studentice Josipe Čović
Josipa Čović, studentica Medija i kulture društva na Sveučilištu u Dubrovniku, podijelila je s nama još jedan literarni rad. Ovog puta riječi i emocije je vraćaju u njezin jesenski rodni kraj.

 

JESENSKA ČAR U STANCI VREMENA

 

Opijen svestranim bojama, mirisom svježine i darom mira, poželiš zauvijek ostati u ovoj „kapi vječnosti“ kojom te priroda obdarila.

Hodaš po stazi života, podno stopala čuješ čarobnu melodiju raznovrsnog lišća koje te vodi u neke druge svjetove. Svjetove koji samo čekaju da ih ti otkriješ. Svjetove pune dubine željne tvoje spiritualne percepcije. Svjetove koji te vode u neprolaznost za razliku od prolaznosti svega koja vlada na ovom svijetu.

Zaustavi se. Zahvali se. Udahni to bogatstvo. Neka se nastani u tvojoj duši. Neka obogati tvoju nutrinu. A onda kreni dalje. Kreni za nitima ljubavi, pozitivnosti, dobrote i ljepote. Prepusti se i putuj. U neprolaznost.

 

Josipa Čović


NOVOSTI

„Našu glazbu zamišljamo kao onu koja svira nakon koncerta“ -  razgovor s Melkom Dragojevićem, članom benda SFT

U ovotjednom izdanju Ure od Informadura imali smo priliku razgovarati s mladim glazbenikom Melkom Dragojevićem, članom benda SFT.


Volontiranjem do Finske

Traže se 2 volontera za sudjelovanje u projektu #YOUTHere! Volonteri će sudjelovati u timskom volonterskom kampu u Finskoj kroz ERASMUS+ programe mobilnosti.


Kultna Casablanca za Valentinovo u Visiji

Film koji se ne zaboravlja, složit će se malo starije generacije, a vjerujemo i one mlađe koje imaju priliku pogledati ovu kultnu ljubavnu dramu na Dan ljubavi u Dvorani Visia.


U srijedu još jedan Forum mladih - Mladi kantautori i bendovi

Nakon bogate i lijepe manifestacije u kojoj su djeca i mladi pokazali na koje se sve načine izražavaju filmskim jezikom, pred nama je još jedan zanimljiv Forum mladih.


Simulacija Gradskog vijeća za mlade – Naučite kako biti aktivnim građanima

Riječ je o aktivnostima kroz koje bi mladi trebali naučiti kako funkcionira donešenje odluka na razini lokalne vlasti, ali i na koji način oni sami mogu biti ti koji će kroz vlastiti aktivizam doprinjeti boljitku društva.