JESENSKA ČAR U STANCI VREMENA - novi rad studentice Josipe Čović

Autor: , 27-11-2019
Fotografirao: Nikša Sentić
JESENSKA ČAR U STANCI VREMENA - novi rad studentice Josipe Čović
Josipa Čović, studentica Medija i kulture društva na Sveučilištu u Dubrovniku, podijelila je s nama još jedan literarni rad. Ovog puta riječi i emocije je vraćaju u njezin jesenski rodni kraj.

 

JESENSKA ČAR U STANCI VREMENA

 

Opijen svestranim bojama, mirisom svježine i darom mira, poželiš zauvijek ostati u ovoj „kapi vječnosti“ kojom te priroda obdarila.

Hodaš po stazi života, podno stopala čuješ čarobnu melodiju raznovrsnog lišća koje te vodi u neke druge svjetove. Svjetove koji samo čekaju da ih ti otkriješ. Svjetove pune dubine željne tvoje spiritualne percepcije. Svjetove koji te vode u neprolaznost za razliku od prolaznosti svega koja vlada na ovom svijetu.

Zaustavi se. Zahvali se. Udahni to bogatstvo. Neka se nastani u tvojoj duši. Neka obogati tvoju nutrinu. A onda kreni dalje. Kreni za nitima ljubavi, pozitivnosti, dobrote i ljepote. Prepusti se i putuj. U neprolaznost.

 

Josipa Čović


NOVOSTI

Rekreiraj naslovnicu knjige i sudjeluj u nagradnom natječaju

Hoću knjigu provodi Nagradni natječaj naziva “Lice s naslovnice” koji je otvoren do 8. svibnja 2020. godine.


Online program Centra za mlade je iza virtualnog ugla!

Prenosimo u cijelosti objavu Centra za mlade Dubrovnik.


Stres i kako se nositi s njim u vrijeme krize

Psihologinja Suada Salčić donosi nekoliko stručnih savjeta kako lakše prebroditi ovo stresno i nesigurno razdoblje te se osjećati mirnije i opuštenije.


Upitnik o procjeni potreba OCD-a tijekom pandemije koronavirusa

Ured za udruge je u procesu izrade prijedloga mjera za očuvanje radnih mjesta i održivosti djelovanja. Daj svoje mišljenje!


Expelliarmus dosada! JK Rowling lansirala stranicu ''Harry Potter at Home'' za djecu u samoizolaciji

"Harry Potter kod kuće" okuplja brojne izvore povezane s ovom međunarodnom franšizom, uključujući besplatan pristup audio verziji prve knjige u seriji.