Još malo! – Radovi u Centru za mlade privode se kraju

Autor: , 29-11-2019
Fotografirao: informadur
Još malo! – Radovi u Centru za mlade privode se kraju
Predviđeni rok završetka radova je 23. prosinca.

Ovog tjedna u emisiji Ura od Informadura koja se emitira na UNIDU radiju gostovao je pročelnik Upravnog odjela za obrazovanje, šport, socijalnu skrb i civilno društvo Dživo Brčić koji nas je izvijestio kako se u novim prostorima Centra za mlade Grada Dubrovnika radi punom parom te kako je rok za završetak radova 23. prosinca. Riječ je o prostorijama poviše autobusnog kolodvora koje su pod ingerencijom Luke Dubrovnik. Nakon podjele i pregrađivanja prostora, trenutno je u tijeku postavljanje ventilacijskog i klimatizacijskog sustava.

 

Kako je bilo najavljeno početkom lipnja, kada je potpisan ugovor između Grada Dubrovnika i Luke Dubrovnik o korištenju prostora, radovi su trebali biti gotovi do kraja ljeta. No, pročelnik Brčić ističe kako je rok pomaknut za drugu polovicu prosinca zbog potrebe za izmjenom projekta, to jest zbog zahtjevnog  protupožarnog sustava.

 

Vrijednost projekta je oko milijun i 400 tisuća kuna, u što se ubraja i mjesečni najam prostora od 13.400 kuna. Brčić je dodao kako su u financijsku pomoć priskočili Luka Dubrovnik i Lučka Uprava Dubrovnik. Upravo će Lučka Uprava Dubrovnik financirati postavljanje ventilacijskog i klimatizacijskog sustava u vrijednosti od oko 350 tisuća kuna bez PDV-a, dok će Luka Dubrovnik urediti stubište koje vodi do Centra za mlade. Lijepa vijest je kako se jedna fizička osoba ponudila besplatno obojiti prostorije nakon završetka, što je pridonijelo olakšanju troškova.

 

Pročelnik Upravnog odjela za obrazovanje, šport, socijalnu skrb i civilno društvo napomenuo je i kako nakon završetka radova za sljedeću godinu preostaje još nabavka vatrodojavne centrale.

 

Podsjetimo kako je Centar za mlade djelovao u prostoru bivšeg hotela Stadion na Gradskom bazenu u Gružu, koji se trenutno obnavlja. Pod njegovim okriljem djeluju Udruga mladih "Maro i Baro", Udruga "Bonsai", UR institut, Udruga "Luža" i Centar za karijere mladih. Pored dosad etabliranih programa udruga, u novom prostoru svoje će mjesto naći i članovi Zajednice tehničke kulture koji godinama nemaju prostor ili djeluju u neodgovarajućim uvjetima, kao što su Futura, STEM garaža, RC Modeli i Foto klub Marin Getaldić.

 

 


NOVOSTI

Iskoristite stipendiju za studij u Latviji

Izvrsna prilika za bolje upoznati jednu od baltičkih zemalja.


Prijavite se na DigiTelling - program razvoja inovativnih indie videoigara

Jedna od radionica održat će se i u Dubrovniku


Prijavite se na Akademiju razvoja lokalne zajednice

Zaklada za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva drugu godinu zaredom kreće s posebnim programom edukacija vezanima uz razvoj lokalnih zajednica.


Mladi kantautori i bendovi glazbom razvalili još jedan Forum mladin

Mladi kantautori i bendovi, šesta radionica Foruma mladih, održala se u prostorijama Udruge mladih Orlando u srijedu, 19. veljače.


Simulacija Gradskog vijeća za mlade – Naučite kako biti aktivnim građanima

Riječ je o aktivnostima kroz koje bi mladi trebali naučiti kako funkcionira donešenje odluka na razini lokalne vlasti, ali i na koji način oni sami mogu biti ti koji će kroz vlastiti aktivizam doprinjeti boljitku društva.