PBZ stipendira studente iz STEM područja

Autor: , 02-12-2019
Fotografirao: PBZ
PBZ stipendira studente iz STEM područja
Čini se kako banke ne uzimaju samo novac, već ga neke i dijele studentima.

Privredna banka Zagreb objavila je natječaj za dodjelu 32 stipendije studentima iz STEM područja. Stipendije se dodjeljuju izvrsnim studentima: elektrotehnike, računarstva, informatike, prirodoslovno–matematičkih i srodnih studija.

Neki od uvjeta su redoviti upis u treću ili višu godinu studija, pisana preporuka fakultetskog nastavnika te tečno znanje engleskog jezika.

Visina mjesečne stipendije za vrijeme trajanja redovitog studiranja iznosi tri tisuće kuna. Ima i caka. Odabrani kandidati obvezuju se po završetku studija zasnovati pripravnički radni odnos s PBZ-om.

Natječaj je otvoren do ispunjenja planiranog broja stipendija u svakoj kalendarskoj godini, prijaviti se možete putem maila na stipendija@pbz.hr


Ostale detalje natječaja možete pronaći na http://student.pbz.hr/stipendije/


NOVOSTI

Bilo je to iskustvo koje me povezalo s cijelim svijetom – razgovarali smo s nutricionisticom Mirnom Sarić o školovanju na prestižnoj francuskoj kulinarskoj akademiji

Povod za intervju s nutricionisticom Mirnom Sarić bilo je njeno školovanje na prestižnoj kulinarskoj akademiji Gastronomicom u gradiću Agde na jugu Francuske.


METAFORIČNA STANKA KAO UPOZORENJE, NE KRAJ!

Trenutno smo u situaciji u kojoj smo na neki način zarobljeni opasnošću koronavirusa, držimo se distance, osobito fizičke. No, emocionalno nikad nismo bili bliži jedni drugima. To je primijetila i Josipa Čović koja je napisala zanimljiv osvrt.


Ostani doma i piši tekst za HNK

HNK u Zagrebu objavio je natječaj za otkup neobjavljenog suvremenog dramskog teksta.


WELLBEING OF YOUTH WORKERS - pogledajte rezultate istraživanja

Tri organizacije sa sjedištem u Sjevernoj Makedoniji (Go Green Skopje), Njemačkoj (Natur Kultur e.V.) i Hrvatskoj (Ocean Znanja u Republici Hrvatskoj) sudjelovale su u strateškom partnerstvu Erasmus + K2 pod nazivom „Korak između“.


Gubimo jedan sastavani dio školovanja, a to je druženje – Intervju s maturanticom Petrom Bašić

Naša sugovornica je Petra Bašić, maturantica Biskupijske klasične gimnazije Ruđera Boškovića. Uz to što je dobra učenica Petra djeluje i kao pomoćna administratorica u UR Institutu, a isto tako aktivna je članica Kluba mladih znanstvenika.