UHO - web platforma za borbu protiv cyberbullying-a

Autor: , 06-12-2019
Fotografirao: informadur
UHO - web platforma za borbu protiv cyberbullying-a
Suvremeno doba i moderna tehnologija ima svoje prednosti i mane. Omogućuje nam lakši pristup informacijama i brže širenje istih, međutim kako raste broj korisnika koji koriste modernu tehnologiju i Internet, raste i broj onih koji se susreću s nekim

Budući da se sve veći broj djece i mladih susreće s nekim oblikom elektroničkog nasilja, u Hrvatskoj je uvedena platforma UHO (Utočište Hrabrih Online). Ovaj projekt okuplja stručnjake i influencere koji sudjeluju u borbi protiv elektroničkog nasilja te potiče da se takav oblik nasilja i prijavi.

Prema istraživanju EU Kids Online provedenom 2017. godine, u Hrvatskoj je svako treće dijete u dobi od 9 do 17 godina na internetu komuniciralo s osobom koju nije upoznalo u stvarnom životu. Upravo su djeca i mladi najčešće žrtve internetskog nasilja i ucjenjivanja, no taj oblik nasilja u većini slučajeva nije prijavljen jer same žrtve ne znaju što učiniti kada se nađu u takvoj situaciji.

Svi ovi zabrinjavajući podaci doveli su do osnivanja platforme UHO koja okuplja stručnjake i influencere, a nastala je u suradnji Hrabrog telefona, Društva za komunikacijsku kulturu i potporu Wiener osiguranja.

Platforma zapravo predstavlja no hate zonu na kojoj djeca i mladi mogu anonimno zatražiti savjet i odgovor na pitanja koja ih muče.

Platforma ne služi samo kao savjetovalište za djecu i mlade već potiče i da se svako elektroničko nasilje i prijavi nadležnim institucijama. Prema tome, ako ne znate kome se treba obratiti, odgovore na to pitanje možete pronaći upravo tamo. Iako je UHO tek nedavno krenuo s radom, popriličan broj mladih je tamo već potražio pomoć.

 

Više možete saznati na https://uho.osiguranonline.hr/


NOVOSTI

Izložba radova učenika Umjetničke škole koji su nastali u sklopu radionice `Ovaj grad treba postere!´

Završna Masterclass radionica na kojoj će učenici Umjetničke škole javno predstaviti svoje radove održat će se u ljetnikovcu Bunić-Kaboga u nedjelju 1. ožujka, s početkom u 11 sati.Aeroklub Nimbus organizira pravu poslasticu za ljubitelje adrenalina!

Aeroklub Nimbus po prvi put, kao klub, organizira školu padobranstva za svoje članove i za sve zainteresirane sugrađane. 


Predavanje Kulturno-turistička valorizacija dubrovačkih ljetnikovaca

Projekt „Dubrovački ljetnikovci online 2“ financira Grad Dubrovnik, Upravni odjel za urbanizam, prostorno planiranje i zaštitu okoliša.


Radionica Uvod u SEO optimizaciju

Posljednjih nekoliko godina mnogo se priča o SEO optimizaciji, a malo ljudi zna što je zapravo to.