UHO - web platforma za borbu protiv cyberbullying-a

Autor: , 06-12-2019
Fotografirao: informadur
UHO - web platforma za borbu protiv cyberbullying-a
Suvremeno doba i moderna tehnologija ima svoje prednosti i mane. Omogućuje nam lakši pristup informacijama i brže širenje istih, međutim kako raste broj korisnika koji koriste modernu tehnologiju i Internet, raste i broj onih koji se susreću s nekim

Budući da se sve veći broj djece i mladih susreće s nekim oblikom elektroničkog nasilja, u Hrvatskoj je uvedena platforma UHO (Utočište Hrabrih Online). Ovaj projekt okuplja stručnjake i influencere koji sudjeluju u borbi protiv elektroničkog nasilja te potiče da se takav oblik nasilja i prijavi.

Prema istraživanju EU Kids Online provedenom 2017. godine, u Hrvatskoj je svako treće dijete u dobi od 9 do 17 godina na internetu komuniciralo s osobom koju nije upoznalo u stvarnom životu. Upravo su djeca i mladi najčešće žrtve internetskog nasilja i ucjenjivanja, no taj oblik nasilja u većini slučajeva nije prijavljen jer same žrtve ne znaju što učiniti kada se nađu u takvoj situaciji.

Svi ovi zabrinjavajući podaci doveli su do osnivanja platforme UHO koja okuplja stručnjake i influencere, a nastala je u suradnji Hrabrog telefona, Društva za komunikacijsku kulturu i potporu Wiener osiguranja.

Platforma zapravo predstavlja no hate zonu na kojoj djeca i mladi mogu anonimno zatražiti savjet i odgovor na pitanja koja ih muče.

Platforma ne služi samo kao savjetovalište za djecu i mlade već potiče i da se svako elektroničko nasilje i prijavi nadležnim institucijama. Prema tome, ako ne znate kome se treba obratiti, odgovore na to pitanje možete pronaći upravo tamo. Iako je UHO tek nedavno krenuo s radom, popriličan broj mladih je tamo već potražio pomoć.

 

Više možete saznati na https://uho.osiguranonline.hr/


NOVOSTI

Obiteljske filmske večeri u Kinu Jadran

Već s prvim danom lipnja, u ponedjeljak, Kinematografi Dubrovnik otvaraju svoju ljetnu rezidenciju unutar zidina – Kino Jadran.


Prijavite se za Social Impact Award 2020

Zanimaju vas poduzetništvo, društveni utjecaj, generiranje ideja i poslovno modeliranje? Ako je vaš odgovor DA, mogli biste sudjelovati u Social Impact Award programu.


POSTKORONA ANTISTRESS COFFEE - Šot je omaj gulao?

U sklopu virtualnog programa Centra za mlade Dubrovnik Udruga Bonsai i Volonterski centar Dubrovnik organiziraju još jedno u nizu događanje koje je obilježilo vrijeme korone, a to je POSTKORONA ANTISTRESS COFFEE.