Pozivaju se osnovne škole da se uključe u Hour of code radionice kodiranja

Autor: , 09-12-2019
Fotografirao: ZTK Dubrovnik
Pozivaju se osnovne škole da se uključe u Hour of code radionice kodiranja
Sat kodiranja (Hour of code) se ove godine održava od 9. do 15. prosinca.

Informatički klub Futura i Zajednica tehničke kulture Dubrovačko-neretvanske županije i Grada Dubrovnika u suradnji sa Sveučilištem u Dubrovniku i ove godine sudjeluju u najvećem edukativnom događaju, Satu kodiranja (Hour of code) koji se održava kao dio Computer Science Education Week.

Sat Kodiranja je globalni pokret u kojem sudjeluju deseci milijuna učenika u preko 180 zemalja. Ove godine trenutno ima preko 114.000 prijavljenih događaja u cijelom svijetu, te preko 100 prijavljenih događaja u Hrvatskoj.

U sklopu rada Futurinog Code Club-a i ove godine se organiziraju Hour of Code radionice u informatičkim učionicama u osnovnim školama na području Grada Dubrovnika i šire okolice. Svi učenici koji budu sudjelovali na radionicama će dobiti prigodne poklone i uvjerenja o uspješno odrađenoj radionici programiranja. Prošle godine je bilo održano 8 gostujućih Hour of Code radionica, na kojima je sudjelovalo preko 150 učenika iz osnovnih škola Mokošica, Ivana Gundulića i Cavtat.

Sve zainteresirane škole mogu se javiti na e-mail adresu od Future ili ZTK DNŽ i GD: futura.dubrovnik@gmail.com ili ztkdubrovnik@gmail.com i dogovoriti termin radionica.

Raspored dogovorenih radionica je dostupan na stranici Hour of Code radionica 2019.

 

 

Na Satu kodiranja možete sudjelovati i samostalno pomoću zanimljivih lekcija kao što su: MinecraftStar WarsLightbotAnna & ElsaCode Combat i mnogi drugi.

 

NOVOSTI

Bilo je to iskustvo koje me povezalo s cijelim svijetom – razgovarali smo s nutricionisticom Mirnom Sarić o školovanju na prestižnoj francuskoj kulinarskoj akademiji

Povod za intervju s nutricionisticom Mirnom Sarić bilo je njeno školovanje na prestižnoj kulinarskoj akademiji Gastronomicom u gradiću Agde na jugu Francuske.


METAFORIČNA STANKA KAO UPOZORENJE, NE KRAJ!

Trenutno smo u situaciji u kojoj smo na neki način zarobljeni opasnošću koronavirusa, držimo se distance, osobito fizičke. No, emocionalno nikad nismo bili bliži jedni drugima. To je primijetila i Josipa Čović koja je napisala zanimljiv osvrt.


Ostani doma i piši tekst za HNK

HNK u Zagrebu objavio je natječaj za otkup neobjavljenog suvremenog dramskog teksta.


WELLBEING OF YOUTH WORKERS - pogledajte rezultate istraživanja

Tri organizacije sa sjedištem u Sjevernoj Makedoniji (Go Green Skopje), Njemačkoj (Natur Kultur e.V.) i Hrvatskoj (Ocean Znanja u Republici Hrvatskoj) sudjelovale su u strateškom partnerstvu Erasmus + K2 pod nazivom „Korak između“.


Gubimo jedan sastavani dio školovanja, a to je druženje – Intervju s maturanticom Petrom Bašić

Naša sugovornica je Petra Bašić, maturantica Biskupijske klasične gimnazije Ruđera Boškovića. Uz to što je dobra učenica Petra djeluje i kao pomoćna administratorica u UR Institutu, a isto tako aktivna je članica Kluba mladih znanstvenika.