Pozivaju se osnovne škole da se uključe u Hour of code radionice kodiranja

Autor: , 09-12-2019
Fotografirao: ZTK Dubrovnik
Pozivaju se osnovne škole da se uključe u Hour of code radionice kodiranja
Sat kodiranja (Hour of code) se ove godine održava od 9. do 15. prosinca.

Informatički klub Futura i Zajednica tehničke kulture Dubrovačko-neretvanske županije i Grada Dubrovnika u suradnji sa Sveučilištem u Dubrovniku i ove godine sudjeluju u najvećem edukativnom događaju, Satu kodiranja (Hour of code) koji se održava kao dio Computer Science Education Week.

Sat Kodiranja je globalni pokret u kojem sudjeluju deseci milijuna učenika u preko 180 zemalja. Ove godine trenutno ima preko 114.000 prijavljenih događaja u cijelom svijetu, te preko 100 prijavljenih događaja u Hrvatskoj.

U sklopu rada Futurinog Code Club-a i ove godine se organiziraju Hour of Code radionice u informatičkim učionicama u osnovnim školama na području Grada Dubrovnika i šire okolice. Svi učenici koji budu sudjelovali na radionicama će dobiti prigodne poklone i uvjerenja o uspješno odrađenoj radionici programiranja. Prošle godine je bilo održano 8 gostujućih Hour of Code radionica, na kojima je sudjelovalo preko 150 učenika iz osnovnih škola Mokošica, Ivana Gundulića i Cavtat.

Sve zainteresirane škole mogu se javiti na e-mail adresu od Future ili ZTK DNŽ i GD: futura.dubrovnik@gmail.com ili ztkdubrovnik@gmail.com i dogovoriti termin radionica.

Raspored dogovorenih radionica je dostupan na stranici Hour of Code radionica 2019.

 

 

Na Satu kodiranja možete sudjelovati i samostalno pomoću zanimljivih lekcija kao što su: MinecraftStar WarsLightbotAnna & ElsaCode Combat i mnogi drugi.

 

NOVOSTI

U Kući Bukovac mališani kroz još dvije radionice otkrivali svijet robotike i programiranja bez ekrana

Na radionicama su sudjelovala djeca iz vrtića i učenici nižih razreda osnovnih škola.Ove subote šesnaesti Le Petit Festival du Theatre

Šesnaesti Le Petit Festival du Theatre održat će se u Dubrovniku ove subote, 4. srpnja, ispred Kneževa dvora u 20 sati!


Završna FESTA Gradskih uličnih igara!

Gradske ulične igre polako se privode svome kraju. U subotu, 4. srpnja, očekuje nas posljednje natjecanje u žmurici i dodjela medalja.