Pozivaju se osnovne škole da se uključe u Hour of code radionice kodiranja

Autor: , 09-12-2019
Fotografirao: ZTK Dubrovnik
Pozivaju se osnovne škole da se uključe u Hour of code radionice kodiranja
Sat kodiranja (Hour of code) se ove godine održava od 9. do 15. prosinca.

Informatički klub Futura i Zajednica tehničke kulture Dubrovačko-neretvanske županije i Grada Dubrovnika u suradnji sa Sveučilištem u Dubrovniku i ove godine sudjeluju u najvećem edukativnom događaju, Satu kodiranja (Hour of code) koji se održava kao dio Computer Science Education Week.

Sat Kodiranja je globalni pokret u kojem sudjeluju deseci milijuna učenika u preko 180 zemalja. Ove godine trenutno ima preko 114.000 prijavljenih događaja u cijelom svijetu, te preko 100 prijavljenih događaja u Hrvatskoj.

U sklopu rada Futurinog Code Club-a i ove godine se organiziraju Hour of Code radionice u informatičkim učionicama u osnovnim školama na području Grada Dubrovnika i šire okolice. Svi učenici koji budu sudjelovali na radionicama će dobiti prigodne poklone i uvjerenja o uspješno odrađenoj radionici programiranja. Prošle godine je bilo održano 8 gostujućih Hour of Code radionica, na kojima je sudjelovalo preko 150 učenika iz osnovnih škola Mokošica, Ivana Gundulića i Cavtat.

Sve zainteresirane škole mogu se javiti na e-mail adresu od Future ili ZTK DNŽ i GD: futura.dubrovnik@gmail.com ili ztkdubrovnik@gmail.com i dogovoriti termin radionica.

Raspored dogovorenih radionica je dostupan na stranici Hour of Code radionica 2019.

 

 

Na Satu kodiranja možete sudjelovati i samostalno pomoću zanimljivih lekcija kao što su: MinecraftStar WarsLightbotAnna & ElsaCode Combat i mnogi drugi.

 

NOVOSTI

Nakon uspješne premijere plesna predstava Mali princ i ovaj tjedan u kazalištu

Plesna predstava Mali princ u režiji i produkciji Plesno - edukativne udruge Convivo i ovaj tjedan odigrat će se na daskama koje život znače u Kazalištu Marina Držića.


Studenti sportaši iskoristite stipendiju OTP banke

OTP banka d.d. dodjeljuje jednu stipendiju za period od 1. listopada 2019. do 30. rujna 2020. godine (12 mjeseci).


Sviđa li se studentima hrana u menzi? - Pročitajte do kojeg su zaključka došli u Udruzi KORAK

Istraživanje o kvaliteti studentske prehrane u gradu Dubrovniku provedeno je u organizaciji Udruge za kreativno-održivi razvoj i konkurentnost (KORAK Dubrovnik) putem anketnih listića na uzorku od 212 studenata u gradu Dubrovniku.


Snimajte, montirajte i prikazujte! – Razgovor s Mirom Bronzićem o filmu i mladima

U srijedu, 22. siječnja, održana je prva ovogodišnja radionica Foruma mladih ona posvećena filmu. Suorganizator Radionice filmskog stvaralaštva djece i mladih je Miro Bronzić, voditelj Ljetne škole Filma Šipan, a susret s njim bio je prava prilika


Za studiranje u Škotskoj čeka vas 130 stipendija

The Data Lab širi svoj program stipendiranja te ove godine nudi 130 potpunih stipendija za postdiplomski studij na  11 škotskih sveučilišta. Neka od sveučilišta su Aberdeen, Dundee, Edinburgh, Glasgow, Stirling i  West of Scotland.