Predstavljanje Heroes Nearby inicijative i mobilne aplikacije u Dubrovniku!

Autor: , 09-12-2019
Fotografirao: BONSAI
Predstavljanje Heroes Nearby inicijative i mobilne aplikacije u Dubrovniku!
Udruga Bonsai poziva sve zainteresirane da dođu u srijedu, 11. prosinca, u Razvojnu agenciju Grada Dubrovnika u 10 sati na predstavljanje socijalne inovacije rođene u Rijeci i pilotirane na dva kontinenta.

Heroes Nearby inovativni je projekt utemeljen na ljudskim vrijednostima koji uz pomoć tehnologije podiže razinu sigurnosti u obitelji i gradu u cjelini. Heroes Nearby je zamišljen kao dio smart city rješenja specijaliziranog za sigurnost grada, njegovih stanovnika te turista. Projekt je krenuo iz Rijeke gdje je podržan od brojnih organizacija, Sveučilišta te samog Grada Rijeke.


Za ljude u potrebi ili hitnim situacijama Heroes Nearby uz pomoć mobilne aplikacije daje priliku da brže dobiju potrebnu pomoć, povećaju svoju osobnu sigurnost te budu zaštićeni i povezani sa članovima svoje obitelji i prijateljima, ali i zajednicom tzv. lokalnih Heroja. S druge strane, omogućava se nesebičnim ljudima dobrog srca, profesionalcima i individualcima da budu istinski Heroji i pomažu sugrađanima i svojim najmilijima u raznim životnim situacijama.

U sustav ove humane sigurnosne mreže se potpuno besplatno mogu uključiti sve relevantne organizacije, službe, škole i fakulteti, udruge, klubovi i tvrtke.
Projekt i mogućnosti uključenja i suradnje za organizacije će predstaviti njegov voditelj i sukreator Siniša Necko.

 

Za više informacija pišite na ured.vcd@gmail.com ili nazovite 0919511009


NOVOSTI

Bilo je to iskustvo koje me povezalo s cijelim svijetom – razgovarali smo s nutricionisticom Mirnom Sarić o školovanju na prestižnoj francuskoj kulinarskoj akademiji

Povod za intervju s nutricionisticom Mirnom Sarić bilo je njeno školovanje na prestižnoj kulinarskoj akademiji Gastronomicom u gradiću Agde na jugu Francuske.


METAFORIČNA STANKA KAO UPOZORENJE, NE KRAJ!

Trenutno smo u situaciji u kojoj smo na neki način zarobljeni opasnošću koronavirusa, držimo se distance, osobito fizičke. No, emocionalno nikad nismo bili bliži jedni drugima. To je primijetila i Josipa Čović koja je napisala zanimljiv osvrt.


Ostani doma i piši tekst za HNK

HNK u Zagrebu objavio je natječaj za otkup neobjavljenog suvremenog dramskog teksta.


WELLBEING OF YOUTH WORKERS - pogledajte rezultate istraživanja

Tri organizacije sa sjedištem u Sjevernoj Makedoniji (Go Green Skopje), Njemačkoj (Natur Kultur e.V.) i Hrvatskoj (Ocean Znanja u Republici Hrvatskoj) sudjelovale su u strateškom partnerstvu Erasmus + K2 pod nazivom „Korak između“.


Gubimo jedan sastavani dio školovanja, a to je druženje – Intervju s maturanticom Petrom Bašić

Naša sugovornica je Petra Bašić, maturantica Biskupijske klasične gimnazije Ruđera Boškovića. Uz to što je dobra učenica Petra djeluje i kao pomoćna administratorica u UR Institutu, a isto tako aktivna je članica Kluba mladih znanstvenika.