Predstavljanje Heroes Nearby inicijative i mobilne aplikacije u Dubrovniku!

Autor: , 09-12-2019
Fotografirao: BONSAI
Predstavljanje Heroes Nearby inicijative i mobilne aplikacije u Dubrovniku!
Udruga Bonsai poziva sve zainteresirane da dođu u srijedu, 11. prosinca, u Razvojnu agenciju Grada Dubrovnika u 10 sati na predstavljanje socijalne inovacije rođene u Rijeci i pilotirane na dva kontinenta.

Heroes Nearby inovativni je projekt utemeljen na ljudskim vrijednostima koji uz pomoć tehnologije podiže razinu sigurnosti u obitelji i gradu u cjelini. Heroes Nearby je zamišljen kao dio smart city rješenja specijaliziranog za sigurnost grada, njegovih stanovnika te turista. Projekt je krenuo iz Rijeke gdje je podržan od brojnih organizacija, Sveučilišta te samog Grada Rijeke.


Za ljude u potrebi ili hitnim situacijama Heroes Nearby uz pomoć mobilne aplikacije daje priliku da brže dobiju potrebnu pomoć, povećaju svoju osobnu sigurnost te budu zaštićeni i povezani sa članovima svoje obitelji i prijateljima, ali i zajednicom tzv. lokalnih Heroja. S druge strane, omogućava se nesebičnim ljudima dobrog srca, profesionalcima i individualcima da budu istinski Heroji i pomažu sugrađanima i svojim najmilijima u raznim životnim situacijama.

U sustav ove humane sigurnosne mreže se potpuno besplatno mogu uključiti sve relevantne organizacije, službe, škole i fakulteti, udruge, klubovi i tvrtke.
Projekt i mogućnosti uključenja i suradnje za organizacije će predstaviti njegov voditelj i sukreator Siniša Necko.

 

Za više informacija pišite na ured.vcd@gmail.com ili nazovite 0919511009


NOVOSTI

U Kući Bukovac mališani kroz još dvije radionice otkrivali svijet robotike i programiranja bez ekrana

Na radionicama su sudjelovala djeca iz vrtića i učenici nižih razreda osnovnih škola.Ove subote šesnaesti Le Petit Festival du Theatre

Šesnaesti Le Petit Festival du Theatre održat će se u Dubrovniku ove subote, 4. srpnja, ispred Kneževa dvora u 20 sati!


Završna FESTA Gradskih uličnih igara!

Gradske ulične igre polako se privode svome kraju. U subotu, 4. srpnja, očekuje nas posljednje natjecanje u žmurici i dodjela medalja.