Predstavljanje Heroes Nearby inicijative i mobilne aplikacije u Dubrovniku!

Autor: , 09-12-2019
Fotografirao: BONSAI
Predstavljanje Heroes Nearby inicijative i mobilne aplikacije u Dubrovniku!
Udruga Bonsai poziva sve zainteresirane da dođu u srijedu, 11. prosinca, u Razvojnu agenciju Grada Dubrovnika u 10 sati na predstavljanje socijalne inovacije rođene u Rijeci i pilotirane na dva kontinenta.

Heroes Nearby inovativni je projekt utemeljen na ljudskim vrijednostima koji uz pomoć tehnologije podiže razinu sigurnosti u obitelji i gradu u cjelini. Heroes Nearby je zamišljen kao dio smart city rješenja specijaliziranog za sigurnost grada, njegovih stanovnika te turista. Projekt je krenuo iz Rijeke gdje je podržan od brojnih organizacija, Sveučilišta te samog Grada Rijeke.


Za ljude u potrebi ili hitnim situacijama Heroes Nearby uz pomoć mobilne aplikacije daje priliku da brže dobiju potrebnu pomoć, povećaju svoju osobnu sigurnost te budu zaštićeni i povezani sa članovima svoje obitelji i prijateljima, ali i zajednicom tzv. lokalnih Heroja. S druge strane, omogućava se nesebičnim ljudima dobrog srca, profesionalcima i individualcima da budu istinski Heroji i pomažu sugrađanima i svojim najmilijima u raznim životnim situacijama.

U sustav ove humane sigurnosne mreže se potpuno besplatno mogu uključiti sve relevantne organizacije, službe, škole i fakulteti, udruge, klubovi i tvrtke.
Projekt i mogućnosti uključenja i suradnje za organizacije će predstaviti njegov voditelj i sukreator Siniša Necko.

 

Za više informacija pišite na ured.vcd@gmail.com ili nazovite 0919511009


NOVOSTI

O globalnim ekonomskim izazovima na konferenciji DIEM Sveučilišta u Dubrovniku

5. međunarodna znanstvena konferencija Dubrovnik International Economic Meeting (DIEM 2021) održat će se 2. i 3. srpnja 2021. u organizaciji Odjela za ekonomiju i poslovnu ekonomiju Sveučilišta u Dubrovniku.


Mihaela Domaćin: Iskustvo studiranja u inozemstvu

Talentirana Dubrovkinja Mihaela Domaćin uspjela je spojiti dvije velike ljubavi: ljubav prema plesu i jezicima, te je uz studiranje jezika na Filozofskom fakultetu u Ljubljani, nastavila njegovati svoj plesni izričaj u klubu Bolero.


14. Međunarodni festival opernih arija „TINO PATTIERA“

Međunarodni festival opernih arija „Tino Pattiera“, njegovo četrnaesto izdanje, održat će se ove godine u Dubrovniku od 29. lipnja do 6. srpnja.


''Engleska čajanka'' u Skočibuhi

U sklopu programa ''Ljeto u knjižnici'', Dubrovačke knjižnice kreću s radionicama i pričaonicama nazvanim ''Engleska čajanka'' koje će se održavati u ljetnikovcu Skočibuha (Ul. Anice Bošković 28) svakog drugog petka u 9 sati.


Humanitarna akcija mladog Patrika Radotića

Hvalevrijedna humanitarna akcija jednog maloljetnog mladića koji želi sakupiti 20.000 kn za kupnju 100 školskih ruksaka za djecu koja žive u siromaštvu.