Predstavljanje Heroes Nearby inicijative i mobilne aplikacije u Dubrovniku!

Autor: , 09-12-2019
Fotografirao: BONSAI
Predstavljanje Heroes Nearby inicijative i mobilne aplikacije u Dubrovniku!
Udruga Bonsai poziva sve zainteresirane da dođu u srijedu, 11. prosinca, u Razvojnu agenciju Grada Dubrovnika u 10 sati na predstavljanje socijalne inovacije rođene u Rijeci i pilotirane na dva kontinenta.

Heroes Nearby inovativni je projekt utemeljen na ljudskim vrijednostima koji uz pomoć tehnologije podiže razinu sigurnosti u obitelji i gradu u cjelini. Heroes Nearby je zamišljen kao dio smart city rješenja specijaliziranog za sigurnost grada, njegovih stanovnika te turista. Projekt je krenuo iz Rijeke gdje je podržan od brojnih organizacija, Sveučilišta te samog Grada Rijeke.


Za ljude u potrebi ili hitnim situacijama Heroes Nearby uz pomoć mobilne aplikacije daje priliku da brže dobiju potrebnu pomoć, povećaju svoju osobnu sigurnost te budu zaštićeni i povezani sa članovima svoje obitelji i prijateljima, ali i zajednicom tzv. lokalnih Heroja. S druge strane, omogućava se nesebičnim ljudima dobrog srca, profesionalcima i individualcima da budu istinski Heroji i pomažu sugrađanima i svojim najmilijima u raznim životnim situacijama.

U sustav ove humane sigurnosne mreže se potpuno besplatno mogu uključiti sve relevantne organizacije, službe, škole i fakulteti, udruge, klubovi i tvrtke.
Projekt i mogućnosti uključenja i suradnje za organizacije će predstaviti njegov voditelj i sukreator Siniša Necko.

 

Za više informacija pišite na ured.vcd@gmail.com ili nazovite 0919511009


NOVOSTI

Nakon uspješne premijere plesna predstava Mali princ i ovaj tjedan u kazalištu

Plesna predstava Mali princ u režiji i produkciji Plesno - edukativne udruge Convivo i ovaj tjedan odigrat će se na daskama koje život znače u Kazalištu Marina Držića.


Studenti sportaši iskoristite stipendiju OTP banke

OTP banka d.d. dodjeljuje jednu stipendiju za period od 1. listopada 2019. do 30. rujna 2020. godine (12 mjeseci).


Sviđa li se studentima hrana u menzi? - Pročitajte do kojeg su zaključka došli u Udruzi KORAK

Istraživanje o kvaliteti studentske prehrane u gradu Dubrovniku provedeno je u organizaciji Udruge za kreativno-održivi razvoj i konkurentnost (KORAK Dubrovnik) putem anketnih listića na uzorku od 212 studenata u gradu Dubrovniku.


Snimajte, montirajte i prikazujte! – Razgovor s Mirom Bronzićem o filmu i mladima

U srijedu, 22. siječnja, održana je prva ovogodišnja radionica Foruma mladih ona posvećena filmu. Suorganizator Radionice filmskog stvaralaštva djece i mladih je Miro Bronzić, voditelj Ljetne škole Filma Šipan, a susret s njim bio je prava prilika


Za studiranje u Škotskoj čeka vas 130 stipendija

The Data Lab širi svoj program stipendiranja te ove godine nudi 130 potpunih stipendija za postdiplomski studij na  11 škotskih sveučilišta. Neka od sveučilišta su Aberdeen, Dundee, Edinburgh, Glasgow, Stirling i  West of Scotland.