Očisti me! - prijavite se na projekt čišćenja otpada s naših otoka

Autor: , 10-12-2019
Fotografirao: wwf adria
Očisti me! - prijavite se na projekt čišćenja otpada s naših otoka
Vlažna staništa na otocima predstavljaju otoke unutar otoka i bogate oaze bioraznolikosti, a trenutno se susreću s velikim problemima - odlaganje krutog otpada, te posljedično stvaranje divljih odlagališta otpada.

WWF Adria u suradnji s Udrugom Hyla raspisuje poziv za projekte pod imenom Očisti me!, namijenjen osnovnim i srednjim školama na jadranskom otocima.
Akcijom Očisti me! želi se ukazati na velik problem s kojim se susreću naša vlažna staništa na otocima – a to je odlaganje krutog otpada, posljedično stvaranje divljih odlagališta otpada. Usprkos velikim dobrobitima koje nam nude naše prirodne rijeke i močvare procjenjuje se da je u posljednjih 100 godina nestalo čak 64% vlažnih staništa svijeta. Posebice su ugrožena vlažna staništa na otocima koja predstavljaju otoke unutar otoka i bogate oaze bioraznolikosti.

Putem natječaja dodijelit će se pet financijskih potpora za održavanje akcije čišćenja vlažnih staništa na otocima, kao i za pravilno odvajanje prikupljenog otpada (staklo, plastika, metal, papir). Maksimalni iznos jedne potpore je 8 000 kuna, a svaki prijavitelj može predložiti samo jedan projekt.
Prijave traju do 15. prosinca. Prijavni obrazac preuzmi na linku, a više o pozivu saznaj ovdje.


NOVOSTI

Bilo je to iskustvo koje me povezalo s cijelim svijetom – razgovarali smo s nutricionisticom Mirnom Sarić o školovanju na prestižnoj francuskoj kulinarskoj akademiji

Povod za intervju s nutricionisticom Mirnom Sarić bilo je njeno školovanje na prestižnoj kulinarskoj akademiji Gastronomicom u gradiću Agde na jugu Francuske.


METAFORIČNA STANKA KAO UPOZORENJE, NE KRAJ!

Trenutno smo u situaciji u kojoj smo na neki način zarobljeni opasnošću koronavirusa, držimo se distance, osobito fizičke. No, emocionalno nikad nismo bili bliži jedni drugima. To je primijetila i Josipa Čović koja je napisala zanimljiv osvrt.


Ostani doma i piši tekst za HNK

HNK u Zagrebu objavio je natječaj za otkup neobjavljenog suvremenog dramskog teksta.


WELLBEING OF YOUTH WORKERS - pogledajte rezultate istraživanja

Tri organizacije sa sjedištem u Sjevernoj Makedoniji (Go Green Skopje), Njemačkoj (Natur Kultur e.V.) i Hrvatskoj (Ocean Znanja u Republici Hrvatskoj) sudjelovale su u strateškom partnerstvu Erasmus + K2 pod nazivom „Korak između“.


Gubimo jedan sastavani dio školovanja, a to je druženje – Intervju s maturanticom Petrom Bašić

Naša sugovornica je Petra Bašić, maturantica Biskupijske klasične gimnazije Ruđera Boškovića. Uz to što je dobra učenica Petra djeluje i kao pomoćna administratorica u UR Institutu, a isto tako aktivna je članica Kluba mladih znanstvenika.