Očisti me! - prijavite se na projekt čišćenja otpada s naših otoka

Autor: , 10-12-2019
Fotografirao: wwf adria
Očisti me! - prijavite se na projekt čišćenja otpada s naših otoka
Vlažna staništa na otocima predstavljaju otoke unutar otoka i bogate oaze bioraznolikosti, a trenutno se susreću s velikim problemima - odlaganje krutog otpada, te posljedično stvaranje divljih odlagališta otpada.

WWF Adria u suradnji s Udrugom Hyla raspisuje poziv za projekte pod imenom Očisti me!, namijenjen osnovnim i srednjim školama na jadranskom otocima.
Akcijom Očisti me! želi se ukazati na velik problem s kojim se susreću naša vlažna staništa na otocima – a to je odlaganje krutog otpada, posljedično stvaranje divljih odlagališta otpada. Usprkos velikim dobrobitima koje nam nude naše prirodne rijeke i močvare procjenjuje se da je u posljednjih 100 godina nestalo čak 64% vlažnih staništa svijeta. Posebice su ugrožena vlažna staništa na otocima koja predstavljaju otoke unutar otoka i bogate oaze bioraznolikosti.

Putem natječaja dodijelit će se pet financijskih potpora za održavanje akcije čišćenja vlažnih staništa na otocima, kao i za pravilno odvajanje prikupljenog otpada (staklo, plastika, metal, papir). Maksimalni iznos jedne potpore je 8 000 kuna, a svaki prijavitelj može predložiti samo jedan projekt.
Prijave traju do 15. prosinca. Prijavni obrazac preuzmi na linku, a više o pozivu saznaj ovdje.


NOVOSTI

Nakon uspješne premijere plesna predstava Mali princ i ovaj tjedan u kazalištu

Plesna predstava Mali princ u režiji i produkciji Plesno - edukativne udruge Convivo i ovaj tjedan odigrat će se na daskama koje život znače u Kazalištu Marina Držića.


Studenti sportaši iskoristite stipendiju OTP banke

OTP banka d.d. dodjeljuje jednu stipendiju za period od 1. listopada 2019. do 30. rujna 2020. godine (12 mjeseci).


Sviđa li se studentima hrana u menzi? - Pročitajte do kojeg su zaključka došli u Udruzi KORAK

Istraživanje o kvaliteti studentske prehrane u gradu Dubrovniku provedeno je u organizaciji Udruge za kreativno-održivi razvoj i konkurentnost (KORAK Dubrovnik) putem anketnih listića na uzorku od 212 studenata u gradu Dubrovniku.


Snimajte, montirajte i prikazujte! – Razgovor s Mirom Bronzićem o filmu i mladima

U srijedu, 22. siječnja, održana je prva ovogodišnja radionica Foruma mladih ona posvećena filmu. Suorganizator Radionice filmskog stvaralaštva djece i mladih je Miro Bronzić, voditelj Ljetne škole Filma Šipan, a susret s njim bio je prava prilika


Za studiranje u Škotskoj čeka vas 130 stipendija

The Data Lab širi svoj program stipendiranja te ove godine nudi 130 potpunih stipendija za postdiplomski studij na  11 škotskih sveučilišta. Neka od sveučilišta su Aberdeen, Dundee, Edinburgh, Glasgow, Stirling i  West of Scotland.