Ako voliš svirati, nemoj u garažu pođi u PodRoom

Autor: , 11-12-2019
Fotografirao: PodRoom
Ako voliš svirati, nemoj u garažu pođi u PodRoom
Upoznajte se s udrugom PodRoom koja se osim glazbenim stvaralaštvom bavi i mentoriranjem mladih bendova.

Krajem ljeta 2018. godine iskusni dubrovački glazbenici, poglavito alternativne rock scene, udružuju se i osnivaju udrugu PodRoom u prostorijama bivše Tvornice ugljenografitnih proizvoda ili skraćeno TUP. Bolje će zvučati ako kažemo da su to sve članovi bendova Feredon, Mrtvo Zvono i Gruhak. Predsjednik udruge je Ivica Glunčić, a članovi su redom Srđan Petric, Nikola Kapidžić, Tomislav Grković, Ivan Jakić, Roberto Di Liddo i Ivan Smoljan.

Prvobitni cilj udruge je bio stvaranje i osposobljavanje prostorije koja bi imala visoke tehničke uvjete za glazbeni rad, od proba pa sve do snimanja i produciranja autorskog materijala. Tu ideju prepoznali su i mladi dubrovački bendovi DAPAL, DAPAL 7 i NIANSE koji su u iskusnim glazbenicima pronašli mentore i prijatelje. Iz Udruge PodRom ističu kako im upravo najveće zadovoljstvo pruža rad s mladima i pomaganje da njihov glazbeni izričaj bude što kvalitetniji, a upravo članovi DAPAL7 vole najviše prihvatiti njihove savjete.

Gostujući u emisiji Infocentra za mlade Ura od Informadura predsjednik udruge Ivica Glunčić za sve one koji se žele baviti glazbom poručio je kako je za početak potrebno otkriti koja vam se glazba najviše sviđa i odlučiti se posvetiti instrumentu koji odaberete. No, i kako uvijek treba biti uporan, jer bez rada i entuzijazma nema rezultata.

Ako mislite da vam ovi iskusni dubrovački glazbenici mogu pomoći ili ako želite samo potražiti savjet onda ih možete potražiti u prostorijama udruge u TUP-u tijekom tjedna od 19 do 22 sata ili poslati e-mail na udrugatup@gmail.com.


NOVOSTI

Nakon uspješne premijere plesna predstava Mali princ i ovaj tjedan u kazalištu

Plesna predstava Mali princ u režiji i produkciji Plesno - edukativne udruge Convivo i ovaj tjedan odigrat će se na daskama koje život znače u Kazalištu Marina Držića.


Studenti sportaši iskoristite stipendiju OTP banke

OTP banka d.d. dodjeljuje jednu stipendiju za period od 1. listopada 2019. do 30. rujna 2020. godine (12 mjeseci).


Sviđa li se studentima hrana u menzi? - Pročitajte do kojeg su zaključka došli u Udruzi KORAK

Istraživanje o kvaliteti studentske prehrane u gradu Dubrovniku provedeno je u organizaciji Udruge za kreativno-održivi razvoj i konkurentnost (KORAK Dubrovnik) putem anketnih listića na uzorku od 212 studenata u gradu Dubrovniku.


Snimajte, montirajte i prikazujte! – Razgovor s Mirom Bronzićem o filmu i mladima

U srijedu, 22. siječnja, održana je prva ovogodišnja radionica Foruma mladih ona posvećena filmu. Suorganizator Radionice filmskog stvaralaštva djece i mladih je Miro Bronzić, voditelj Ljetne škole Filma Šipan, a susret s njim bio je prava prilika


Za studiranje u Škotskoj čeka vas 130 stipendija

The Data Lab širi svoj program stipendiranja te ove godine nudi 130 potpunih stipendija za postdiplomski studij na  11 škotskih sveučilišta. Neka od sveučilišta su Aberdeen, Dundee, Edinburgh, Glasgow, Stirling i  West of Scotland.