Ako voliš svirati, nemoj u garažu pođi u PodRoom

Autor: , 11-12-2019
Fotografirao: PodRoom
Ako voliš svirati, nemoj u garažu pođi u PodRoom
Upoznajte se s udrugom PodRoom koja se osim glazbenim stvaralaštvom bavi i mentoriranjem mladih bendova.

Krajem ljeta 2018. godine iskusni dubrovački glazbenici, poglavito alternativne rock scene, udružuju se i osnivaju udrugu PodRoom u prostorijama bivše Tvornice ugljenografitnih proizvoda ili skraćeno TUP. Bolje će zvučati ako kažemo da su to sve članovi bendova Feredon, Mrtvo Zvono i Gruhak. Predsjednik udruge je Ivica Glunčić, a članovi su redom Srđan Petric, Nikola Kapidžić, Tomislav Grković, Ivan Jakić, Roberto Di Liddo i Ivan Smoljan.

Prvobitni cilj udruge je bio stvaranje i osposobljavanje prostorije koja bi imala visoke tehničke uvjete za glazbeni rad, od proba pa sve do snimanja i produciranja autorskog materijala. Tu ideju prepoznali su i mladi dubrovački bendovi DAPAL, DAPAL 7 i NIANSE koji su u iskusnim glazbenicima pronašli mentore i prijatelje. Iz Udruge PodRom ističu kako im upravo najveće zadovoljstvo pruža rad s mladima i pomaganje da njihov glazbeni izričaj bude što kvalitetniji, a upravo članovi DAPAL7 vole najviše prihvatiti njihove savjete.

Gostujući u emisiji Infocentra za mlade Ura od Informadura predsjednik udruge Ivica Glunčić za sve one koji se žele baviti glazbom poručio je kako je za početak potrebno otkriti koja vam se glazba najviše sviđa i odlučiti se posvetiti instrumentu koji odaberete. No, i kako uvijek treba biti uporan, jer bez rada i entuzijazma nema rezultata.

Ako mislite da vam ovi iskusni dubrovački glazbenici mogu pomoći ili ako želite samo potražiti savjet onda ih možete potražiti u prostorijama udruge u TUP-u tijekom tjedna od 19 do 22 sata ili poslati e-mail na udrugatup@gmail.com.


NOVOSTI

Bilo je to iskustvo koje me povezalo s cijelim svijetom – razgovarali smo s nutricionisticom Mirnom Sarić o školovanju na prestižnoj francuskoj kulinarskoj akademiji

Povod za intervju s nutricionisticom Mirnom Sarić bilo je njeno školovanje na prestižnoj kulinarskoj akademiji Gastronomicom u gradiću Agde na jugu Francuske.


METAFORIČNA STANKA KAO UPOZORENJE, NE KRAJ!

Trenutno smo u situaciji u kojoj smo na neki način zarobljeni opasnošću koronavirusa, držimo se distance, osobito fizičke. No, emocionalno nikad nismo bili bliži jedni drugima. To je primijetila i Josipa Čović koja je napisala zanimljiv osvrt.


Ostani doma i piši tekst za HNK

HNK u Zagrebu objavio je natječaj za otkup neobjavljenog suvremenog dramskog teksta.


WELLBEING OF YOUTH WORKERS - pogledajte rezultate istraživanja

Tri organizacije sa sjedištem u Sjevernoj Makedoniji (Go Green Skopje), Njemačkoj (Natur Kultur e.V.) i Hrvatskoj (Ocean Znanja u Republici Hrvatskoj) sudjelovale su u strateškom partnerstvu Erasmus + K2 pod nazivom „Korak između“.


Gubimo jedan sastavani dio školovanja, a to je druženje – Intervju s maturanticom Petrom Bašić

Naša sugovornica je Petra Bašić, maturantica Biskupijske klasične gimnazije Ruđera Boškovića. Uz to što je dobra učenica Petra djeluje i kao pomoćna administratorica u UR Institutu, a isto tako aktivna je članica Kluba mladih znanstvenika.