Ako voliš svirati, nemoj u garažu pođi u PodRoom

Autor: , 11-12-2019
Fotografirao: PodRoom
Ako voliš svirati, nemoj u garažu pođi u PodRoom
Upoznajte se s udrugom PodRoom koja se osim glazbenim stvaralaštvom bavi i mentoriranjem mladih bendova.

Krajem ljeta 2018. godine iskusni dubrovački glazbenici, poglavito alternativne rock scene, udružuju se i osnivaju udrugu PodRoom u prostorijama bivše Tvornice ugljenografitnih proizvoda ili skraćeno TUP. Bolje će zvučati ako kažemo da su to sve članovi bendova Feredon, Mrtvo Zvono i Gruhak. Predsjednik udruge je Ivica Glunčić, a članovi su redom Srđan Petric, Nikola Kapidžić, Tomislav Grković, Ivan Jakić, Roberto Di Liddo i Ivan Smoljan.

Prvobitni cilj udruge je bio stvaranje i osposobljavanje prostorije koja bi imala visoke tehničke uvjete za glazbeni rad, od proba pa sve do snimanja i produciranja autorskog materijala. Tu ideju prepoznali su i mladi dubrovački bendovi DAPAL, DAPAL 7 i NIANSE koji su u iskusnim glazbenicima pronašli mentore i prijatelje. Iz Udruge PodRom ističu kako im upravo najveće zadovoljstvo pruža rad s mladima i pomaganje da njihov glazbeni izričaj bude što kvalitetniji, a upravo članovi DAPAL7 vole najviše prihvatiti njihove savjete.

Gostujući u emisiji Infocentra za mlade Ura od Informadura predsjednik udruge Ivica Glunčić za sve one koji se žele baviti glazbom poručio je kako je za početak potrebno otkriti koja vam se glazba najviše sviđa i odlučiti se posvetiti instrumentu koji odaberete. No, i kako uvijek treba biti uporan, jer bez rada i entuzijazma nema rezultata.

Ako mislite da vam ovi iskusni dubrovački glazbenici mogu pomoći ili ako želite samo potražiti savjet onda ih možete potražiti u prostorijama udruge u TUP-u tijekom tjedna od 19 do 22 sata ili poslati e-mail na udrugatup@gmail.com.


NOVOSTI

U Kući Bukovac mališani kroz još dvije radionice otkrivali svijet robotike i programiranja bez ekrana

Na radionicama su sudjelovala djeca iz vrtića i učenici nižih razreda osnovnih škola.Ove subote šesnaesti Le Petit Festival du Theatre

Šesnaesti Le Petit Festival du Theatre održat će se u Dubrovniku ove subote, 4. srpnja, ispred Kneževa dvora u 20 sati!


Završna FESTA Gradskih uličnih igara!

Gradske ulične igre polako se privode svome kraju. U subotu, 4. srpnja, očekuje nas posljednje natjecanje u žmurici i dodjela medalja.