Šarena zima u Uvali – ove subote stižu Tonka Balonka i Burek Theatre

Autor: , 12-12-2019
Fotografirao: informadur
Šarena zima u Uvali – ove subote stižu Tonka Balonka i Burek Theatre
Program Šarene zime u Uvali Lapad nastavlja se i ovog vikenda.

U subotu, 14. prosinca od 13 do 15 sati na šetnici pored fontane održat će se zanimljivi scenski program. U goste dolaze Tonka Balonka show i Burek Theatre Slovenskog društva Lipa. Očekuje nas stand-up komedija za djecu, mađioničarski show, ali i photo booth.

 

Burek Theatre je alternativna kazališna družina iz Slovenije, koja povezuje profesionalne glumce, glazbenike i druge umjetnike. U goste nam dolazi njihov član Kajetan Čop, scenograf, glumac i lutkar, koji je završio studij na umjetničkoj akademiji DAMU u Pragu. Pored brojnih suradnji s profesionalnim i alternativnim teatrima u Češkoj i Sloveniji njegovo stvaralaštvo moglo se vidjeti i na ovogodišnjem izdanju lutkarskog festivala Pupica koji se održao u Dubrovniku. U sklopu programa Šarene zime u Uvali moći će se vidjeti njegova stand-up predstavu za djecu, koja će zagrijati najmlađu publiku, nasmijati ih i probuditi njihove osjećaje.

 

Tonka Balonka je animatorica koja već nekoliko godina zabavlja dubrovačku dječicu. Pored interaktivnih igrica i pjesmica za najmlađe, Tonka će ispričati priču o tajnovitoj crnoj kutiji svoje none koju je pronašla na šufitu kuće. U priči će sudjelovati i gledatelji.


NOVOSTI

„Našu glazbu zamišljamo kao onu koja svira nakon koncerta“ -  razgovor s Melkom Dragojevićem, članom benda SFT

U ovotjednom izdanju Ure od Informadura imali smo priliku razgovarati s mladim glazbenikom Melkom Dragojevićem, članom benda SFT.


Volontiranjem do Finske

Traže se 2 volontera za sudjelovanje u projektu #YOUTHere! Volonteri će sudjelovati u timskom volonterskom kampu u Finskoj kroz ERASMUS+ programe mobilnosti.


Kultna Casablanca za Valentinovo u Visiji

Film koji se ne zaboravlja, složit će se malo starije generacije, a vjerujemo i one mlađe koje imaju priliku pogledati ovu kultnu ljubavnu dramu na Dan ljubavi u Dvorani Visia.


U srijedu još jedan Forum mladih - Mladi kantautori i bendovi

Nakon bogate i lijepe manifestacije u kojoj su djeca i mladi pokazali na koje se sve načine izražavaju filmskim jezikom, pred nama je još jedan zanimljiv Forum mladih.


Simulacija Gradskog vijeća za mlade – Naučite kako biti aktivnim građanima

Riječ je o aktivnostima kroz koje bi mladi trebali naučiti kako funkcionira donešenje odluka na razini lokalne vlasti, ali i na koji način oni sami mogu biti ti koji će kroz vlastiti aktivizam doprinjeti boljitku društva.