Sufinanciranje projekata čišćenja i prikupljanja otpada iz mora

Autor: , 13-12-2019
Fotografirao: informadur
Sufinanciranje projekata čišćenja i prikupljanja otpada iz mora
Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost je objavio Javni natječaj za sufinanciranje projekata zaštite okoliša organizacija civilnog društva.

Javni natječaj otvoren je za projekte čijom se provedbom doprinosi i potiče razmjena ponovne uporabe te projekti koji uključuju održavanje ekoloških radionica i organiziranje ronilačkih akcija za prikupljanje otpada s morskog dna.

Prijave su otvorene do 31. siječnja 2020. godine, a  vrše se putem propisanih obrazaca koji su dostupni na mrežnim stranicama Fonda.

Onečišćenje okoliša predstavlja jedan od najvećih ekoloških problema današnjice. Provedbom ovakvih projekata izgrađuje se svijest građana o važnosti sprječavanja nastanka otpada kao i o njegovom pravilnom postupanju.

Također se i doprinosi stvaranju zajedničkog osjećaja odgovornosti prema okolišu, kao i promicanja važnosti ponovne uporabe te čišćenja morskog otpada koji zapravo dolazi s kopna, odbačen od čovjeka izravno u more.


NOVOSTI

U Kući Bukovac mališani kroz još dvije radionice otkrivali svijet robotike i programiranja bez ekrana

Na radionicama su sudjelovala djeca iz vrtića i učenici nižih razreda osnovnih škola.Ove subote šesnaesti Le Petit Festival du Theatre

Šesnaesti Le Petit Festival du Theatre održat će se u Dubrovniku ove subote, 4. srpnja, ispred Kneževa dvora u 20 sati!


Završna FESTA Gradskih uličnih igara!

Gradske ulične igre polako se privode svome kraju. U subotu, 4. srpnja, očekuje nas posljednje natjecanje u žmurici i dodjela medalja.