BOGAT PROGRAM PRVOG DANA ZNANSTVENE ŠARENE ZIME U UVALI

Autor: , 28-12-2019
Fotografirao: informadur
BOGAT PROGRAM PRVOG DANA ZNANSTVENE ŠARENE ZIME U UVALI
Šarena zima u Uvali u subotu, 28. prosinca, bila je pravo znanstveno otkriće.

Znanstveni program pripremila je Zajednica tehničke kulture sa svojim članicama, a prvog dana moglo se vidjeti zaista mnogo toga.

Pažnju najmlađih prvo je zauzela STEAM Igraonica – „Mikroskopski foto safari“, UR Instituta i Kluba mladih znanstvenika, tijekom koje su mogli prikupiti sve što su u okolini pronašli lišće, kamenje, zemlju pa i čips te ih staviti pod mikroskop i vidjeti od čega se sve sastoji. Posebno živo je bilo kada su članovi Udruge RC modeli Dubrovnik donijeli svoje mini bolide i provozali neke od njih pred djecom, pokazavši i kako autići na daljinsko upravljanje mogu biti zanimljiv i ozbiljan hobi. Aeroklub Nimbus na plaži u Uvali Lapad organizirao je dječju zmajadu kakva se do sada mogla vidjeti samo u filmovima. Djeca su po plaži trčala i upravljala zmajevima kao da to rade svakog dana. No, to nije bilo sve od Aerokluba Nimbus jer su nakon zmajeva članovi djeci pokazali kako upravljati dronovima.

Posljednji dio programa „Dubrovačka večer astronomije“ bila je u večernjim satima na plaži za koju su bili zaduženi UR Institut, Klub mladih znanstvenika i Pulsar Labs. Ipak zbog hladnoće samo su rijetki hrabri odlučili kroz velike teleskope pogledati sve što se nalazi na zvjezdanom nebu, ali i poslušati predavanje o astronomiji Ante Medića.

Tijekom dana glazbom su okupljene zabavili duo Doris & Ivan i trio Mara, Ljubica i Tomo.

 

Kako je sve izgledalo pogledajte u našoj foto galeriji.

 

 

 

Znanstveni program nastavlja se i u nedjelju, 29. prosinca:

 

10:00 - 11:30 Božićna radionica lemljenja

Informatički klub Futura

 

 

10:00 - 11:30 Programiranje bez ekrana

Informatički klub Futura

 

 

11:30 - 13:00 Brodomaketarska radionica

Modelarski institut Nave Dumins

 

 

13:00 - 14:30 Mornarski čvorovi

Društvo pedagoga tehničke kulture DNŽ & Udruga Hydro

 

 

14:30 - 16:00 Izrada božićnih ukrasa 3D olovkom

Društvo pedagoga tehničke kulture DNŽ

 


NOVOSTI

Obiteljske filmske večeri u Kinu Jadran

Već s prvim danom lipnja, u ponedjeljak, Kinematografi Dubrovnik otvaraju svoju ljetnu rezidenciju unutar zidina – Kino Jadran.


Prijavite se za Social Impact Award 2020

Zanimaju vas poduzetništvo, društveni utjecaj, generiranje ideja i poslovno modeliranje? Ako je vaš odgovor DA, mogli biste sudjelovati u Social Impact Award programu.


POSTKORONA ANTISTRESS COFFEE - Šot je omaj gulao?

U sklopu virtualnog programa Centra za mlade Dubrovnik Udruga Bonsai i Volonterski centar Dubrovnik organiziraju još jedno u nizu događanje koje je obilježilo vrijeme korone, a to je POSTKORONA ANTISTRESS COFFEE.