Završen znanstveni program Šarene zime u Uvali – lemilo se i programiralo uz poznate rock hitove

Autor: , 29-12-2019
Fotografirao: informadur
Završen znanstveni program Šarene zime u Uvali – lemilo se i programiralo uz poznate rock hitove
Drugi dan znanstvene Šarene zime u Uvali održan je u nedjelju, 29. prosinca. Kako prvi, tako i drugi dan ponudio je najmlađima brojne zanimljivosti iz svijeta tehnologije.

Jutro je započelo s dvije radionice Informatičkog kluba Futura. U „Božićnoj radionici lemljenja“ mladi su mogli naučiti kako lemiti različite komponente, a još su se više zabavili kroz radionicu „Programiranje bez ekrana“ u kojoj su pravilno slažući elemente mogli na polju pokrenuti malog kockastog robota.

 Posebno zanimljivo bilo je na radionici brodomaketarstva Modelarskog instituta Nave Dumins. Izrađivale su se prave male barke i brodice, baš kao one koje možemo vidjeti na našem moru. Upravo na moru i brodu je potrebno znati pravilno vezati čvor, pa se i to moglo naučiti zahvaljujući Društvu pedagoga tehničke kulture DNŽ i Udruzi Hydro.

 Za kraj Društvo pedagoga tehničke kulture DNŽ vodilo je i radionicu izrade božićnih ukrasa 3D olovkom. Kreativnosti za izradu zanimljivih ukrasa nije nedostajalo.

 

Šarena zima ni ovaj put nije mogla proći bez dobre glazbe i popularnih rock hitova. Okupljene su zabavili mladi bendovi Burning Phoenix i Quake 67.

 

 

Niže u galeriji pogledajte kako je sve izgledalo.


NOVOSTI

Izložba radova učenika Umjetničke škole koji su nastali u sklopu radionice `Ovaj grad treba postere!´

Završna Masterclass radionica na kojoj će učenici Umjetničke škole javno predstaviti svoje radove održat će se u ljetnikovcu Bunić-Kaboga u nedjelju 1. ožujka, s početkom u 11 sati.Aeroklub Nimbus organizira pravu poslasticu za ljubitelje adrenalina!

Aeroklub Nimbus po prvi put, kao klub, organizira školu padobranstva za svoje članove i za sve zainteresirane sugrađane. 


Predavanje Kulturno-turistička valorizacija dubrovačkih ljetnikovaca

Projekt „Dubrovački ljetnikovci online 2“ financira Grad Dubrovnik, Upravni odjel za urbanizam, prostorno planiranje i zaštitu okoliša.


Radionica Uvod u SEO optimizaciju

Posljednjih nekoliko godina mnogo se priča o SEO optimizaciji, a malo ljudi zna što je zapravo to.