Završen znanstveni program Šarene zime u Uvali – lemilo se i programiralo uz poznate rock hitove

Autor: , 29-12-2019
Fotografirao: informadur
Završen znanstveni program Šarene zime u Uvali – lemilo se i programiralo uz poznate rock hitove
Drugi dan znanstvene Šarene zime u Uvali održan je u nedjelju, 29. prosinca. Kako prvi, tako i drugi dan ponudio je najmlađima brojne zanimljivosti iz svijeta tehnologije.

Jutro je započelo s dvije radionice Informatičkog kluba Futura. U „Božićnoj radionici lemljenja“ mladi su mogli naučiti kako lemiti različite komponente, a još su se više zabavili kroz radionicu „Programiranje bez ekrana“ u kojoj su pravilno slažući elemente mogli na polju pokrenuti malog kockastog robota.

 Posebno zanimljivo bilo je na radionici brodomaketarstva Modelarskog instituta Nave Dumins. Izrađivale su se prave male barke i brodice, baš kao one koje možemo vidjeti na našem moru. Upravo na moru i brodu je potrebno znati pravilno vezati čvor, pa se i to moglo naučiti zahvaljujući Društvu pedagoga tehničke kulture DNŽ i Udruzi Hydro.

 Za kraj Društvo pedagoga tehničke kulture DNŽ vodilo je i radionicu izrade božićnih ukrasa 3D olovkom. Kreativnosti za izradu zanimljivih ukrasa nije nedostajalo.

 

Šarena zima ni ovaj put nije mogla proći bez dobre glazbe i popularnih rock hitova. Okupljene su zabavili mladi bendovi Burning Phoenix i Quake 67.

 

 

Niže u galeriji pogledajte kako je sve izgledalo.


NOVOSTI

Obiteljske filmske večeri u Kinu Jadran

Već s prvim danom lipnja, u ponedjeljak, Kinematografi Dubrovnik otvaraju svoju ljetnu rezidenciju unutar zidina – Kino Jadran.


Prijavite se za Social Impact Award 2020

Zanimaju vas poduzetništvo, društveni utjecaj, generiranje ideja i poslovno modeliranje? Ako je vaš odgovor DA, mogli biste sudjelovati u Social Impact Award programu.


POSTKORONA ANTISTRESS COFFEE - Šot je omaj gulao?

U sklopu virtualnog programa Centra za mlade Dubrovnik Udruga Bonsai i Volonterski centar Dubrovnik organiziraju još jedno u nizu događanje koje je obilježilo vrijeme korone, a to je POSTKORONA ANTISTRESS COFFEE.