Gluhonijemi violinisti Violinmusic4all nastupit će sutra na Šarenoj zimi u Uvali

Autor: , 04-01-2020
Fotografirao: violinmusic4all
Gluhonijemi violinisti Violinmusic4all nastupit će sutra na Šarenoj zimi u Uvali
Posebna atrakcija programa Šarene zime u Uvali u nedjelju bit će nastup gluhonijemih violinista Violinmusic4all u 11.30 sati na pozornici pored fontane u sklopu programa Zagi Eventa.
 
Violinmusic4all je projekt koja počiva na značajnoj inovaciji i predstavlja metodologiju učenja sviranja violine posvećene gluhima, te obuhvaća širi spektar djece i odraslih s mentalnim i fizičkim poteškoćama.
 
Projekt je osmislila hrvatska violinistica Renata Novoselec koja je u više od deset godina rada na metodi postigla domaće i međunarodne uspjehe. U Hrvatskoj je projekt stekao veliku pozornost medija, privukao zainteresiranost institucija, stručne i široke javnosti.
 
Dodatna snaga projekta je i internacionalna prepoznatost, kao što je gostovanje učenika u Švedskoj, u Europskom domu u Stockholmu, gdje je svirao pred stotinu stranih diplomata i visokih uzvanika. Projekt podržavaju eminentna imena iz glazbe: Julian Rachlin, Ono Kazushi, Roby Lakatos, maestro David Danzmayr,  Thomas Sanderling koji je ujedno i izjavio kako je metoda revolucionarna, ne samo u svijetu glazbe, već i u svijetu gluhih osoba. Projekt je također podržao legendarni kontrabasist Gary Karr, te brojni drugi umjetnici iz Hrvatske i svijeta. 

NOVOSTI

Obiteljske filmske večeri u Kinu Jadran

Već s prvim danom lipnja, u ponedjeljak, Kinematografi Dubrovnik otvaraju svoju ljetnu rezidenciju unutar zidina – Kino Jadran.


Prijavite se za Social Impact Award 2020

Zanimaju vas poduzetništvo, društveni utjecaj, generiranje ideja i poslovno modeliranje? Ako je vaš odgovor DA, mogli biste sudjelovati u Social Impact Award programu.


POSTKORONA ANTISTRESS COFFEE - Šot je omaj gulao?

U sklopu virtualnog programa Centra za mlade Dubrovnik Udruga Bonsai i Volonterski centar Dubrovnik organiziraju još jedno u nizu događanje koje je obilježilo vrijeme korone, a to je POSTKORONA ANTISTRESS COFFEE.