Otvorena izložba fotografija `Šarena zima u Uvali´ Katarine Radonić

Autor: , 05-01-2020
Fotografirao: informadur
Otvorena izložba fotografija `Šarena zima u Uvali´ Katarine Radonić
  Izložba fotografija „Šarena zima u Uvali“ autorice Katarine Radonić otvorena je u nedjelju, 5. siječnja u Sunset Beach Baru u sklopu programa posljednjeg dana Šarene zime u Uvali.

Izložbu je organizirala Udruga za mlade Maro i Baro u suradnji s Upravnim odjelom za obrazovanje, šport, socijalnu skrb i civilno društvo, a otvorili su je predstavnica Udruge Mirna Jokić, zamjenik pročelnika Upravnog odjela Miho Katičić te predsjednik Gradskog vijeća Marko Potrebica.

Prilikom otvaranja predstavnica Udruge Maro i Baro Mirna Jokić istaknula je kako se Udruga trudi uvijek  promovirati mlade i kreativne umjetnike, baš kao što je to u ovom slučaju Katarina Radonić. Zamjenik pročelnika UO za obrazovanje, šport, socijalnu skrb i civilno društvo uputio je riječi zadovoljstva ostvarenom izložbom, ali i cijelim programom Šarene zime u Uvali kroz koju su djelovali brojni mladi kreativci. Zahvalio je i svima koji su pomogli da se ovogodišnji program ostvari.

Sama autorica također je uputila riječi zahvale na povjerenju koje joj je ukazano te kazala kako se nada da je uspjela prenijeti djelić doživljaja Šarene zime onako kako ga je ona vidjela.

Pri samom kraju predsjednik Gradskog vijeća čestitao je Katarini na izložbi kazavši kako fotografije zaista prikazuju emocije zbog kojih sve ovo što rade ima smisla, a to su sreća i radost. Dodao je i kako se osjeća kao Grinč jer mora zatvoriti program Šarene zime u Uvali, ali i kako je iznimno zadovoljan ostvarenim programom. „Gradonačelnik i ja imamo malu djecu pa uvijek ističemo Šarenu zimu u Uvali, vjerujem kako će dogodine biti više sredstava i dodatnog programa jer to našoj djeci treba. Svi možemo uzeti tisuće kuna i dovesti renomirane glazbenike na Stradun i napraviti ugođaj, ali ovo u Uvali je događaj za našu djecu i hvala svima od srca koji su ovom programu dali doprinos. I moja djeca su sudjelovala u programima tako da je sreća koju vidite na slikama dokaz da je ove godine zaista napravljen dobar posao. Vidimo se dogodine!“ – poručio je Potrebica.

 

 

 

O autorici:

Katarina Radonić ljubav prema fotografiji počela je otkrivati još kada je imala 10 godina kada je u ruke primila svoj prvi fotoaparat igračku, a od tada ljubav prema fotografiji samo je rasla. Inspiraciju pronalazi u svemu što je okružuje, bilježeći trenutke kroz objektiv stvara slagalicu koja bi trebala prikazati ljepotu koju vidi u trenutku. Tijekom studija unutarnjeg dizajna na Brera Fine Arts Academy u Milanu stvorila je još veći osjećaj za estetsku fotografiju koji je vidljiv u njezinom radu. Katarina uvijek ističe kako ljubav prema fotografiji i dalje pronalazi u sebi, to jest u onoj djevojčici koja je primila fotoaparat i od tada ga više nikad nije pustila.

 

 

 

 

 

 

Izložba Šarena zima Katarina Radonić

NOVOSTI

„Našu glazbu zamišljamo kao onu koja svira nakon koncerta“ -  razgovor s Melkom Dragojevićem, članom benda SFT

U ovotjednom izdanju Ure od Informadura imali smo priliku razgovarati s mladim glazbenikom Melkom Dragojevićem, članom benda SFT.


Volontiranjem do Finske

Traže se 2 volontera za sudjelovanje u projektu #YOUTHere! Volonteri će sudjelovati u timskom volonterskom kampu u Finskoj kroz ERASMUS+ programe mobilnosti.


Kultna Casablanca za Valentinovo u Visiji

Film koji se ne zaboravlja, složit će se malo starije generacije, a vjerujemo i one mlađe koje imaju priliku pogledati ovu kultnu ljubavnu dramu na Dan ljubavi u Dvorani Visia.


U srijedu još jedan Forum mladih - Mladi kantautori i bendovi

Nakon bogate i lijepe manifestacije u kojoj su djeca i mladi pokazali na koje se sve načine izražavaju filmskim jezikom, pred nama je još jedan zanimljiv Forum mladih.


Simulacija Gradskog vijeća za mlade – Naučite kako biti aktivnim građanima

Riječ je o aktivnostima kroz koje bi mladi trebali naučiti kako funkcionira donešenje odluka na razini lokalne vlasti, ali i na koji način oni sami mogu biti ti koji će kroz vlastiti aktivizam doprinjeti boljitku društva.