Osmisli radio dramu i otputuj u London s 2500 funti

Autor: , 09-01-2020
Fotografirao: informadur
Osmisli radio dramu i otputuj u London s 2500 funti
British Council i BBC World Service organiziraju natjecanje za najbolju radiodramu u trajanju od 53 minute. Sudjelovati mogu svi stariji od 18 godina koji žive izvan Velike Britanije.

Natjecanje se odvija u dvjema kategorijama – jedna je namijenjena autorima kojima je engleski jezik materinji, a druga autorima kojima nije materinji. Svakako, predstava treba biti napisana na engleskom jeziku i ne smije biti objavljena. Tema može biti po odabiru sudionika, ali je važno istaknuti da smije sadržavati maksimalno šest središnjih likova.

Nagrađuju se dva najbolja rada iz obje kategorije, a pobjednici će osvojiti 2500 funti i putovanje u London kada će se prikazati njihova predstava na BBC World Serviceu.

Prijaviti se možete do 31. siječnja 2020. godine, a detalje natječaja pronađite na https://www.bbc.co.uk/programmes/articles/5J6bfwwQ4G0044HZ5Skt33w/the-international-radio-playwriting-competition-2020


NOVOSTI

Nakon uspješne premijere plesna predstava Mali princ i ovaj tjedan u kazalištu

Plesna predstava Mali princ u režiji i produkciji Plesno - edukativne udruge Convivo i ovaj tjedan odigrat će se na daskama koje život znače u Kazalištu Marina Držića.


Studenti sportaši iskoristite stipendiju OTP banke

OTP banka d.d. dodjeljuje jednu stipendiju za period od 1. listopada 2019. do 30. rujna 2020. godine (12 mjeseci).


Sviđa li se studentima hrana u menzi? - Pročitajte do kojeg su zaključka došli u Udruzi KORAK

Istraživanje o kvaliteti studentske prehrane u gradu Dubrovniku provedeno je u organizaciji Udruge za kreativno-održivi razvoj i konkurentnost (KORAK Dubrovnik) putem anketnih listića na uzorku od 212 studenata u gradu Dubrovniku.


Snimajte, montirajte i prikazujte! – Razgovor s Mirom Bronzićem o filmu i mladima

U srijedu, 22. siječnja, održana je prva ovogodišnja radionica Foruma mladih ona posvećena filmu. Suorganizator Radionice filmskog stvaralaštva djece i mladih je Miro Bronzić, voditelj Ljetne škole Filma Šipan, a susret s njim bio je prava prilika


Za studiranje u Škotskoj čeka vas 130 stipendija

The Data Lab širi svoj program stipendiranja te ove godine nudi 130 potpunih stipendija za postdiplomski studij na  11 škotskih sveučilišta. Neka od sveučilišta su Aberdeen, Dundee, Edinburgh, Glasgow, Stirling i  West of Scotland.