Nacrtaj svemir baš kako ga ti zamišljaš pa možda po tebi bude nazvan satelit!

Autor: , 10-01-2020
Fotografirao: galileocontest
Nacrtaj svemir baš kako ga ti zamišljaš pa možda po tebi bude nazvan satelit!
Otvoren je natječaj za crtanje za djecu rođenu između 2008. i 2013. godine.

Sve što je potrebno je nacrtati prvu asocijaciju na svemir – zvijezde, planeti, izvanzemaljci, sunčev sustav ili nešto slično – te sliku u JPG ili PNG formatu učitati na https://ec.europa.eu/growth/sectors/space/galileo/drawing-competition/registration_hr

Moguće je upotrijebiti bilo koji alat za crtanje, slikanje ili bojanje kao što su kistovi, olovke, flomasteri, šljokice i ljepilo, a može se prijaviti i 3D crtež.

Crteže je moguće prijaviti do 31. siječnja 2020. godine, a svako dijete može prijaviti samo jedan crtež.

Sretan pobjednik ili pobjednica bit će pozvani na svečanost dodjele nagrada koja će uključivati dodjelu nagrada i konferenciju za novinare organizirane u Zagrebu. Nacionalni pobjednik bit će pozvan na svečanu dodjelu, zajedno s jednim roditeljem gdje će mu/joj biti dodijeljena glavna nagrada – jedan od tri satelita Galileo nosit će njegovo ili njezino ime! Primit će i certifikat i pehar.

 

Više detalja pronađite na https://ec.europa.eu/croatia/news/galileo_contest_for_children_2019_hr?fbclid=IwAR05NRa3aydZhKl6PYwr7Gg9piJYcxWFLaD5IJSZD8fdPjNH6ajgqFh97V4


NOVOSTI

Nakon uspješne premijere plesna predstava Mali princ i ovaj tjedan u kazalištu

Plesna predstava Mali princ u režiji i produkciji Plesno - edukativne udruge Convivo i ovaj tjedan odigrat će se na daskama koje život znače u Kazalištu Marina Držića.


Studenti sportaši iskoristite stipendiju OTP banke

OTP banka d.d. dodjeljuje jednu stipendiju za period od 1. listopada 2019. do 30. rujna 2020. godine (12 mjeseci).


Sviđa li se studentima hrana u menzi? - Pročitajte do kojeg su zaključka došli u Udruzi KORAK

Istraživanje o kvaliteti studentske prehrane u gradu Dubrovniku provedeno je u organizaciji Udruge za kreativno-održivi razvoj i konkurentnost (KORAK Dubrovnik) putem anketnih listića na uzorku od 212 studenata u gradu Dubrovniku.


Snimajte, montirajte i prikazujte! – Razgovor s Mirom Bronzićem o filmu i mladima

U srijedu, 22. siječnja, održana je prva ovogodišnja radionica Foruma mladih ona posvećena filmu. Suorganizator Radionice filmskog stvaralaštva djece i mladih je Miro Bronzić, voditelj Ljetne škole Filma Šipan, a susret s njim bio je prava prilika


Za studiranje u Škotskoj čeka vas 130 stipendija

The Data Lab širi svoj program stipendiranja te ove godine nudi 130 potpunih stipendija za postdiplomski studij na  11 škotskih sveučilišta. Neka od sveučilišta su Aberdeen, Dundee, Edinburgh, Glasgow, Stirling i  West of Scotland.