Nacrtaj svemir baš kako ga ti zamišljaš pa možda po tebi bude nazvan satelit!

Autor: , 10-01-2020
Fotografirao: galileocontest
Nacrtaj svemir baš kako ga ti zamišljaš pa možda po tebi bude nazvan satelit!
Otvoren je natječaj za crtanje za djecu rođenu između 2008. i 2013. godine.

Sve što je potrebno je nacrtati prvu asocijaciju na svemir – zvijezde, planeti, izvanzemaljci, sunčev sustav ili nešto slično – te sliku u JPG ili PNG formatu učitati na https://ec.europa.eu/growth/sectors/space/galileo/drawing-competition/registration_hr

Moguće je upotrijebiti bilo koji alat za crtanje, slikanje ili bojanje kao što su kistovi, olovke, flomasteri, šljokice i ljepilo, a može se prijaviti i 3D crtež.

Crteže je moguće prijaviti do 31. siječnja 2020. godine, a svako dijete može prijaviti samo jedan crtež.

Sretan pobjednik ili pobjednica bit će pozvani na svečanost dodjele nagrada koja će uključivati dodjelu nagrada i konferenciju za novinare organizirane u Zagrebu. Nacionalni pobjednik bit će pozvan na svečanu dodjelu, zajedno s jednim roditeljem gdje će mu/joj biti dodijeljena glavna nagrada – jedan od tri satelita Galileo nosit će njegovo ili njezino ime! Primit će i certifikat i pehar.

 

Više detalja pronađite na https://ec.europa.eu/croatia/news/galileo_contest_for_children_2019_hr?fbclid=IwAR05NRa3aydZhKl6PYwr7Gg9piJYcxWFLaD5IJSZD8fdPjNH6ajgqFh97V4


NOVOSTI

Online program Centra za mlade je iza virtualnog ugla!

Prenosimo u cijelosti objavu Centra za mlade Dubrovnik.


Stres i kako se nositi s njim u vrijeme krize

Psihologinja Suada Salčić donosi nekoliko stručnih savjeta kako lakše prebroditi ovo stresno i nesigurno razdoblje te se osjećati mirnije i opuštenije.


Upitnik o procjeni potreba OCD-a tijekom pandemije koronavirusa

Ured za udruge je u procesu izrade prijedloga mjera za očuvanje radnih mjesta i održivosti djelovanja. Daj svoje mišljenje!


Expelliarmus dosada! JK Rowling lansirala stranicu ''Harry Potter at Home'' za djecu u samoizolaciji

"Harry Potter kod kuće" okuplja brojne izvore povezane s ovom međunarodnom franšizom, uključujući besplatan pristup audio verziji prve knjige u seriji.


Hackathon DATA vs COVID-19; prijave još u tijeku

Hackathon kreće 4. travnja, a cilj je pronaći solucije koje bi olakšale nošenje s aktualnom pandemijom.