Od utorka besplatne slikarske radionice za djecu

Autor: , 16-01-2020
Fotografirao: informadur
Od utorka besplatne slikarske radionice za djecu
Broj polaznika je ograničen!

U organizaciji Odjel za djecu i mlade - Dubrovačke knjižnice Dubrovačkih knjižnica, a povodom programa Feste sv. Vlaha, u Narodnoj knjižnici Grad odvijat će se besplatne slikarske radionice za djecu od 12 godina pa nadalje, koje će voditi akademski slikar Željo Perković. Radionice će se odvijati u Saloči od zrcala utorkom i četvrtkom u sljedećim terminima: 21., 23., 28. i 30. siječnja u 17:30 sati.

Radionica će se sastojati od četiri praktična predavanja u trajanju 60-90 minuta gdje bi se polaznici upoznali s postupkom rada s materijalima koji se rijetko koriste osim u stručnim školama. Također, naučit će raditi i tehniku ulja na platnu na najjednostavniji način. Svaki sudionik dobit će pribor za rad, a tema radionica je sveti Vlaho.

Za radionice se potrebno prijaviti mailom na djecji@dkd.hr ili u inbox Odjela za djecu i mlade Narodne knjižnice Grad.


Željo Perković, akademski slikar i autor brojnih izložbi, koji već godinama tvrdi da ima 27 godina i kategorično ostaje pri toj tvrdnji. Predsjednik i trener u Karate klubu ''KAKATO'' – Dubrovnik. Divemaster sa 500-tinjak zarona što je očigledno ostavilo traga na inspiraciju i izbor motiva.

''Sve što u životu radim, radim isključivo iz ljubavi! Sretna je okolnost da se od toga može živjeti'', kaže Perković.

Neke od njegovih izložbi:

Samostalna izložba Dubrovnik (2011.)
Galerie, Thuillier Paris (2016.)
Carrousel du Louvre Paris (2017.)
La biblioteca ''Angelica'' Rome (2017.)
Saloča od zrcala, Dubrovnik (2018.)


NOVOSTI

Izložba radova učenika Umjetničke škole koji su nastali u sklopu radionice `Ovaj grad treba postere!´

Završna Masterclass radionica na kojoj će učenici Umjetničke škole javno predstaviti svoje radove održat će se u ljetnikovcu Bunić-Kaboga u nedjelju 1. ožujka, s početkom u 11 sati.Aeroklub Nimbus organizira pravu poslasticu za ljubitelje adrenalina!

Aeroklub Nimbus po prvi put, kao klub, organizira školu padobranstva za svoje članove i za sve zainteresirane sugrađane. 


Predavanje Kulturno-turistička valorizacija dubrovačkih ljetnikovaca

Projekt „Dubrovački ljetnikovci online 2“ financira Grad Dubrovnik, Upravni odjel za urbanizam, prostorno planiranje i zaštitu okoliša.


Radionica Uvod u SEO optimizaciju

Posljednjih nekoliko godina mnogo se priča o SEO optimizaciji, a malo ljudi zna što je zapravo to.