Od utorka besplatne slikarske radionice za djecu

Autor: , 16-01-2020
Fotografirao: informadur
Od utorka besplatne slikarske radionice za djecu
Broj polaznika je ograničen!

U organizaciji Odjel za djecu i mlade - Dubrovačke knjižnice Dubrovačkih knjižnica, a povodom programa Feste sv. Vlaha, u Narodnoj knjižnici Grad odvijat će se besplatne slikarske radionice za djecu od 12 godina pa nadalje, koje će voditi akademski slikar Željo Perković. Radionice će se odvijati u Saloči od zrcala utorkom i četvrtkom u sljedećim terminima: 21., 23., 28. i 30. siječnja u 17:30 sati.

Radionica će se sastojati od četiri praktična predavanja u trajanju 60-90 minuta gdje bi se polaznici upoznali s postupkom rada s materijalima koji se rijetko koriste osim u stručnim školama. Također, naučit će raditi i tehniku ulja na platnu na najjednostavniji način. Svaki sudionik dobit će pribor za rad, a tema radionica je sveti Vlaho.

Za radionice se potrebno prijaviti mailom na djecji@dkd.hr ili u inbox Odjela za djecu i mlade Narodne knjižnice Grad.


Željo Perković, akademski slikar i autor brojnih izložbi, koji već godinama tvrdi da ima 27 godina i kategorično ostaje pri toj tvrdnji. Predsjednik i trener u Karate klubu ''KAKATO'' – Dubrovnik. Divemaster sa 500-tinjak zarona što je očigledno ostavilo traga na inspiraciju i izbor motiva.

''Sve što u životu radim, radim isključivo iz ljubavi! Sretna je okolnost da se od toga može živjeti'', kaže Perković.

Neke od njegovih izložbi:

Samostalna izložba Dubrovnik (2011.)
Galerie, Thuillier Paris (2016.)
Carrousel du Louvre Paris (2017.)
La biblioteca ''Angelica'' Rome (2017.)
Saloča od zrcala, Dubrovnik (2018.)


NOVOSTI

Obiteljske filmske večeri u Kinu Jadran

Već s prvim danom lipnja, u ponedjeljak, Kinematografi Dubrovnik otvaraju svoju ljetnu rezidenciju unutar zidina – Kino Jadran.


Prijavite se za Social Impact Award 2020

Zanimaju vas poduzetništvo, društveni utjecaj, generiranje ideja i poslovno modeliranje? Ako je vaš odgovor DA, mogli biste sudjelovati u Social Impact Award programu.


POSTKORONA ANTISTRESS COFFEE - Šot je omaj gulao?

U sklopu virtualnog programa Centra za mlade Dubrovnik Udruga Bonsai i Volonterski centar Dubrovnik organiziraju još jedno u nizu događanje koje je obilježilo vrijeme korone, a to je POSTKORONA ANTISTRESS COFFEE.