Stipendije za studiranje u Poljskoj

Autor: , 17-01-2020
Fotografirao: informadur
Stipendije za studiranje u Poljskoj
Rok za podnošenje prijave na natječaj za stipendiju je 15. svibnja 2020. godine.

Ministarstvo znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske, Agencija za mobilnost i programe Europske unije i poljska nacionalna agencija za akademsku mobilnost (NAWA) pozivaju na podnošenje prijava na natječaj za dodjelu četiriju (4) stipendija za semestralni/djelomičan studij u trajanju od jednog semestra, na poljskim visokim učilištima tijekom akademske godine 2020./2021.

Stipendije su namijenjene studentima preddiplomskog i diplomskog studija, upisanima na visoka učilišta u Republici Hrvatskoj.

Prijava uključuje sljedeće priloge koje treba dostaviti u dva (2) primjerka, na poljskome ili engleskome jeziku:

  • otisnut, ispunjen te potpisan poljski prijavni obrazac dostupan u prilogu;
  • otisnut, ispunjen te potpisan on-line obrazac na hrvatskome jeziku dostupan ovdje;
  • prijepis ocjena cjelokupnoga dosadašnjeg studija (sve razine); studenti diplomskog studija trebaju dodatno priložiti i neovjerenu presliku diplome preddiplomskog studija;
  • životopis u Europass formatu (duljine do najviše dvije stranice);
  • prihvatno pismo poljskoga visokog učilišta;
  • motivacijsko pismo u kojemu je, osim motivacije kandidata, jasno obrazložen odabir poljskoga visokog učilišta;
  • pismo preporuke profesora s matičnoga visokog učilišta;
  • dokaz o znanju poljskoga jezika, odnosno stranoga jezika na kojem se održava studijski program na odabranome poljskome visokom učilištu (minimalno razina B1);
  • neovjerena preslika domovnice.

Svi dokumenti koji nisu u izvorniku na engleskome ili poljskome jeziku trebaju biti dostavljeni u obliku ovjerenoga prijevoda na engleski ili poljski jezik, osim domovnice koja može biti na hrvatskome jeziku.

Kandidati koji dokumentaciju šalju na poljskome jeziku dodatno trebaju priložiti i neslužbeni prijevod sljedećih dokumenata na engleski ili hrvatski jezik: životopis i motivacijsko pismo.

 

 

Detaljne informacije o stipendijama dostupne su na http://www.mobilnost.hr/hr/natjecaji/natjecaj-za-dodjelu-stipendija-republike-poljske-za-semestralni-studij-u-akademskoj-godini-2020-2021/


NOVOSTI

„Našu glazbu zamišljamo kao onu koja svira nakon koncerta“ -  razgovor s Melkom Dragojevićem, članom benda SFT

U ovotjednom izdanju Ure od Informadura imali smo priliku razgovarati s mladim glazbenikom Melkom Dragojevićem, članom benda SFT.


Volontiranjem do Finske

Traže se 2 volontera za sudjelovanje u projektu #YOUTHere! Volonteri će sudjelovati u timskom volonterskom kampu u Finskoj kroz ERASMUS+ programe mobilnosti.


Kultna Casablanca za Valentinovo u Visiji

Film koji se ne zaboravlja, složit će se malo starije generacije, a vjerujemo i one mlađe koje imaju priliku pogledati ovu kultnu ljubavnu dramu na Dan ljubavi u Dvorani Visia.


U srijedu još jedan Forum mladih - Mladi kantautori i bendovi

Nakon bogate i lijepe manifestacije u kojoj su djeca i mladi pokazali na koje se sve načine izražavaju filmskim jezikom, pred nama je još jedan zanimljiv Forum mladih.


Simulacija Gradskog vijeća za mlade – Naučite kako biti aktivnim građanima

Riječ je o aktivnostima kroz koje bi mladi trebali naučiti kako funkcionira donešenje odluka na razini lokalne vlasti, ali i na koji način oni sami mogu biti ti koji će kroz vlastiti aktivizam doprinjeti boljitku društva.