Mala akademija financija - projekt u kojem učenike čeka nagrada od 15 tisuća kuna

Autor: , 20-01-2020
Fotografirao: informadur
Mala akademija financija - projekt u kojem učenike čeka nagrada od 15 tisuća kuna
Večernji list i ove godine provodi projekt "Mala akademija financija" u kojem će učenici osnovnih škola moći svoje znanje o financijama.

U projektu mogu sudjelovati učenici od petog do osmog razreda osnovne škole. Učenici petih i šestih razreda natječu se u kategoriji 1, a učenici 7. i 8. razreda smješteni su u kategoriju 2. Svaki tim koji se natječe mora imati najmanje 20, a najviše 35 učenika.

Učenici trebaju napisati rad o tome zašto je danas važna edukacija o financijskoj pismenosti i što njome žele postići. Kao način izražavanja učenici mogu upotrijebiti: crtanje, fotografija, videofilm, pjesma, strip, kombinirane tehnike.

Edukativni projekt "Mala akademija financija" pokrenuo je Večernji list, u suradnji sa: Udrugom društva za upravljanje mirovinskim fondovima i mirovinskih osiguravajućih društava, zagrebačkim Ekonomskim fakultetom i Ministarstvom znanosti i obrazovanja.

U lipnju na svečanosti u Zagrebu proglasit će se pobjednici u svakoj od kategorija. Dva najuspješnija tima osvojit će 15.000 kuna za svoju osnovnu školu, a svi članovi pobjedničkih timova dobit će tablete.

Prijave su otvorene do 16. veljače.

Detalji natječaja dostupni su na https://m.vecernji.hr/vijesti/ucenici-prijavite-se-na-nagradni-natjecaj-i-osvojite-15-tisuca-kuna-za-svoju-skolu-1372093


NOVOSTI

Obiteljske filmske večeri u Kinu Jadran

Već s prvim danom lipnja, u ponedjeljak, Kinematografi Dubrovnik otvaraju svoju ljetnu rezidenciju unutar zidina – Kino Jadran.


Prijavite se za Social Impact Award 2020

Zanimaju vas poduzetništvo, društveni utjecaj, generiranje ideja i poslovno modeliranje? Ako je vaš odgovor DA, mogli biste sudjelovati u Social Impact Award programu.


POSTKORONA ANTISTRESS COFFEE - Šot je omaj gulao?

U sklopu virtualnog programa Centra za mlade Dubrovnik Udruga Bonsai i Volonterski centar Dubrovnik organiziraju još jedno u nizu događanje koje je obilježilo vrijeme korone, a to je POSTKORONA ANTISTRESS COFFEE.