Mala akademija financija - projekt u kojem učenike čeka nagrada od 15 tisuća kuna

Autor: , 20-01-2020
Fotografirao: informadur
Mala akademija financija - projekt u kojem učenike čeka nagrada od 15 tisuća kuna
Večernji list i ove godine provodi projekt "Mala akademija financija" u kojem će učenici osnovnih škola moći svoje znanje o financijama.

U projektu mogu sudjelovati učenici od petog do osmog razreda osnovne škole. Učenici petih i šestih razreda natječu se u kategoriji 1, a učenici 7. i 8. razreda smješteni su u kategoriju 2. Svaki tim koji se natječe mora imati najmanje 20, a najviše 35 učenika.

Učenici trebaju napisati rad o tome zašto je danas važna edukacija o financijskoj pismenosti i što njome žele postići. Kao način izražavanja učenici mogu upotrijebiti: crtanje, fotografija, videofilm, pjesma, strip, kombinirane tehnike.

Edukativni projekt "Mala akademija financija" pokrenuo je Večernji list, u suradnji sa: Udrugom društva za upravljanje mirovinskim fondovima i mirovinskih osiguravajućih društava, zagrebačkim Ekonomskim fakultetom i Ministarstvom znanosti i obrazovanja.

U lipnju na svečanosti u Zagrebu proglasit će se pobjednici u svakoj od kategorija. Dva najuspješnija tima osvojit će 15.000 kuna za svoju osnovnu školu, a svi članovi pobjedničkih timova dobit će tablete.

Prijave su otvorene do 16. veljače.

Detalji natječaja dostupni su na https://m.vecernji.hr/vijesti/ucenici-prijavite-se-na-nagradni-natjecaj-i-osvojite-15-tisuca-kuna-za-svoju-skolu-1372093


NOVOSTI

Izložba radova učenika Umjetničke škole koji su nastali u sklopu radionice `Ovaj grad treba postere!´

Završna Masterclass radionica na kojoj će učenici Umjetničke škole javno predstaviti svoje radove održat će se u ljetnikovcu Bunić-Kaboga u nedjelju 1. ožujka, s početkom u 11 sati.Aeroklub Nimbus organizira pravu poslasticu za ljubitelje adrenalina!

Aeroklub Nimbus po prvi put, kao klub, organizira školu padobranstva za svoje članove i za sve zainteresirane sugrađane. 


Predavanje Kulturno-turistička valorizacija dubrovačkih ljetnikovaca

Projekt „Dubrovački ljetnikovci online 2“ financira Grad Dubrovnik, Upravni odjel za urbanizam, prostorno planiranje i zaštitu okoliša.


Radionica Uvod u SEO optimizaciju

Posljednjih nekoliko godina mnogo se priča o SEO optimizaciji, a malo ljudi zna što je zapravo to.