Mala akademija financija - projekt u kojem učenike čeka nagrada od 15 tisuća kuna

Autor: , 20-01-2020
Fotografirao: informadur
Mala akademija financija - projekt u kojem učenike čeka nagrada od 15 tisuća kuna
Večernji list i ove godine provodi projekt "Mala akademija financija" u kojem će učenici osnovnih škola moći svoje znanje o financijama.

U projektu mogu sudjelovati učenici od petog do osmog razreda osnovne škole. Učenici petih i šestih razreda natječu se u kategoriji 1, a učenici 7. i 8. razreda smješteni su u kategoriju 2. Svaki tim koji se natječe mora imati najmanje 20, a najviše 35 učenika.

Učenici trebaju napisati rad o tome zašto je danas važna edukacija o financijskoj pismenosti i što njome žele postići. Kao način izražavanja učenici mogu upotrijebiti: crtanje, fotografija, videofilm, pjesma, strip, kombinirane tehnike.

Edukativni projekt "Mala akademija financija" pokrenuo je Večernji list, u suradnji sa: Udrugom društva za upravljanje mirovinskim fondovima i mirovinskih osiguravajućih društava, zagrebačkim Ekonomskim fakultetom i Ministarstvom znanosti i obrazovanja.

U lipnju na svečanosti u Zagrebu proglasit će se pobjednici u svakoj od kategorija. Dva najuspješnija tima osvojit će 15.000 kuna za svoju osnovnu školu, a svi članovi pobjedničkih timova dobit će tablete.

Prijave su otvorene do 16. veljače.

Detalji natječaja dostupni su na https://m.vecernji.hr/vijesti/ucenici-prijavite-se-na-nagradni-natjecaj-i-osvojite-15-tisuca-kuna-za-svoju-skolu-1372093


NOVOSTI

Radionica Foruma mladih ``Rukama složeno ´´ u još do sada nikad viđenom formatu

Izložba "Rukama složeno" kao završnica druge radionice Foruma mladih za školsku godinu 2020/21, otvorena je 25. studenog u Centru za mlade Dubrovnik.


Predavanje hrvatskog fizičara Ivana Puljka – Postanak, evolucija i kraj svemira.

U Centru za mlade Dubrovnik u petak, 4. prosinca, u 18 sati hrvatski fizičar, profesor i političar Ivica Puljak održat će predavanje „Postanak, evolucija i kraj svemira“.


Online predstavljanje rezultata projekta Mjesto zajednice – razvoj društveno-kulturnog centra u Lazaretima

Projekt „Mjesto zajednice – razvoj društveno-kulturnog centra Lazareti“ sufinancirala je Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.


Prigodnim programom u Centru za mlade Dubrovnik obilježen Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama

Istaknuto kako je važno osvijestiti žrtve kako krivnja nije na njima.


Sedmi Dani kulturnih i kreativnih industrija

Dubrovačka razvojna agencija DURA i Grad Dubrovnik pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske, sedmu godinu zaredom održavaju manifestaciju “Dani kreativnih i kulturnih industrija”.