Dajte i vi prijedlog za nacrt Nacionalnog programa za mlade

Autor: , 22-01-2020
Fotografirao: e-savjetovanje
Dajte i vi prijedlog za nacrt Nacionalnog programa za mlade
Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku pokrenulo je javno savjetovanje o nacrtu Nacionalnog programa za mlade za razdoblje od 2020. do 2024. godine. Mladim osobama se u Hrvatskoj smatraju osobe od 15 do 30 godina starosti.

Spomenuti nacionalni program obuhvaća devet strateških područja djelovanja: 1.Obrazovanje, znanost i cjeloživotno učenje; 2.Zapošljavanje i poduzetništvo; 3.Aktivno sudjelovanje mladih i održivi razvoj zajednice; 4.Socijalna uključenost; 5.Zdravlje i sport; 6.Mladi u ruralnim područjima; 7.Kultura; 8.Rad s mladima; 9.Mladi u europskom i globalnom okruženju. Nacrt Nacionalnog programa za mlade sadrži i preporuke jedinicama lokalne i područne (regionalne) samouprave.

Javno savjetovanje o nacrtu Nacionalnog programa za mlade za razdoblje od 2020. do 2024. godine traje do nedjelje (9. veljače).

Svoje prijedloge i komentare građeni mogu dati na https://esavjetovanja.gov.hr/Econ/MainScreen?EntityId=13290&fbclid=IwAR2x83q0UYFUitxijqXBak_20pj0L0zJ7_cPMzyEjojXDbSqkkXsYFZrWHA


NOVOSTI

Stipendije Ministarstva mora, prometa i infrastrukture

Stipendije se dodjeljuju za akademsku, to jest školsku godinu, 2020/2021.


Važna vijest za sve koji studiraju ili planiraju studirati u Americi

Strani studenti koji se obrazuju u SAD-u neće moći ući u zemlju ako se nastavi s online nastavom, a ako su već ondje – morat će otići.


I ove srijede besplatne radionice za školski i predškolski uzrast u ljetnikovcu Skočibuha

U sklopu projekta #kulturauđiru, Odjel za djecu i mlade Dubrovačkih knjižnica i ove srijede organizira besplatne radionice za školski i predškolski uzrast u ljetnikovcu Skočibuha ( ul. Anice Bošković 28).


Završnica #kulturauđiru u Parku Pile

Završnica projekta Kultura u điru održat će se u četvrtak, 9. srpnja u parku u Pilama.


Centar za mlade Dubrovnik ima novi logo!

Novi vizualni identitet.