Dajte i vi prijedlog za nacrt Nacionalnog programa za mlade

Autor: , 22-01-2020
Fotografirao: e-savjetovanje
Dajte i vi prijedlog za nacrt Nacionalnog programa za mlade
Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku pokrenulo je javno savjetovanje o nacrtu Nacionalnog programa za mlade za razdoblje od 2020. do 2024. godine. Mladim osobama se u Hrvatskoj smatraju osobe od 15 do 30 godina starosti.

Spomenuti nacionalni program obuhvaća devet strateških područja djelovanja: 1.Obrazovanje, znanost i cjeloživotno učenje; 2.Zapošljavanje i poduzetništvo; 3.Aktivno sudjelovanje mladih i održivi razvoj zajednice; 4.Socijalna uključenost; 5.Zdravlje i sport; 6.Mladi u ruralnim područjima; 7.Kultura; 8.Rad s mladima; 9.Mladi u europskom i globalnom okruženju. Nacrt Nacionalnog programa za mlade sadrži i preporuke jedinicama lokalne i područne (regionalne) samouprave.

Javno savjetovanje o nacrtu Nacionalnog programa za mlade za razdoblje od 2020. do 2024. godine traje do nedjelje (9. veljače).

Svoje prijedloge i komentare građeni mogu dati na https://esavjetovanja.gov.hr/Econ/MainScreen?EntityId=13290&fbclid=IwAR2x83q0UYFUitxijqXBak_20pj0L0zJ7_cPMzyEjojXDbSqkkXsYFZrWHA


NOVOSTI

Rekreiraj naslovnicu knjige i sudjeluj u nagradnom natječaju

Hoću knjigu provodi Nagradni natječaj naziva “Lice s naslovnice” koji je otvoren do 8. svibnja 2020. godine.


Online program Centra za mlade je iza virtualnog ugla!

Prenosimo u cijelosti objavu Centra za mlade Dubrovnik.


Stres i kako se nositi s njim u vrijeme krize

Psihologinja Suada Salčić donosi nekoliko stručnih savjeta kako lakše prebroditi ovo stresno i nesigurno razdoblje te se osjećati mirnije i opuštenije.


Upitnik o procjeni potreba OCD-a tijekom pandemije koronavirusa

Ured za udruge je u procesu izrade prijedloga mjera za očuvanje radnih mjesta i održivosti djelovanja. Daj svoje mišljenje!


Expelliarmus dosada! JK Rowling lansirala stranicu ''Harry Potter at Home'' za djecu u samoizolaciji

"Harry Potter kod kuće" okuplja brojne izvore povezane s ovom međunarodnom franšizom, uključujući besplatan pristup audio verziji prve knjige u seriji.