Dajte i vi prijedlog za nacrt Nacionalnog programa za mlade

Autor: , 22-01-2020
Fotografirao: e-savjetovanje
Dajte i vi prijedlog za nacrt Nacionalnog programa za mlade
Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku pokrenulo je javno savjetovanje o nacrtu Nacionalnog programa za mlade za razdoblje od 2020. do 2024. godine. Mladim osobama se u Hrvatskoj smatraju osobe od 15 do 30 godina starosti.

Spomenuti nacionalni program obuhvaća devet strateških područja djelovanja: 1.Obrazovanje, znanost i cjeloživotno učenje; 2.Zapošljavanje i poduzetništvo; 3.Aktivno sudjelovanje mladih i održivi razvoj zajednice; 4.Socijalna uključenost; 5.Zdravlje i sport; 6.Mladi u ruralnim područjima; 7.Kultura; 8.Rad s mladima; 9.Mladi u europskom i globalnom okruženju. Nacrt Nacionalnog programa za mlade sadrži i preporuke jedinicama lokalne i područne (regionalne) samouprave.

Javno savjetovanje o nacrtu Nacionalnog programa za mlade za razdoblje od 2020. do 2024. godine traje do nedjelje (9. veljače).

Svoje prijedloge i komentare građeni mogu dati na https://esavjetovanja.gov.hr/Econ/MainScreen?EntityId=13290&fbclid=IwAR2x83q0UYFUitxijqXBak_20pj0L0zJ7_cPMzyEjojXDbSqkkXsYFZrWHA


NOVOSTI

„Našu glazbu zamišljamo kao onu koja svira nakon koncerta“ -  razgovor s Melkom Dragojevićem, članom benda SFT

U ovotjednom izdanju Ure od Informadura imali smo priliku razgovarati s mladim glazbenikom Melkom Dragojevićem, članom benda SFT.


Volontiranjem do Finske

Traže se 2 volontera za sudjelovanje u projektu #YOUTHere! Volonteri će sudjelovati u timskom volonterskom kampu u Finskoj kroz ERASMUS+ programe mobilnosti.


Kultna Casablanca za Valentinovo u Visiji

Film koji se ne zaboravlja, složit će se malo starije generacije, a vjerujemo i one mlađe koje imaju priliku pogledati ovu kultnu ljubavnu dramu na Dan ljubavi u Dvorani Visia.


U srijedu još jedan Forum mladih - Mladi kantautori i bendovi

Nakon bogate i lijepe manifestacije u kojoj su djeca i mladi pokazali na koje se sve načine izražavaju filmskim jezikom, pred nama je još jedan zanimljiv Forum mladih.


Simulacija Gradskog vijeća za mlade – Naučite kako biti aktivnim građanima

Riječ je o aktivnostima kroz koje bi mladi trebali naučiti kako funkcionira donešenje odluka na razini lokalne vlasti, ali i na koji način oni sami mogu biti ti koji će kroz vlastiti aktivizam doprinjeti boljitku društva.