Počinju upisi u Školu društvene pravednosti Friedrich Ebert

Autor: , 28-01-2020
Fotografirao: Friedrich-Ebert-Stiftung Zagreb
Počinju upisi u Školu društvene pravednosti Friedrich Ebert
Škola društvene pravednosti Friedrich Ebert obrazovni je program za mlade političke i društvene aktiviste progresivne ljevice u Hrvatskoj. Program Škole održavat će se tijekom pet vikenda u 2020. godini.

Sudjelovanje u programu Škole nudi mladim aktivistima priliku:
• za upoznavanje s aktualnim političkim zbivanjima i društvenim problemima u Hrvatskoj, Europi i svijetu
• za razvoj sposobnosti kritičkog mišljenja, debatiranja i izgradnje vlastitih ideja o aktualnim temama u sučeljavanju s drugim mišljenjima i uz potporu stručnih predavača i moderatora
• za susret s drugim mladim aktivistima iz Hrvatske, intenzivnu razmjenu ideja i društveno povezivanje i umrežavanje koje će im pomoći u njihovu aktivizmu.

Program će se na Sljemenu, u hotelu Snježna kraljica. Troškove sudjelovanja u programu (troškove boravka i organizirani prijevoz centar Zagreba-Sljeme-centar Zagreba) snosi Zaklada Friedrich Ebert, a sudionici pokrivaju put do Zagreba. Od polaznika se očekuje da sudjeluju u svih pet susreta.

Svaki od vikenda posvećen je jednoj temi prema sljedećem planu:
• 20.-23. ožujka Obrazovanje i društvena pravednost
• 24.-26. travnja Aktualni procesi u Europskoj uniji, održivi razvoj te regionalna politika
• 5.-7. lipnja Ekonomski razvoj i ekonomske politike u Hrvatskoj
• 28.-30. kolovoza Rad i socijalna pitanja
• 25.-27. rujna Good governance i korupcija

Detaljnije o programu pronađite na https://www.fes-croatia.org/fileadmin/user_upload/200121_Poziv_za_prijavu_za_sudjelovanje.pdf?fbclid=IwAR3ty6uMu2noXrX4xRJ6VKrLJhR0oB156FT-0AkT-SiZbXMxm-mVLyYkPT8


NOVOSTI

Obiteljske filmske večeri u Kinu Jadran

Već s prvim danom lipnja, u ponedjeljak, Kinematografi Dubrovnik otvaraju svoju ljetnu rezidenciju unutar zidina – Kino Jadran.


Prijavite se za Social Impact Award 2020

Zanimaju vas poduzetništvo, društveni utjecaj, generiranje ideja i poslovno modeliranje? Ako je vaš odgovor DA, mogli biste sudjelovati u Social Impact Award programu.


POSTKORONA ANTISTRESS COFFEE - Šot je omaj gulao?

U sklopu virtualnog programa Centra za mlade Dubrovnik Udruga Bonsai i Volonterski centar Dubrovnik organiziraju još jedno u nizu događanje koje je obilježilo vrijeme korone, a to je POSTKORONA ANTISTRESS COFFEE.