Zbog tehničkih poteškoća produljen rok za prijave na natječaj Erasmus+ i ESS za 2020.

Autor: , 04-02-2020
Fotografirao: ampeu
Zbog tehničkih poteškoća produljen rok za prijave na natječaj Erasmus+ i ESS za 2020.
Odluka o produljenju roka donesena je zbog tehničkih poteškoća zbog kojih određeno vrijeme nije bila moguća online prijava projekata.

Europska komisija je produljila rok za podnošenje prijava na natječaj za programe Erasmus+ i Europske snage solidarnosti s 5. veljače na 11. veljače 2020. do 12 sati po briselskom vremenu. 

Tehnički timovi Europske komisije otklonili su probleme na IT sustavu, ali su i dalje moguće određene poteškoće s prijavama za sljedeće aktivnosti:

 Program Erasmus+:

  • Mobilnost pojedinaca u području obrazovanja, osposobljavanja i mladih  (KA101), (KA102), (KA103), (KA104), (KA105), (KA107)
  • Akreditacija nacionalnog konzorcija za mobilnost u visokom obrazovanju (KA108)
  • Projekti mobilnosti za učenike i osoblje u strukovnom obrazovanju i osposobljavanju s poveljom Erasmus+ za mobilnost u strukovnom obrazovanju i osposobljavanju (KA116)
  • Strateška partnerstva u području mladih (KA205)
  • Projekti u okviru Dijaloga s mladima (KA347)

 

Program Europske snage solidarnosti:

  • ESC11 Volonterski projekti
  • ESC21 Stažiranje i zaposlenje
  • ESC31 Projekti solidarnosti

 

Europska komisija poduzima daljnje korake za uklanjanje svih poteškoća.

 

U kontekstu izbijanja koronavirusa u Kini Generalna uprava za obrazovanje, mlade, sport i kulturu Europske komisije savjetuje svima  koji sudjeluju u programima Erasmus+ i Europske snage solidarnosti, a trenutačno su na području pogođenom zarazom ili planiraju dolazak ili odlazak s takvih područja, da zatraže pomoć od veleposlanstava, konzulata ili počasnih konzulata svoje države u toj zemlji. Također je važno redovito pratiti informacije i preporuke svojih nacionalnih vlasti i Svjetske zdravstvene organizacije.

Više pronađite na https://www.mobilnost.hr/hr/novosti/vazna-obavijest-korisnicima-programa-erasmus-i-europske-snage-solidarnosti-zbog-izbijanja-koronavirusa/


NOVOSTI

Obiteljske filmske večeri u Kinu Jadran

Već s prvim danom lipnja, u ponedjeljak, Kinematografi Dubrovnik otvaraju svoju ljetnu rezidenciju unutar zidina – Kino Jadran.


Prijavite se za Social Impact Award 2020

Zanimaju vas poduzetništvo, društveni utjecaj, generiranje ideja i poslovno modeliranje? Ako je vaš odgovor DA, mogli biste sudjelovati u Social Impact Award programu.


POSTKORONA ANTISTRESS COFFEE - Šot je omaj gulao?

U sklopu virtualnog programa Centra za mlade Dubrovnik Udruga Bonsai i Volonterski centar Dubrovnik organiziraju još jedno u nizu događanje koje je obilježilo vrijeme korone, a to je POSTKORONA ANTISTRESS COFFEE.