Zbog tehničkih poteškoća produljen rok za prijave na natječaj Erasmus+ i ESS za 2020.

Autor: , 04-02-2020
Fotografirao: ampeu
Zbog tehničkih poteškoća produljen rok za prijave na natječaj Erasmus+ i ESS za 2020.
Odluka o produljenju roka donesena je zbog tehničkih poteškoća zbog kojih određeno vrijeme nije bila moguća online prijava projekata.

Europska komisija je produljila rok za podnošenje prijava na natječaj za programe Erasmus+ i Europske snage solidarnosti s 5. veljače na 11. veljače 2020. do 12 sati po briselskom vremenu. 

Tehnički timovi Europske komisije otklonili su probleme na IT sustavu, ali su i dalje moguće određene poteškoće s prijavama za sljedeće aktivnosti:

 Program Erasmus+:

  • Mobilnost pojedinaca u području obrazovanja, osposobljavanja i mladih  (KA101), (KA102), (KA103), (KA104), (KA105), (KA107)
  • Akreditacija nacionalnog konzorcija za mobilnost u visokom obrazovanju (KA108)
  • Projekti mobilnosti za učenike i osoblje u strukovnom obrazovanju i osposobljavanju s poveljom Erasmus+ za mobilnost u strukovnom obrazovanju i osposobljavanju (KA116)
  • Strateška partnerstva u području mladih (KA205)
  • Projekti u okviru Dijaloga s mladima (KA347)

 

Program Europske snage solidarnosti:

  • ESC11 Volonterski projekti
  • ESC21 Stažiranje i zaposlenje
  • ESC31 Projekti solidarnosti

 

Europska komisija poduzima daljnje korake za uklanjanje svih poteškoća.

 

U kontekstu izbijanja koronavirusa u Kini Generalna uprava za obrazovanje, mlade, sport i kulturu Europske komisije savjetuje svima  koji sudjeluju u programima Erasmus+ i Europske snage solidarnosti, a trenutačno su na području pogođenom zarazom ili planiraju dolazak ili odlazak s takvih područja, da zatraže pomoć od veleposlanstava, konzulata ili počasnih konzulata svoje države u toj zemlji. Također je važno redovito pratiti informacije i preporuke svojih nacionalnih vlasti i Svjetske zdravstvene organizacije.

Više pronađite na https://www.mobilnost.hr/hr/novosti/vazna-obavijest-korisnicima-programa-erasmus-i-europske-snage-solidarnosti-zbog-izbijanja-koronavirusa/


NOVOSTI

Radionica Foruma mladih ``Rukama složeno ´´ u još do sada nikad viđenom formatu

Izložba "Rukama složeno" kao završnica druge radionice Foruma mladih za školsku godinu 2020/21, otvorena je 25. studenog u Centru za mlade Dubrovnik.


Predavanje hrvatskog fizičara Ivana Puljka – Postanak, evolucija i kraj svemira.

U Centru za mlade Dubrovnik u petak, 4. prosinca, u 18 sati hrvatski fizičar, profesor i političar Ivica Puljak održat će predavanje „Postanak, evolucija i kraj svemira“.


Online predstavljanje rezultata projekta Mjesto zajednice – razvoj društveno-kulturnog centra u Lazaretima

Projekt „Mjesto zajednice – razvoj društveno-kulturnog centra Lazareti“ sufinancirala je Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.


Prigodnim programom u Centru za mlade Dubrovnik obilježen Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama

Istaknuto kako je važno osvijestiti žrtve kako krivnja nije na njima.


Sedmi Dani kulturnih i kreativnih industrija

Dubrovačka razvojna agencija DURA i Grad Dubrovnik pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske, sedmu godinu zaredom održavaju manifestaciju “Dani kreativnih i kulturnih industrija”.