Prijavite se za edukaciju - Prakticiranje kritičkog razmišljanja kroz teme migracija i održivog razvoja

Autor: , 06-02-2020
Fotografirao: intercap
Prijavite se za edukaciju - Prakticiranje kritičkog razmišljanja kroz teme migracija i održivog razvoja
Sveučilište u Splitu poziva vas na jednodnevnu edukaciju „Prakticiranje kritičkog razmišljanja kroz teme migracija i održivog razvoja“ u sklopu trogodišnjeg projekta InterCap na kojem je Sveučilište u Splitu jedan od partnera.

Projekt InterCap financiran je iz fonda EuropeAid i bavi se problemom percepcije migracija u javnosti, utjecajem javne percepcije na razumijevanje migracija, održivog razvoja, odgovornosti i stila života građana EU u međuzavisnom svijetu te pitanjem (ne)sigurnosti i rizika koji se razvijaju iz javne percepcije migracija.

Edukacija je namijenjena svim predstavnicima organizacija civilnog društva, profesorima, asistentima i suradnicima na Sveučilištu u Dubrovniku, predstavnicima lokalne i regionalne samouprave, te predstavnicima različitih odgojno-obrazovnih institucija (škole, agencije, centri, domovi).

Nakon završetka edukacije, sudionici će dobiti potvrdu o usavršavanju.

 

Edukacija je besplatna te su svi materijali za edukaciju osigurani kao i coffee break i ručak.

 

Datum i mjesto održavanja edukacije:  14.veljače 2020.  – DURA – Dubrovačka razvojna agencija, Ulica branitelja Dubrovnika 15

 

 Broj mjesta na edukaciji je ograničen. Prijave obavezne na: https://forms.gle/1puYcD4B4B6r7pbj7

 

Program radionice možete pogledati na: https://bit.ly/2S7l2hs

 

 

Za više informacija, slobodno se obratite voditeljici projekta pri Sveučilištu u Splitu Marini Meić na: marina.meic@unist.hr

 

Više o projektu InterCap možete doznati na: https://www.developtogether.eu/hr/

 

 


NOVOSTI

ESN organizira Dane društvene uključenosti kroz koje se zalažu za angažman društva u studentskoj mobilnosti

Erasmus studentska mreža (ESN) pokrenula je novo izdanje Dana društvene uključenosti, čiji je cilj zagovaranje programa inkluzivne mobilnosti, kroz aktivnosti koje okupljaju međunarodne studente i članove lokalnih zajednica u više od 42 zemlje.


Zoom edukacija o utjecaju elektroničkih uređaja na djecu

U organizaciji Dubrovačkih knjižnica u četvrtak, 26. studenoga 2020. u 18 sati, održat će se online predavanje o utjecaju elektroničkih uređaja na djecu najranije dobi.


FOTOGALERIJA - Završilo peto izdanje Robo.DU Day(s) održano u Centru za mlade Dubrovnik

Jubilarno peto izdanje Robo.DU Day(s)-a koje se proteklih pet dana održavalo u Centru za mlade Dubrovnik u sklopu obilježavanja Europskog tjedna robotike je uspješno privedeno kraju.


INTERVJU – U razgovoru s Tomom Sjekavicom otkrili smo kakav se to svijet robota krije u ovogodišnjem Robo.DU Day(s)

Ovogodišnja manifestacija Robo.DU Day(s) održava se u nešto izmijenjenom obliku pa se tako umjesto jednog dana kroz pet dana mladima približava svijet tehnologij, više smo doznali od nacionalnog koordinatora Europskog tjedna robotike.


Udruga Centar za karijere mladih Dubrovnik predstavila projekt Ujedinjene Generacije

Udruga Centar za karijere mladih Dubrovnik potpisala je Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za svoj, do sada, najveći projekt pod nazivom “Ujedinjene Generacije”.