Prijavi se za program 14. Vox Feminae Festivala

Autor: , 11-02-2020
Fotografirao: vox femine
Prijavi se za program 14. Vox Feminae Festivala
Festival će se održati od 11. do 24. svibnja 2020. godine.

Prostor rodne i medijske kulture K-zona poziva autore/ce i kreativne timove, umjetnike/ce i umjetničke kolektive, redateljice i filmske ekipe, te udruge, inicijative i pojedince koji u svojem radu promišljaju rodnu ravnopravnost da se prijave na natječaj za suradnju u okviru nadolazećeg 14. Vox Feminae Festivala.

 

Uvjeti natječaja za program Vox Feminae Festivala:

  • Na natječaj za program 14. Vox Feminae Festivala jedna osoba može prijaviti najviše jedan rad samostalno, te jedan u suradnji ili kolektivu.
  • Na natječaj se mogu prijaviti osobe s boravištem u Hrvatskoj, regiji ili EU.
  • Preferiraju se radovi nastali od 2019.; te nove, premijerne produkcije i predstavljanja.
  • Prijavnici je obavezno priložiti: opis predloženog programa i način realizacije, biografiju autora/ice, okviran troškovnik za realizaciju, kontakt podatke.

Natječaj je otvoren do 16. veljače 2020. godine, a prijaviti se možete isključivo putem online obrasca, a upite možete slati na mail.

Paralelno, traju i prijave za filmski program Vox Feminae Festivala, i to isključivo putem Film Freeway online platforme. Krajnji rok za prijavu filma za festivalski program VFF-a je 15. ožujka 2020. godine. U obzir dolaze dugometražni i kratkometražni filmovi te biografije o strašnim ženama svih formata i trajanja nastali od 2019. nadalje.

Više informacija pronađite na https://voxfeminae.net/kalendar-dogadanja/natjecaji/natjecaj-za-program-14-vox-feminae-festivala/


NOVOSTI

Radionica Foruma mladih ``Rukama složeno ´´ u još do sada nikad viđenom formatu

Izložba "Rukama složeno" kao završnica druge radionice Foruma mladih za školsku godinu 2020/21, otvorena je 25. studenog u Centru za mlade Dubrovnik.


Predavanje hrvatskog fizičara Ivana Puljka – Postanak, evolucija i kraj svemira.

U Centru za mlade Dubrovnik u petak, 4. prosinca, u 18 sati hrvatski fizičar, profesor i političar Ivica Puljak održat će predavanje „Postanak, evolucija i kraj svemira“.


Online predstavljanje rezultata projekta Mjesto zajednice – razvoj društveno-kulturnog centra u Lazaretima

Projekt „Mjesto zajednice – razvoj društveno-kulturnog centra Lazareti“ sufinancirala je Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.


Prigodnim programom u Centru za mlade Dubrovnik obilježen Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama

Istaknuto kako je važno osvijestiti žrtve kako krivnja nije na njima.


Sedmi Dani kulturnih i kreativnih industrija

Dubrovačka razvojna agencija DURA i Grad Dubrovnik pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske, sedmu godinu zaredom održavaju manifestaciju “Dani kreativnih i kulturnih industrija”.