Tko ne bi iskoristio ovu priliku i proveo proljeće na jugu Italije?

Autor: , 19-02-2020
Fotografirao: informadur
Tko ne bi iskoristio ovu priliku i proveo proljeće na jugu Italije?
Iskoristi priliku i budi od 5. do 11. svibnja u mjestu Drapia na jugu Italije.

Razmjenu pod nazivom “You(th)rope: Youth active citizens of Europe” organizira talijanska organizacija AICEM, a Alfa Albona kao partner na projektu nudi priliku šestorici mladih iz Hrvatske da sudjeluju na projektu zajedno sa mladima iz: Italije, Njemačke, Francuske i Španjolske.

U današnje vrijeme svjedoci smo da se mlade osobe neprestano suočavaju sa raznim izazovima – visokom stopom nezaposlenosti, problemima izazvanima migrantskom krizom te (lošim) utjecajem moderne tehnologije. Razmjenom se želi upravo te ranjive pripadnike društva osvijestiti o navedenoj problematici, potaknuti ih da krenu aktivno reagirati na dotične teme te poticati promjene u vlastitom društvu.

Svim sudionicima osiguran je besplatan smještaj i troškovi hrane, a sudionicima iz Hrvatske pokriveni su troškovi puta do iznosa od 275 €.

Svi zainteresirani mogu se prijaviti na https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSd084BApXpNVfBa02PFefOCFzn8ijkQyOtQFTCBTOZJr-k1jw/viewform

Više informacija pronađite http://informiraj.me/wp-content/uploads/2020/02/call-for-participants-Youth-rope.pdf


NOVOSTI

METAFORIČNA STANKA KAO UPOZORENJE, NE KRAJ!

Trenutno smo u situaciji u kojoj smo na neki način zarobljeni opasnošću koronavirusa, držimo se distance, osobito fizičke. No, emocionalno nikad nismo bili bliži jedni drugima. To je primijetila i Josipa Čović koja je napisala zanimljiv osvrt.


Ostani doma i piši tekst za HNK

HNK u Zagrebu objavio je natječaj za otkup neobjavljenog suvremenog dramskog teksta.


WELLBEING OF YOUTH WORKERS - pogledajte rezultate istraživanja

Tri organizacije sa sjedištem u Sjevernoj Makedoniji (Go Green Skopje), Njemačkoj (Natur Kultur e.V.) i Hrvatskoj (Ocean Znanja u Republici Hrvatskoj) sudjelovale su u strateškom partnerstvu Erasmus + K2 pod nazivom „Korak između“.


Gubimo jedan sastavani dio školovanja, a to je druženje – Intervju s maturanticom Petrom Bašić

Naša sugovornica je Petra Bašić, maturantica Biskupijske klasične gimnazije Ruđera Boškovića. Uz to što je dobra učenica Petra djeluje i kao pomoćna administratorica u UR Institutu, a isto tako aktivna je članica Kluba mladih znanstvenika.


Grad Dubrovnik privremeno obustavlja financiranje programa udruga

Grad Dubrovnik nastavlja se prilagođavati novonastalim okolnostima i privremeno posluje vodeći se financiranjem nužnih i neophodnih troškova.