Prijavite se na Akademiju razvoja lokalne zajednice

Autor: , 20-02-2020
Fotografirao: Akademija razvoja lokalnih zajednica
Prijavite se na Akademiju razvoja lokalne zajednice
Zaklada za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva drugu godinu zaredom kreće s posebnim programom edukacija vezanima uz razvoj lokalnih zajednica.

U kontekstu razvoja lokalnih zajednica misli se na uključivanje i umrežavanje različitih dionika, predstavnika formalnih i neformalnih grupa građana, udruga, institucija, ustanova, jedinica lokalne i regionalne samouprave a po pitanju osmišljavanja i provedbe različitih društvenih sadržaja i društvenih programa koji će doprinijeti boljem životu u lokalnoj zajednici.

Idealni sudionici Akademije su ljudi koji svjesno žive svoje mjesto, svoju društvenu i prirodnu okolinu, vrednuju život u svojoj zajednici, svjesni su mogućnosti koje postoje i žele nešto učiniti. Akademija razvoja lokalne zajednice osmišljena je na način da educira ljude kako bi kroz stečena znanja i vještine, posebno osobne i društvene vještine, u svojoj lokalnoj zajednici pokrenuli promjene.

Edukacija će se održati 14. i 15. ožujka 2020. godine u Puli nakon čega će se program nastaviti kroz individualno mentorstvo prilagođeno provedbi konkretnih društvenih programa u pojedinim lokalnim zajednicama. Program Akademije je usmjeren na poboljšanje osobnih, poslovnih i društvenih vještina sudionika.

Svim sudionicima pokriveni su troškovi prijevoza, smještaja i hrane!

Prijave su otvorene do 23. veljače 2020. godine.

Detaljnije o programu pronađite na http://www.civilnodrustvo-istra.hr/novosti/detaljnije/otvorene-prijave-za-sudjelovanje-na-akademiji-razvoja-lokalnih-zajednica-20?fbclid=IwAR1lBT5JlUmfqF1XlHaIXQLJ6G-cNcWNoB6gk-c44hKhgRIXJODPSJbtQGc

Prijavit se možete na https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfL9RN49-7ZHAtMSU43qAClnP_sBz538ccAGS6qXFQLY4yfBA/viewform


NOVOSTI

METAFORIČNA STANKA KAO UPOZORENJE, NE KRAJ!

Trenutno smo u situaciji u kojoj smo na neki način zarobljeni opasnošću koronavirusa, držimo se distance, osobito fizičke. No, emocionalno nikad nismo bili bliži jedni drugima. To je primijetila i Josipa Čović koja je napisala zanimljiv osvrt.


Ostani doma i piši tekst za HNK

HNK u Zagrebu objavio je natječaj za otkup neobjavljenog suvremenog dramskog teksta.


WELLBEING OF YOUTH WORKERS - pogledajte rezultate istraživanja

Tri organizacije sa sjedištem u Sjevernoj Makedoniji (Go Green Skopje), Njemačkoj (Natur Kultur e.V.) i Hrvatskoj (Ocean Znanja u Republici Hrvatskoj) sudjelovale su u strateškom partnerstvu Erasmus + K2 pod nazivom „Korak između“.


Gubimo jedan sastavani dio školovanja, a to je druženje – Intervju s maturanticom Petrom Bašić

Naša sugovornica je Petra Bašić, maturantica Biskupijske klasične gimnazije Ruđera Boškovića. Uz to što je dobra učenica Petra djeluje i kao pomoćna administratorica u UR Institutu, a isto tako aktivna je članica Kluba mladih znanstvenika.


Grad Dubrovnik privremeno obustavlja financiranje programa udruga

Grad Dubrovnik nastavlja se prilagođavati novonastalim okolnostima i privremeno posluje vodeći se financiranjem nužnih i neophodnih troškova.