Manifestacija Sa(n)jam dobre ekonomije u Lazaretima

Autor: , 26-02-2020
Manifestacija Sa(n)jam dobre ekonomije u Lazaretima
Manifestacija „Sa(n)jam dobre ekonomije“, održat će se 27. i 28. veljače, u Lazaretima u 8. i 10. lađi, a u organizaciji DEŠA-Dubrovnik.

Cilj nam je podizanje razine svijesti, razvoj te promocija dobre ekonomije i društvenog poduzetništva na području Dubrovačko neretvanske županije. Događaj je namijenjen zainteresiranoj javnosti, predstavnicima organizacija civilnog društva, predstavnicima jedinica lokalnih i regionalnih uprava i samouprava, regionalnih agencija, stručnjacima, medijima, studentima i đacima - poručuju organizatori.
 
Manifestacija je događaj projekata „Obrazovanje za održivu budućnost“ i „Mjesto zajednice“ koji provodi DEŠA Dubrovnik u partnerstvu sa Ekonomsko i trgovačkom školom Dubrovnik, Art radionicom Lazareti, Studentskim teatrom Lero, Dubrovačkim ljetnim igrama te Gradom Dubrovnikom.

Osnovni cilj Manifestacije je podizanje razine svijesti, isticanje, razvoj te promocija dobre ekonomije i društvenog poduzetništva na području Dubrovačko neretvanske županije.

 

 

Program manifestacije „Sa(n)jam dobre ekonomije“

 


1 dan – četvrtak 27.02.

Mjesto održavanja: 8. Lađa u Lazaretima (prostori Studentskog teatra Lero)

11:00 h Okrugli stol „Potencijali i prakse društvenog poduzetništva“

Moderatorica: Jany Hansal
Sudionici okruglog stola: Ranko Milić (Europolis grupa), Goran Jeras (ZEF), Denis Dilberović (Dominatto property mangement), Suzana Đurđević (Ekonomska i trgovačka škola Dubrovnik)

12:30 h Pauza uz osvježenje

13:00 h Otvaranje izložbe promotivnih materijala socijalnih poduzeća u Hrvatskoj i projekcija filmova o društvenom poduzetništvu2 dan – petak 28.02.

Mjesto održavanja: 10. Lađa u Lazaretima (prostor Art radionice Lazareti)

10:30 – 16:00 izložba promotivnih materijala socijalnih poduzeća Hrvatske i projekcija filmova o društvenom poduzetništvu.


NOVOSTI

METAFORIČNA STANKA KAO UPOZORENJE, NE KRAJ!

Trenutno smo u situaciji u kojoj smo na neki način zarobljeni opasnošću koronavirusa, držimo se distance, osobito fizičke. No, emocionalno nikad nismo bili bliži jedni drugima. To je primijetila i Josipa Čović koja je napisala zanimljiv osvrt.


Ostani doma i piši tekst za HNK

HNK u Zagrebu objavio je natječaj za otkup neobjavljenog suvremenog dramskog teksta.


WELLBEING OF YOUTH WORKERS - pogledajte rezultate istraživanja

Tri organizacije sa sjedištem u Sjevernoj Makedoniji (Go Green Skopje), Njemačkoj (Natur Kultur e.V.) i Hrvatskoj (Ocean Znanja u Republici Hrvatskoj) sudjelovale su u strateškom partnerstvu Erasmus + K2 pod nazivom „Korak između“.


Gubimo jedan sastavani dio školovanja, a to je druženje – Intervju s maturanticom Petrom Bašić

Naša sugovornica je Petra Bašić, maturantica Biskupijske klasične gimnazije Ruđera Boškovića. Uz to što je dobra učenica Petra djeluje i kao pomoćna administratorica u UR Institutu, a isto tako aktivna je članica Kluba mladih znanstvenika.


Grad Dubrovnik privremeno obustavlja financiranje programa udruga

Grad Dubrovnik nastavlja se prilagođavati novonastalim okolnostima i privremeno posluje vodeći se financiranjem nužnih i neophodnih troškova.