Manifestacija Sa(n)jam dobre ekonomije u Lazaretima

Autor: , 26-02-2020
Manifestacija Sa(n)jam dobre ekonomije u Lazaretima
Manifestacija „Sa(n)jam dobre ekonomije“, održat će se 27. i 28. veljače, u Lazaretima u 8. i 10. lađi, a u organizaciji DEŠA-Dubrovnik.

Cilj nam je podizanje razine svijesti, razvoj te promocija dobre ekonomije i društvenog poduzetništva na području Dubrovačko neretvanske županije. Događaj je namijenjen zainteresiranoj javnosti, predstavnicima organizacija civilnog društva, predstavnicima jedinica lokalnih i regionalnih uprava i samouprava, regionalnih agencija, stručnjacima, medijima, studentima i đacima - poručuju organizatori.
 
Manifestacija je događaj projekata „Obrazovanje za održivu budućnost“ i „Mjesto zajednice“ koji provodi DEŠA Dubrovnik u partnerstvu sa Ekonomsko i trgovačkom školom Dubrovnik, Art radionicom Lazareti, Studentskim teatrom Lero, Dubrovačkim ljetnim igrama te Gradom Dubrovnikom.

Osnovni cilj Manifestacije je podizanje razine svijesti, isticanje, razvoj te promocija dobre ekonomije i društvenog poduzetništva na području Dubrovačko neretvanske županije.

 

 

Program manifestacije „Sa(n)jam dobre ekonomije“

 


1 dan – četvrtak 27.02.

Mjesto održavanja: 8. Lađa u Lazaretima (prostori Studentskog teatra Lero)

11:00 h Okrugli stol „Potencijali i prakse društvenog poduzetništva“

Moderatorica: Jany Hansal
Sudionici okruglog stola: Ranko Milić (Europolis grupa), Goran Jeras (ZEF), Denis Dilberović (Dominatto property mangement), Suzana Đurđević (Ekonomska i trgovačka škola Dubrovnik)

12:30 h Pauza uz osvježenje

13:00 h Otvaranje izložbe promotivnih materijala socijalnih poduzeća u Hrvatskoj i projekcija filmova o društvenom poduzetništvu



2 dan – petak 28.02.

Mjesto održavanja: 10. Lađa u Lazaretima (prostor Art radionice Lazareti)

10:30 – 16:00 izložba promotivnih materijala socijalnih poduzeća Hrvatske i projekcija filmova o društvenom poduzetništvu.


NOVOSTI

O globalnim ekonomskim izazovima na konferenciji DIEM Sveučilišta u Dubrovniku

5. međunarodna znanstvena konferencija Dubrovnik International Economic Meeting (DIEM 2021) održat će se 2. i 3. srpnja 2021. u organizaciji Odjela za ekonomiju i poslovnu ekonomiju Sveučilišta u Dubrovniku.


Mihaela Domaćin: Iskustvo studiranja u inozemstvu

Talentirana Dubrovkinja Mihaela Domaćin uspjela je spojiti dvije velike ljubavi: ljubav prema plesu i jezicima, te je uz studiranje jezika na Filozofskom fakultetu u Ljubljani, nastavila njegovati svoj plesni izričaj u klubu Bolero.


14. Međunarodni festival opernih arija „TINO PATTIERA“

Međunarodni festival opernih arija „Tino Pattiera“, njegovo četrnaesto izdanje, održat će se ove godine u Dubrovniku od 29. lipnja do 6. srpnja.


''Engleska čajanka'' u Skočibuhi

U sklopu programa ''Ljeto u knjižnici'', Dubrovačke knjižnice kreću s radionicama i pričaonicama nazvanim ''Engleska čajanka'' koje će se održavati u ljetnikovcu Skočibuha (Ul. Anice Bošković 28) svakog drugog petka u 9 sati.


Humanitarna akcija mladog Patrika Radotića

Hvalevrijedna humanitarna akcija jednog maloljetnog mladića koji želi sakupiti 20.000 kn za kupnju 100 školskih ruksaka za djecu koja žive u siromaštvu.