Predavanje Kulturno-turistička valorizacija dubrovačkih ljetnikovaca

Autor: , 27-02-2020
Fotografirao: Dubrovački ljetnikovic
Predavanje Kulturno-turistička valorizacija dubrovačkih ljetnikovaca
Projekt „Dubrovački ljetnikovci online 2“ financira Grad Dubrovnik, Upravni odjel za urbanizam, prostorno planiranje i zaštitu okoliša.

DEŠA - Dubrovnik poziva sve sugrađanke i sugrađane, 28. veljače u 17,30 sati u prostorije Studentskog teatra Lero u Lazaretima, na predavanje „Kulturno-turistička valorizacija dubrovačkih ljetnikovaca“ koje će održati dr. sc. Deša Karamehmedović, docentica na Sveučilištu Hercegovina. Obzirom na mogućnosti koje stoje na raspolaganju za turističku valorizaciju ljetnikovaca primarni cilj predavanja je potaknuti službene nositelje očuvanja dubrovačkih ljetnikovaca i nositelje javnih politika na poduzimanje konkretnih aktivnosti u području kulturnog vrjednovanja i definiranja modela za obnovu i revitalizaciju dubrovačkih ljetnikovaca. "Osim predavanja, nadopunili smo informacije o ljetnikovcima na web aplikaciji ljetnikovci.up4c.eu i tiskali prigodnu fotomonografiju o dubrovačkim ljetnikovcima." - poručili su organizatori.

DEŠA - Dubrovnik organizira navedeno predavanje u sklopu projekta „Dubrovački ljetnikovci online 2“ kao nastavak istoimenog projekta iz 2018. godine koji je imao sljedeće ciljeve: 1.) informirati građane grada Dubrovnika o aktualnoj problematici dubrovačkih ljetnikovaca kao cjeline i pritom ukazati na moguće akcije upravljanja ljetnikovcima, a s ciljem njihove samoodrživosti; 2.) Upoznati ih sa značajkama i funkcijama Urban planning portala, promicati njegovo korištenje kao i web aplikacije ljetnikovci.up4c.eu na kojem su tom prigodom locirani dubrovački ljetnikovci.

 


NOVOSTI

Online program Centra za mlade je iza virtualnog ugla!

Prenosimo u cijelosti objavu Centra za mlade Dubrovnik.


Stres i kako se nositi s njim u vrijeme krize

Psihologinja Suada Salčić donosi nekoliko stručnih savjeta kako lakše prebroditi ovo stresno i nesigurno razdoblje te se osjećati mirnije i opuštenije.


Upitnik o procjeni potreba OCD-a tijekom pandemije koronavirusa

Ured za udruge je u procesu izrade prijedloga mjera za očuvanje radnih mjesta i održivosti djelovanja. Daj svoje mišljenje!


Expelliarmus dosada! JK Rowling lansirala stranicu ''Harry Potter at Home'' za djecu u samoizolaciji

"Harry Potter kod kuće" okuplja brojne izvore povezane s ovom međunarodnom franšizom, uključujući besplatan pristup audio verziji prve knjige u seriji.


Hackathon DATA vs COVID-19; prijave još u tijeku

Hackathon kreće 4. travnja, a cilj je pronaći solucije koje bi olakšale nošenje s aktualnom pandemijom.