Predavanje Kulturno-turistička valorizacija dubrovačkih ljetnikovaca

Autor: , 27-02-2020
Fotografirao: Dubrovački ljetnikovic
Predavanje Kulturno-turistička valorizacija dubrovačkih ljetnikovaca
Projekt „Dubrovački ljetnikovci online 2“ financira Grad Dubrovnik, Upravni odjel za urbanizam, prostorno planiranje i zaštitu okoliša.

DEŠA - Dubrovnik poziva sve sugrađanke i sugrađane, 28. veljače u 17,30 sati u prostorije Studentskog teatra Lero u Lazaretima, na predavanje „Kulturno-turistička valorizacija dubrovačkih ljetnikovaca“ koje će održati dr. sc. Deša Karamehmedović, docentica na Sveučilištu Hercegovina. Obzirom na mogućnosti koje stoje na raspolaganju za turističku valorizaciju ljetnikovaca primarni cilj predavanja je potaknuti službene nositelje očuvanja dubrovačkih ljetnikovaca i nositelje javnih politika na poduzimanje konkretnih aktivnosti u području kulturnog vrjednovanja i definiranja modela za obnovu i revitalizaciju dubrovačkih ljetnikovaca. "Osim predavanja, nadopunili smo informacije o ljetnikovcima na web aplikaciji ljetnikovci.up4c.eu i tiskali prigodnu fotomonografiju o dubrovačkim ljetnikovcima." - poručili su organizatori.

DEŠA - Dubrovnik organizira navedeno predavanje u sklopu projekta „Dubrovački ljetnikovci online 2“ kao nastavak istoimenog projekta iz 2018. godine koji je imao sljedeće ciljeve: 1.) informirati građane grada Dubrovnika o aktualnoj problematici dubrovačkih ljetnikovaca kao cjeline i pritom ukazati na moguće akcije upravljanja ljetnikovcima, a s ciljem njihove samoodrživosti; 2.) Upoznati ih sa značajkama i funkcijama Urban planning portala, promicati njegovo korištenje kao i web aplikacije ljetnikovci.up4c.eu na kojem su tom prigodom locirani dubrovački ljetnikovci.

 


NOVOSTI

Stipendije Ministarstva mora, prometa i infrastrukture

Stipendije se dodjeljuju za akademsku, to jest školsku godinu, 2020/2021.


Važna vijest za sve koji studiraju ili planiraju studirati u Americi

Strani studenti koji se obrazuju u SAD-u neće moći ući u zemlju ako se nastavi s online nastavom, a ako su već ondje – morat će otići.


I ove srijede besplatne radionice za školski i predškolski uzrast u ljetnikovcu Skočibuha

U sklopu projekta #kulturauđiru, Odjel za djecu i mlade Dubrovačkih knjižnica i ove srijede organizira besplatne radionice za školski i predškolski uzrast u ljetnikovcu Skočibuha ( ul. Anice Bošković 28).


Završnica #kulturauđiru u Parku Pile

Završnica projekta Kultura u điru održat će se u četvrtak, 9. srpnja u parku u Pilama.


Centar za mlade Dubrovnik ima novi logo!

Novi vizualni identitet.