Kolarini slave deset godina uz dvije predstave u subotu - Crnogorac u tranziciji i Matane drž se

Autor: , 28-02-2020
Fotografirao: Kolarini
Kolarini slave deset godina uz dvije predstave u subotu - Crnogorac u tranziciji i Matane drž se
Dvije predstave povodom Kolarinovih 10 godina.

U subotu, 29. veljače Kolarini pozivaju sve u Linđovu lađu u Lazarete da uživaju u komedijama i uz pregršt smijeha provedu subotnju večer.


U 18 sati moći ćete vidjeti predstavu kazališta Teatar 303 „Crnogorac u tranziciji“, a u 20 sati komediju Sinjskog pučkog kazališta „Matane drž' se“. Cijena ulaznice koja uključuje obje predstave je simbolična i iznosi 20 kn.


 

TEATAR 303, monokomedija “CRNOGORAC  U  TRANZICIJI” u 18 sati
Scenarij i režija: Dragan  Buzdovan
Glumi : Dragan  Buzdovan (60 min), alternativno kao uvod u početku zajedno sa Katarinom Igić ili Nađom Pjetrović (+10min)
Dizajn: Siniša  Vukčević
Produkcija: Teatar 303

 Komedija  “ Crnogorac u tranziciji ”  je  osvrt na događanja u poslijeratnom periodu i pogled na našu tranziciju od doba komunizma do ovog današnjeg pluralizma.
Priča je isprepletena  događajima, koji su bili značajni za našu sredinu i isti su obrađeni s puno doze humora i satire.
Ova  komedija-monodrama obuhvaća period, kada smo živjeli bezbrižno  i sa malo bili zadovoljni, pa sve do ovoga danas kad je pohlepa za bogatstvom nadjačala  i  normalni razum.
Humor je prisutan od početka do kraja priče, jer glavni  moto je, da treba prije svega nasmijati gledatelje  (smijeh kao lijek) i omogućiti im da taj sat vremena zaborave na probleme koji ih okružuju, a istovremeno kroz priču, satirom opomenuti one, koji mogu ovu našu stvarnost popraviti u interesu svih i učiniti nam ovaj život malo ljepšim i dostojanstvenijim.
Nadamo se da će monodrama postići svoj cilj i dati, makar mali doprinos demokratizaciji našeg društva i slobodi pisane riječi.
Ujedno u ovoj monodrami je sažet i dugogodišnji rad Dragana Buzdovana Bukija u kazališnom stvaralaštvu i kroz osobno iskustvo obrađena je donekle i ova priča.

  

SINJSKO PUČKO KAZALIŠTE, komedija „MATANE DRŽ' SE“ u 20 sati

Po tekstu „Izbori“ autora Jasena Brajlovića, adaptacija Željko Viculin
Režija i scenografija: Željko Viculin
Izbor muzike: Tatjana Katić
Scenski efekti i svjetlo: Željko Viculin
Uloge: Tomislav Kovačević, Marko Bešlić, Petra Ugrin. Ivan Jukić, Ana Bota, Nikša Katić

Kod krčmarice Kate (Petra Ugrin) obavljaju se pripreme za izbore i osmišljavaju izborni programi lokalnih zgubidana. Dvojica prijatelja Mirko (Marko Bešlić) i Ante (Tomislav Kovačević) u izbornoj utrci postaji ljuti suparnici, a iznošenjem prljavog rublja i otkrivanjem mračne prošlosti svog protivnika bore se za glasove birača.  Ali nije sve onako kako su oni zamislili.Još je netko u igri, tko.....


NOVOSTI

Stipendije Ministarstva mora, prometa i infrastrukture

Stipendije se dodjeljuju za akademsku, to jest školsku godinu, 2020/2021.


Važna vijest za sve koji studiraju ili planiraju studirati u Americi

Strani studenti koji se obrazuju u SAD-u neće moći ući u zemlju ako se nastavi s online nastavom, a ako su već ondje – morat će otići.


I ove srijede besplatne radionice za školski i predškolski uzrast u ljetnikovcu Skočibuha

U sklopu projekta #kulturauđiru, Odjel za djecu i mlade Dubrovačkih knjižnica i ove srijede organizira besplatne radionice za školski i predškolski uzrast u ljetnikovcu Skočibuha ( ul. Anice Bošković 28).


Završnica #kulturauđiru u Parku Pile

Završnica projekta Kultura u điru održat će se u četvrtak, 9. srpnja u parku u Pilama.


Centar za mlade Dubrovnik ima novi logo!

Novi vizualni identitet.