Nove aktivnosti u CISOK-u u ožujku

Autor: , 02-03-2020
Fotografirao: cisok
Nove aktivnosti u CISOK-u u ožujku
Centar za informiranje i savjetovanje o karijeri, Hrvatskog zavoda za zapošljavanje u Dubrovniku, nastavlja s aktivnostima za odabir i razvoj karijere te usvajanje novih vještina.
Sve aktivnosti se provode u prostorijama CISOK-a, besplatne su i prilagođene korisnicima.

Pogledajte što vas očekuje.

 

AKTIVNOST

DATUM                   VRIJEME

 

Koja zanimanja postoje?

Prezentacija je namijenjena učenicima 7. r. OŠ. Na portalu e-Usmjeravanje ćemo pregledavati opise zanimanja te diskutirati o onima koja ih posebno zanimaju.

 

 

4. 3.

 

 

10:00

 

Moji interesi

Aktivnost je namijenjena učenicima osmog razreda osnovne škole s ciljem što lakšeg odabira budućeg zanimanja. U prvom dijelu će saznati koji obrazovni programi postoje u županiji, razliku između gimnazije i strukovnih škola, koje predrasude o pojedinim zanimanjima treba razbiti te o sustavu bodovanja prilikom upisa. Na praktičnom dijelu će riješiti upitnik interesa i kompetencija Moj izbor.

 

11. 3. i 18. 3.

 

10:00

11. 3., 12. 3.

18. 3., 19. 3.

25. 3., 26. 3.

 

14:00

 

Prva potraga za poslom

Radionica je namijenjena svim mladim osobama koje se prvi put susreću s tržištem rada. Polaznike radionice ćemo upoznati s uslugama HZZ-a i CISOK-a te ćemo im pokazati koje sve portale mogu pretraživati u pronalasku željenog posla te kako se prijavljuje na natječaje za posao.

 

 

 

17. 3. 2020.

 

 

 

14:00

 

Visoko obrazovanje u Hrvatskoj

 

Na prezentaciji će CISOK savjetnice informirati učenike o izboru i vrstama studija u Hrvatskoj, bolonjskom sustavu te raznim zanimanjima. Isto tako će se osvrnuti i na državnu maturu i proces prijave na visoka učilišta.

 

 

 

24. 3. 2020.

 

 

 

14:00

 

Napisati dobar životopis i zamolbu za posao

Predstaviti ćemo kako izgledaju suvremeni životopis i zamolba, odnosno prijava na natječaj, te ih zajedno napisati.

 

 

31. 3. 2020.

 

 

10:00

 

 

Za aktivnost se potrebno prijaviti barem jedan dan unaprijed i to na sljedeći način:

  • osobnim dolaskom u CISOK: Dr. Ante Starčevića 29 (ispod Suda)
  • Elektronskom poštom: cisok-dubrovnik@hzz.hr
  • Telefonskom prijavom: (020) 641-380

 


NOVOSTI

O globalnim ekonomskim izazovima na konferenciji DIEM Sveučilišta u Dubrovniku

5. međunarodna znanstvena konferencija Dubrovnik International Economic Meeting (DIEM 2021) održat će se 2. i 3. srpnja 2021. u organizaciji Odjela za ekonomiju i poslovnu ekonomiju Sveučilišta u Dubrovniku.


Mihaela Domaćin: Iskustvo studiranja u inozemstvu

Talentirana Dubrovkinja Mihaela Domaćin uspjela je spojiti dvije velike ljubavi: ljubav prema plesu i jezicima, te je uz studiranje jezika na Filozofskom fakultetu u Ljubljani, nastavila njegovati svoj plesni izričaj u klubu Bolero.


14. Međunarodni festival opernih arija „TINO PATTIERA“

Međunarodni festival opernih arija „Tino Pattiera“, njegovo četrnaesto izdanje, održat će se ove godine u Dubrovniku od 29. lipnja do 6. srpnja.


''Engleska čajanka'' u Skočibuhi

U sklopu programa ''Ljeto u knjižnici'', Dubrovačke knjižnice kreću s radionicama i pričaonicama nazvanim ''Engleska čajanka'' koje će se održavati u ljetnikovcu Skočibuha (Ul. Anice Bošković 28) svakog drugog petka u 9 sati.


Humanitarna akcija mladog Patrika Radotića

Hvalevrijedna humanitarna akcija jednog maloljetnog mladića koji želi sakupiti 20.000 kn za kupnju 100 školskih ruksaka za djecu koja žive u siromaštvu.