Izvrsni rezultati učenika Pomorsko-tehničke škole na 1. Europskom talentu festivala robotike

Autor: , 02-03-2020
Fotografirao: ZTK
Izvrsni rezultati učenika Pomorsko-tehničke škole na 1. Europskom talentu festivala robotike
Bravo momci!

U organizaciji ETC Hrvatska te Centra izvrsnosti za nove tehnologije – Program za robotiku, a pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti i obrazovanja RH u subotu, 29.2.2020. godine u sportskoj dvorani Gospodarske škole u Varaždinu održao se 1. Europski talent festival robotike „Robostart – igrom do znanja“.

Na 1. Europskom talent festivalu robotike je nastupilo preko 200 učenika u pratnji 50 mentora iz 9 hrvatskih županija. Učenici osnovnih i srednjih škola natjecali su se u 4 kategorije: RoboBowling, Rescue Line, Soccer LightWeight 1 na 1 i Remote Controlled Soccer. Osim natjecateljskog dijela programa birao se i najbolji robot i najljepši plakat, te su se održala zanimljiva predavanja i radionice.

Grad Dubrovnik i Dubrovačku–neretvansku županiju na 1. Europskom talent festivalu robotike predstavljali su učenici Pomorsko-tehničke škole Dubrovnik u kategorijama Soccer LightWeight 1 na 1 i Remote Controlled Soccer, s mentoricom Dalijom Milić Kralj. U kategoriji Remote Controlled Soccer ekipa u sastavu Đino Filippi, Nikola Lučić i Patrik Laštro su osvojili prvo mjesto. U kategoriji Soccer LightWeight 1 na 1 Patrik Kralj je osvojio 5. mjesto, nakon što je u četvrtfinalu ispao od dvostrukog svjetskog prvaka. Nikola Handabaka u istoj kategoriji je osvojio deveto mjesto. U kategoriji super timova Nikola Handabaka je osvojio prvo mjesto, a Patrik Kralj treće mjesto.

Učenici Pomorsko-tehničke škole Dubrovnik su imali potporu i podršku za sudjelovanje na 1. Europskom talentu festivalu robotike „Robostart – igrom do znanja“ od Društva pedagoga Dubrovačko-neretvanske županije i Zajednica tehničke kulture Dubrovačko-neretvanske županije i Grada Dubrovnika.


NOVOSTI

Stipendije Ministarstva mora, prometa i infrastrukture

Stipendije se dodjeljuju za akademsku, to jest školsku godinu, 2020/2021.


Važna vijest za sve koji studiraju ili planiraju studirati u Americi

Strani studenti koji se obrazuju u SAD-u neće moći ući u zemlju ako se nastavi s online nastavom, a ako su već ondje – morat će otići.


I ove srijede besplatne radionice za školski i predškolski uzrast u ljetnikovcu Skočibuha

U sklopu projekta #kulturauđiru, Odjel za djecu i mlade Dubrovačkih knjižnica i ove srijede organizira besplatne radionice za školski i predškolski uzrast u ljetnikovcu Skočibuha ( ul. Anice Bošković 28).


Završnica #kulturauđiru u Parku Pile

Završnica projekta Kultura u điru održat će se u četvrtak, 9. srpnja u parku u Pilama.


Centar za mlade Dubrovnik ima novi logo!

Novi vizualni identitet.