Putositnice utorkom - doznajte koje stvari trebate znati ako želite putovati u Peru

Autor: , 03-03-2020
Fotografirao: Dubrovačke knjižnice
Putositnice utorkom - doznajte koje stvari trebate znati ako želite putovati u Peru
Još jedno zanimljivo predavanje u Dubrovačkoj knjižnici.

U prvim ovogodišnjim „Putositnicama utorkom“ Dubrovačke knjižnice ugostit će putujuću glazbenicu Akleu Neon koja će održati predavanje pod naslovom ”22 stvari koje morate znati prije putovanja u Peru”, u utorak, 3. ožujka 2020. s početkom u 18:30 sati.

Blogerica i autorica putopisa, kantautorica koja svoj stil glazbe opisuje kao afro-soul ethno-beats i često ističe da je glazba dio nje, kao i putovanja, jer kaže zapravo ne zna ‘gdje počinje glazba, a gdje putovanja, sve je to nekako isprepleteno’. Uvijek spakirana i spremna da krene dalje, Aklea je proputovala cijeli svijet i nije joj lako izdvojiti najdraža mjesta koja su joj ostala u sjećanju, jer bi se na svako ponovno vratila. Međutim, kada je došla u Peru, tamo joj se dogodila ‘povezanost kao niti s jednim mjestom, osjećala se kao u kolijevci civilizacije’. Oduševio ju je Paracas, pustinja kojoj nema kraja, vožnja dinama motorom i miris oceana… a dubrovačkoj publici će otkriti 22 stvari za koje bi voljela da joj je netko ‘šapnuo’ prije putovanja u Peru.

Ove subote nastupala je i na Dori sa svojom pjesmom “Zovi ju mama”, zelenoj  himni kao ‘odgovorom na požare’, kako kod nas, tako i diljem svijeta i ‘pozivom na prisnije doživljavanje zemlje – mame’.

Druženje s mladom osječkom kantautoricom, koja „mapira svijet glazbenim točkama i uspomenama“, nastavit će se, istog dana, njenim koncertom u DBC-ju (Dubrovnik Beer Company, Obala pape Ivana Pavla ll 15) s početkom u 21 sat.


NOVOSTI

METAFORIČNA STANKA KAO UPOZORENJE, NE KRAJ!

Trenutno smo u situaciji u kojoj smo na neki način zarobljeni opasnošću koronavirusa, držimo se distance, osobito fizičke. No, emocionalno nikad nismo bili bliži jedni drugima. To je primijetila i Josipa Čović koja je napisala zanimljiv osvrt.


Ostani doma i piši tekst za HNK

HNK u Zagrebu objavio je natječaj za otkup neobjavljenog suvremenog dramskog teksta.


WELLBEING OF YOUTH WORKERS - pogledajte rezultate istraživanja

Tri organizacije sa sjedištem u Sjevernoj Makedoniji (Go Green Skopje), Njemačkoj (Natur Kultur e.V.) i Hrvatskoj (Ocean Znanja u Republici Hrvatskoj) sudjelovale su u strateškom partnerstvu Erasmus + K2 pod nazivom „Korak između“.


Gubimo jedan sastavani dio školovanja, a to je druženje – Intervju s maturanticom Petrom Bašić

Naša sugovornica je Petra Bašić, maturantica Biskupijske klasične gimnazije Ruđera Boškovića. Uz to što je dobra učenica Petra djeluje i kao pomoćna administratorica u UR Institutu, a isto tako aktivna je članica Kluba mladih znanstvenika.


Grad Dubrovnik privremeno obustavlja financiranje programa udruga

Grad Dubrovnik nastavlja se prilagođavati novonastalim okolnostima i privremeno posluje vodeći se financiranjem nužnih i neophodnih troškova.