Putositnice utorkom - doznajte koje stvari trebate znati ako želite putovati u Peru

Autor: , 03-03-2020
Fotografirao: Dubrovačke knjižnice
Putositnice utorkom - doznajte koje stvari trebate znati ako želite putovati u Peru
Još jedno zanimljivo predavanje u Dubrovačkoj knjižnici.

U prvim ovogodišnjim „Putositnicama utorkom“ Dubrovačke knjižnice ugostit će putujuću glazbenicu Akleu Neon koja će održati predavanje pod naslovom ”22 stvari koje morate znati prije putovanja u Peru”, u utorak, 3. ožujka 2020. s početkom u 18:30 sati.

Blogerica i autorica putopisa, kantautorica koja svoj stil glazbe opisuje kao afro-soul ethno-beats i često ističe da je glazba dio nje, kao i putovanja, jer kaže zapravo ne zna ‘gdje počinje glazba, a gdje putovanja, sve je to nekako isprepleteno’. Uvijek spakirana i spremna da krene dalje, Aklea je proputovala cijeli svijet i nije joj lako izdvojiti najdraža mjesta koja su joj ostala u sjećanju, jer bi se na svako ponovno vratila. Međutim, kada je došla u Peru, tamo joj se dogodila ‘povezanost kao niti s jednim mjestom, osjećala se kao u kolijevci civilizacije’. Oduševio ju je Paracas, pustinja kojoj nema kraja, vožnja dinama motorom i miris oceana… a dubrovačkoj publici će otkriti 22 stvari za koje bi voljela da joj je netko ‘šapnuo’ prije putovanja u Peru.

Ove subote nastupala je i na Dori sa svojom pjesmom “Zovi ju mama”, zelenoj  himni kao ‘odgovorom na požare’, kako kod nas, tako i diljem svijeta i ‘pozivom na prisnije doživljavanje zemlje – mame’.

Druženje s mladom osječkom kantautoricom, koja „mapira svijet glazbenim točkama i uspomenama“, nastavit će se, istog dana, njenim koncertom u DBC-ju (Dubrovnik Beer Company, Obala pape Ivana Pavla ll 15) s početkom u 21 sat.


NOVOSTI

O globalnim ekonomskim izazovima na konferenciji DIEM Sveučilišta u Dubrovniku

5. međunarodna znanstvena konferencija Dubrovnik International Economic Meeting (DIEM 2021) održat će se 2. i 3. srpnja 2021. u organizaciji Odjela za ekonomiju i poslovnu ekonomiju Sveučilišta u Dubrovniku.


Mihaela Domaćin: Iskustvo studiranja u inozemstvu

Talentirana Dubrovkinja Mihaela Domaćin uspjela je spojiti dvije velike ljubavi: ljubav prema plesu i jezicima, te je uz studiranje jezika na Filozofskom fakultetu u Ljubljani, nastavila njegovati svoj plesni izričaj u klubu Bolero.


14. Međunarodni festival opernih arija „TINO PATTIERA“

Međunarodni festival opernih arija „Tino Pattiera“, njegovo četrnaesto izdanje, održat će se ove godine u Dubrovniku od 29. lipnja do 6. srpnja.


''Engleska čajanka'' u Skočibuhi

U sklopu programa ''Ljeto u knjižnici'', Dubrovačke knjižnice kreću s radionicama i pričaonicama nazvanim ''Engleska čajanka'' koje će se održavati u ljetnikovcu Skočibuha (Ul. Anice Bošković 28) svakog drugog petka u 9 sati.


Humanitarna akcija mladog Patrika Radotića

Hvalevrijedna humanitarna akcija jednog maloljetnog mladića koji želi sakupiti 20.000 kn za kupnju 100 školskih ruksaka za djecu koja žive u siromaštvu.