Obilježavanje Međunarodnog dana žena - Budi dama

Autor: , 03-03-2020
Fotografirao: informadur
Obilježavanje Međunarodnog dana žena - Budi dama
Povjerenstvo za ravnopravnost spolova Dubrovačko-neretvanske županije obilježava Međunarodni dan žena u suradnji s učenicima i profesorima Gimnazije Dubrovnik.

Na ovaj način, Županijsko povjerenstvo za ravnopravnost spolova želi potaknuti  mlade na razgovor o temi  ravnopravnosti spolova u kontekstu izazova koje postavlja 21. stoljeće. Učenice Gimnazije Dubrovnik, a ujedno i članice grupe Mladih psihologa koje djeluju u sklopu Centra za mlade Dubrovnik, pripremit će uvodnu prezentaciju pod nazivom „Budi dama“ kroz koju će se dotaknuti pitanja ravnopravnosti  u raznim područjima života, ali i otvoriti pitanje vlastitog doprinosa postizanju bolje ravnoteže u očekivanjima. 

Predstavljanje će se održati u petak, 6. ožujka u 14:00 sati u prostorima Sveučilišnog kampusa, Branitelja Dubrovnika 41.


NOVOSTI

METAFORIČNA STANKA KAO UPOZORENJE, NE KRAJ!

Trenutno smo u situaciji u kojoj smo na neki način zarobljeni opasnošću koronavirusa, držimo se distance, osobito fizičke. No, emocionalno nikad nismo bili bliži jedni drugima. To je primijetila i Josipa Čović koja je napisala zanimljiv osvrt.


Ostani doma i piši tekst za HNK

HNK u Zagrebu objavio je natječaj za otkup neobjavljenog suvremenog dramskog teksta.


WELLBEING OF YOUTH WORKERS - pogledajte rezultate istraživanja

Tri organizacije sa sjedištem u Sjevernoj Makedoniji (Go Green Skopje), Njemačkoj (Natur Kultur e.V.) i Hrvatskoj (Ocean Znanja u Republici Hrvatskoj) sudjelovale su u strateškom partnerstvu Erasmus + K2 pod nazivom „Korak između“.


Gubimo jedan sastavani dio školovanja, a to je druženje – Intervju s maturanticom Petrom Bašić

Naša sugovornica je Petra Bašić, maturantica Biskupijske klasične gimnazije Ruđera Boškovića. Uz to što je dobra učenica Petra djeluje i kao pomoćna administratorica u UR Institutu, a isto tako aktivna je članica Kluba mladih znanstvenika.


Grad Dubrovnik privremeno obustavlja financiranje programa udruga

Grad Dubrovnik nastavlja se prilagođavati novonastalim okolnostima i privremeno posluje vodeći se financiranjem nužnih i neophodnih troškova.