Obilježavanje Međunarodnog dana žena - Budi dama

Autor: , 03-03-2020
Fotografirao: informadur
Obilježavanje Međunarodnog dana žena - Budi dama
Povjerenstvo za ravnopravnost spolova Dubrovačko-neretvanske županije obilježava Međunarodni dan žena u suradnji s učenicima i profesorima Gimnazije Dubrovnik.

Na ovaj način, Županijsko povjerenstvo za ravnopravnost spolova želi potaknuti  mlade na razgovor o temi  ravnopravnosti spolova u kontekstu izazova koje postavlja 21. stoljeće. Učenice Gimnazije Dubrovnik, a ujedno i članice grupe Mladih psihologa koje djeluju u sklopu Centra za mlade Dubrovnik, pripremit će uvodnu prezentaciju pod nazivom „Budi dama“ kroz koju će se dotaknuti pitanja ravnopravnosti  u raznim područjima života, ali i otvoriti pitanje vlastitog doprinosa postizanju bolje ravnoteže u očekivanjima. 

Predstavljanje će se održati u petak, 6. ožujka u 14:00 sati u prostorima Sveučilišnog kampusa, Branitelja Dubrovnika 41.


NOVOSTI

O globalnim ekonomskim izazovima na konferenciji DIEM Sveučilišta u Dubrovniku

5. međunarodna znanstvena konferencija Dubrovnik International Economic Meeting (DIEM 2021) održat će se 2. i 3. srpnja 2021. u organizaciji Odjela za ekonomiju i poslovnu ekonomiju Sveučilišta u Dubrovniku.


Mihaela Domaćin: Iskustvo studiranja u inozemstvu

Talentirana Dubrovkinja Mihaela Domaćin uspjela je spojiti dvije velike ljubavi: ljubav prema plesu i jezicima, te je uz studiranje jezika na Filozofskom fakultetu u Ljubljani, nastavila njegovati svoj plesni izričaj u klubu Bolero.


14. Međunarodni festival opernih arija „TINO PATTIERA“

Međunarodni festival opernih arija „Tino Pattiera“, njegovo četrnaesto izdanje, održat će se ove godine u Dubrovniku od 29. lipnja do 6. srpnja.


''Engleska čajanka'' u Skočibuhi

U sklopu programa ''Ljeto u knjižnici'', Dubrovačke knjižnice kreću s radionicama i pričaonicama nazvanim ''Engleska čajanka'' koje će se održavati u ljetnikovcu Skočibuha (Ul. Anice Bošković 28) svakog drugog petka u 9 sati.


Humanitarna akcija mladog Patrika Radotića

Hvalevrijedna humanitarna akcija jednog maloljetnog mladića koji želi sakupiti 20.000 kn za kupnju 100 školskih ruksaka za djecu koja žive u siromaštvu.