Slagalica u svakom kantunu - postavljeni ormarići za knjige diljem grada

Autor: , 03-03-2020
Fotografirao: Slagalica
Slagalica u svakom kantunu - postavljeni ormarići za knjige diljem grada
Društvo za afirmiranje i promicanje knjige i stripa "Slagalica" ovih dana postavlja knjižnim ilustracijama ukrašene ormariće s knjigama u izdanju "Slagalice" na nekoliko gradskih lokacija. 

Ormarići koji se postavljaju u sklopu projekta „Slagalica u svakom kantunu“ našli su svoje mjesto u pedijatrijskim ambulantama u Domu zdravlja, DOC-u, Mokošici i Župi dubrovačkoj, u tri objekta Dječjih vrtića Dubrovnik (u Zatonu, Staroj i Novoj Mokošici) te „Klubu 65+“ Dubrovačkoga Crvenog križa, dok je za Pedijatrijski  odjel opće bolnice Dubrovnik predviđena donacija književnih izdanja udruge. Ormarići će također služiti i za donacije knjiga ostalih izdavača te razmjenu među čitateljima.

Provedbu ovog projekta omogućilo je Društvo hrvatskih književnika putem Fonda za kulturu, prikupljenog od naknada za javnu posudbu za 2019. godinu. Slagalica je dobila sredstva na Natječaju za poticanje kulturnih aktivnosti na području književnosti, prevodilaštva i ilustracije, kojim DHK podupire projekte koji promiču aktivnosti, manifestacije, susrete, tribine i druga javna događanja nekomercijalne naravi, čija je svrha promicanje književnog stvaralaštva, prevodilaštva, ilustracije, knjige  i čitanja, kao i podizanje razine svijesti o važnosti autorskih prava književnika, prevoditelja i ilustratora.

U okviru spomenutog projekta Slagalica će održavati i književne večeri i predstavljanje svojih izdanja u „Klubu 65+“ i Domu učenica Dubrovnik, kao i aktivnost nazvanu „Od korice do priče, pjesme i ilustracije“ koja će se realizirati kroz stvaralački - literarni i likovni - rad korisnika „Kluba 65+“, Doma učenica Dubrovnik, Narodne knjižnice Ston i knjižnica u OŠ Župa dubrovačka i OŠ Marina Getaldića. Svi uspješni tekstovi i ilustracije bit će objavljeni u zborniku koji će se, praćen prigodnim programom, predstaviti javnosti nakon izlaska iz tiska.

Svi programi koje ova udruga provodi svojom prirodom promiču knjigu i potiču čitanje, kreativno pisanje i likovno stvaralaštvo te populariziraju domaću autorsku pisanu riječ i ilustraciju, i to među najosjetljivijim skupinama društva - djecom, mladima i pripadnicima treće životne dobi. Na taj način Slagalica raznovrsnim aktivnostima sustavno nastavlja raditi na razvoju književne publike od malih nogu, ali i njegovanju međugeneracijske solidarnosti i tolerancije.


NOVOSTI

U Kući Bukovac mališani kroz još dvije radionice otkrivali svijet robotike i programiranja bez ekrana

Na radionicama su sudjelovala djeca iz vrtića i učenici nižih razreda osnovnih škola.Ove subote šesnaesti Le Petit Festival du Theatre

Šesnaesti Le Petit Festival du Theatre održat će se u Dubrovniku ove subote, 4. srpnja, ispred Kneževa dvora u 20 sati!


Završna FESTA Gradskih uličnih igara!

Gradske ulične igre polako se privode svome kraju. U subotu, 4. srpnja, očekuje nas posljednje natjecanje u žmurici i dodjela medalja.


Promjena vizualnog identiteta Sveučilišta u Dubrovniku

Za novi vizualni identitet zadužne su dubrovačke dizajnerice.