DURA i ove subote organizira radionicu 3D modeliranja

Autor: , 05-03-2020
Fotografirao: DURA
DURA i ove subote organizira radionicu 3D modeliranja
Razvojna agencija Grada Dubrovnika DURA organizira niz od šest TECH radionice za mlade.

Radi se o inovativnim radionicama koje kombiniraju učenje i istraživanje, a prilagođene su potrebama korisnika neovisno o razini predznanja. Vrhunski predavači će polaznicima u par sati ponuditi najsuvremenija znanja i trendove iz raznih područja tehnologije.

Četvrta po redu radionica „3D modeliranje“ održati će se 07. ožujka 2020. godine u prostorijama DURA-e. (Branitelja Dubrovnika 15, 20000 Dubrovnik).

Radionica je namijenjena srednjoškolcima, studentima i ostalim mladim osobama, te svima koji se tako osjećaju.

Na radionici će polaznici steći vještine potrebne za dizajniranje vlastitog proizvoda i njegovo ‘oživljavanje’ kroz proces 3D printanja. Naučiti će ponešto o trenutačno dostupnim uređajima te kako izraditi i pripremiti svoj 3D model za print.

PROGRAM RADIONICE:
- Korak 1: Uvod u 3D printanje
- Korak 2: Uvod u 3D modeliranje
- Korak 3: Priprema i izrada vlastitog 3D modela

Trajanje radionica je predviđeno od 10:00 – 17:00 sati.

Letak možete preuzeti ovdje:
https://drive.google.com/file/d/1gVvTs8LV5owBL-wmc0a1VBxqEBle9HDw/view

Predavač na radionici je Ivan Pavlović, strojarski inženjer s iskustvom u automobilskoj industriji. Radio je za sve vodeće auto proizvođače, kao što su VW, Audi, BMW, Mercedes, Porsche... Specijaliziran je za oblikovanje proizvodnih pogona za autoindustriju: postaja na montažnim trakama, hvataljki, postaja za zavarivanje, testnih klupa, te razvoj tehničkih crteža i planova. Entuzijast je za 3D printanje. Tu je temu proteklih godina predavao kao učitelj u mnogim školama i organizacijama. Bivši je inženjer dizajna tvrtke EZ Engineering i suosnivač tvrtke AOX Development Studio. Trenutačno radi za Rimac Automobile.


Prijaviti se možete putem:

Online:
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfmMWq2kcPZkduJu-zHAOz8v46AiRrF4U7TlpPdsN-abuzJuQ/viewform

Više informacija možete dobiti putem maila mpuljas@dura.hr ili mobitela 099 5361 271.


Požurite, broj polaznika je ograničen!


NOVOSTI

METAFORIČNA STANKA KAO UPOZORENJE, NE KRAJ!

Trenutno smo u situaciji u kojoj smo na neki način zarobljeni opasnošću koronavirusa, držimo se distance, osobito fizičke. No, emocionalno nikad nismo bili bliži jedni drugima. To je primijetila i Josipa Čović koja je napisala zanimljiv osvrt.


Ostani doma i piši tekst za HNK

HNK u Zagrebu objavio je natječaj za otkup neobjavljenog suvremenog dramskog teksta.


WELLBEING OF YOUTH WORKERS - pogledajte rezultate istraživanja

Tri organizacije sa sjedištem u Sjevernoj Makedoniji (Go Green Skopje), Njemačkoj (Natur Kultur e.V.) i Hrvatskoj (Ocean Znanja u Republici Hrvatskoj) sudjelovale su u strateškom partnerstvu Erasmus + K2 pod nazivom „Korak između“.


Gubimo jedan sastavani dio školovanja, a to je druženje – Intervju s maturanticom Petrom Bašić

Naša sugovornica je Petra Bašić, maturantica Biskupijske klasične gimnazije Ruđera Boškovića. Uz to što je dobra učenica Petra djeluje i kao pomoćna administratorica u UR Institutu, a isto tako aktivna je članica Kluba mladih znanstvenika.


Grad Dubrovnik privremeno obustavlja financiranje programa udruga

Grad Dubrovnik nastavlja se prilagođavati novonastalim okolnostima i privremeno posluje vodeći se financiranjem nužnih i neophodnih troškova.